پرشین خودرو: معاون اجرایی سابق شركت سایپادیزل، ادعای مطرح شده مبنی بر چینی بودن كامیون كاوه را رد كرد و گفت: علیرغم ادعاهای مطرح شده، برند این كامیون متعلق به شركت سایپادیزل بوده و اعتراض كمپانی دانگ فنگ در این خصوص نیز صحت ندارد.
به گزارش «پرشین خودرو»، علیرضا فتوت در مورد چگونگی شكل گیری ایده تولید كامیون كاوه در سایپادیزل گفت: تعریف پروژه ساخت این خودرو با مطالعات وسیع فنی و اقتصادی و نیز تحقیقات بازار مناسب انجام شد و مقرر بود درصد ساخت داخل محصول طی سه سال به عدد 70 برسد.
وی در مورد چگونگی تامین قطعات این محصول افزود: در ابتدا تحقیق و جستوجو در مورد تامین موتور به عنوان اصلی ترین مجموعه خودرو آغاز شد و در نهایت خوشنام ترین موتور شركتهای مطرح ولوو و رنو به نام Dci11 انتخاب و با شركت رنو در خصوص تولید آن در ایران توافقات نهایی انجام و مقرر شد كه در اولین فاز، تولید سیلندر و سر سیلندر با استفاده از تجهیزات كارخانه های ایدم و تراكتورسازی تبریز صورت گیرد.
مسوول اجرایی تولید كامیون كاوه در سایپادیزل در مورد تامین گیربكس این خودرو نیز یادآور شد: در این خصوص ضمن مذاكره با شركت ZF آلمان مقرر شده بود كه به منظور ساخت داخل این گیربكس، شركت چرخشگر كه بخشی از سهام آن متعلق به شركت ZF است، در زمینه تولید انبوه، فعالیت خود را آغاز كند.
فتوت با اشاره به انتخاب شركت EGE تركیه برای تامین مجموعه كامل محورهای كامیون كاوه خاطرنشان كرد: برای ساخت داخل این مجموعه نیز شركت محورسازان كه یكی از زیرمجموعه های گروه ایران خودرو است، در نظر گرفته شده بود.
وی با اشاره به اینكه شاسی و اتاق محصول البرز T375 به لحاظ كمتر بودن هزینه های تولیدی، برای نصب بر روی كامیون كاوه مناسب تر بود، گفت: از آنجا كه شاسی ولوو قبلا توسط شركت شاسی سازی ایران در داخل تولید شده بود، در ابتدا طرح شاسی این شركت برای محصول كاوه در نظر گرفته شد، ولی با ادامه فاز طراحی در مرحله تطبیق نصب مجموعه موتور، گیربكس و اكسل ها روی شاسی، تیم طراحی به این نتیجه رسید كه طرح شاسی محصول دانگ فنگ تطابق بیشتری داشته است؛ ضمن اینكه توان ساخت داخل این شاسی نیز در شركت شاسی ساز و یك شركت دیگر در كرمانشاه اثبات شد.
او در مورد اتاق محصول نیز توضیح داد: با توجه به مطلوبیت اتاق مدل KINLAND دانگ فنگ و وجود تجهیزات تولید در سایپادیزل، مقرر شد در تولید محصول كاوه از این نوع اتاق با طراحی جدید داخلی و متفاوت با كامیون البرز استفاده شود.
این مسوول سابق شركت سایپادیزل در ادامه با اشاره به اینكه مقرر بود تنها جهت تامین برخی قطعات این كامیون و انجام مراحل بازرگانی از یك شركت چینی استفاده شود، تاكید كرد: این موضوع نیز تنها به مسئله تحریم و دور زدن تحریم های خارجی بر می گشت.
فتوت در پاسخ به این سوال كه چرا در هنگام رونمایی، از كامیون كاوه با عنوان «كامیون ملی» یاد شد؟ توضیح داد: مرور آمار تولید كامیون در خارج از ایران نیز این موضوع را اثبات می كند كه حتی خودروسازان معتبر دنیا نیز در ساخت كامیون با برند ملی، كشورهای دیگر را به مشاركت می طلبند و اعلام اینكه طراحی محصول ملی است، گزافه گویی نیست.
وی در پایان از مسوولان صنعتی كشور درخواست كرد از ذكر نام چین و محصول چینی به منظور بی اعتماد كردن مشتریان و پایین آوردن سطح اعتماد به كیفیت محصول در اذهان عمومی استفاده نكنند.
به گزارش ایسنا، چندی پیش مدیرعامل شركت سایپا دیزل با چینی خواندن كامیون ملی "كاوه" از عملكرد مسوولان سابق این شركت در این خصوص انتقاد كرده بود.
کد خبر 8494
نظر شما