به گزارش پرشین خودرو، به نقل از ایسنا، مرجان شوشتری اظهار کرد: پل سفید اهواز به عنوان اثری ارزشی که دارای پیشینهای تاریخی است، باید به عنوان یک جاذبه گردشگری مطرح و فراتر از صرفا ارتباط دادن غرب و شرق رودخانه کارون از آن بهرهبرداری شود.
او ادامه داد: پل سفید با المانهایی که در اطراف خود میبیند، تعریف کاملی از یک جاذبه گردشگری را در سطح شهر اهواز ارایه میدهد، زیرا این پل از سمت غرب به دانشکده سهگوش، میدان ساعت و میدان راهآهن ارتباط دارد که خود پیشینهای تاریخی را یدک میکشند و از سویی نیز به فلکه شهدا ختم میشود که بخشی از این فلکه نیز دارای بافتی تاریخی است و تنها ساباط و سرای موجود یعنی مجموعه معینالتجار را در خود میبیند. علاوه براین، وجود رستوران قدیمی خیام در مجاورت رود کارون که با پل سفید اهواز عجین شده است نیز خود یک جاذبه محسوب میشود چراکه چشمانداز این رستوران بخش وسیعی از رودخانه کارون، پل سفید و سرای معینالتجار را پوشش میدهد.
معاون میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به اینکه وجود این مجموعههای تاریخی در کنار یکدیگر، چگونگی شکلگیری بافت تاریخی ـ سنتی حوزه لب کارون را از سال 1335 تاکنون به تصویر میکشد افزود: این منطقه در کنار منطقه عامری، دو بافت سنتی شهر را تشکیل میدهند. از طرفی، خود رودخانه کارون یک عنصر طبیعی با ارزش در استان خوزستان است و بسیاری از دورههای تاریخی به واسطه همین رودخانه کارون شکل گرفته و ایجاد شدهاند. با تمام این تفاسیر قطعا باید با پل سفید اهواز رفتاری خاص داشت و از آن در راستای گردشگری نیز استفاده شود.
او با اشاره به برخی صحبتهای اخیر مبنی بر آسیب دیدن پل سفید توضیح داد: برای دریافتن این موضوع که آیا پل سفید اهواز به مرحلهای رسیده است که توان بهرهبرداری و عبور وسائط نقلیه را دارا نیست و باید مانع تردد خودروها روی آن شد، باید گفت به دلیل آنکه شهرداری چند سال پیش سازه این پل را تقویت کرد، باید نظر این ارگان و دفتر فنی آن را جویا شد.
شوشتری بیان کرد: ما در ادارهکل میراث فرهنگی تا به امروز نامهای از سوی شهرداری مبنی بر این که پل سفید نیازمند توجهی ویژه از بُعد ایمنی باشد یا این که توان حمل و نقل موتوری را روی خود نداشته باشد دریافت نکردهایم و طبیعی است، چنانچه چنین نامهای دریافت کنیم، قطعا بنا به وظیفه خودمان در قبال آثار تاریخی، همکاری لازم را با شهرداری انجام خواهیم داد. این در حالی است که یگان حفاظت میراث فرهنگی استان هم تاکنون اثری از تخریب روی این پل مشاهده و اعلام نکرده است.
او با تأکید بر اینکه تمام پروژههای شهری که در اطراف پل سفید انجام میشود، تحت نظارت ادارهکل میراث فرهنگی استان هستند، اضافه کرد: اجرای هر نوع طرحی برای آثار تاریخی یا در محدوده آنها چنانچه به لحاظ فنی، منظری و معماری بر پل تاثیرگذار باشند، قطعا مورد بررسی قرار میگیرد تا از هرگونه عملیاتی که به آثار تاریخی خدشه وارد کند، جلوگیری شود.
معاون میراث فرهنگی خوزستان تاکید کرد: قطعاً هیچ یک از مسئولان ادارهکل میراث فرهنگی استان، امنیت مردم را در مرحله دوم قرار نخواهند داد و همان طور که یک اثر تاریخی از ارزش والا برخوردار است، امنیت مردم و توسعه پایدار شهری که توجه به محیط زیست را نیز شامل میشود، دارای اهمیت بسیار است.
او افزود: ثبت، مرمت و حفاظت از آثار تاریخی برای مردم است، چراکه فرهنگ و هویت مردم به واسطه این آثار نمود و معنا پیدا میکند و هر اثر تاریخی نیز با وجود مردم معنا پیدا میکند و این دو باید مانند ترازوی عدالت در کنار هم قرار گیرند.
پل سفید اهواز یا پل معلق یا پل هلالی نام یکی از پلهای شهر اهواز است که یکی از نمادهای این شهر نیز محسوب میشود. این پل در سال ۱۳۱۵ خورشیدی بر روی رودخانه کارون ساخته شده و دارای دو قوس بتنی ۱۲ و ۲۰ متری است. این اثر 26 آبان 1378 با شماره ۲۴۹۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و نخستین عملیات بازسازی و مرمت این پل نیز تابستان ۱۳۸۹ در دستور کار قرار گرفت.
پرشین خودرو: معاون میراث فرهنگی خوزستان گفت: یگان حفاظت این اداره کل تاکنون اثری از تخریب روی پل سفید اهواز مشاهده نکرده است،و برای بررسی دقیقتر این موضوع باید نظر دفتر فنی شهرداری را جویا شد.
کد خبر 85451
نظر شما