سعید مدنی مدیرعامل سابق گروه خودروسازی سایپا، در گفت وگو با خبرنگار پرشین خودرو، در خصوص ورود خودروسازان جدید به عرصه تولید در داخل ایران و معرفی آنها به عنوان قطب سوم خودروسازی گفت: همه آنهایی که در حال حاضر در کشور تولید یا مونتاژ می کنند می توانند یک قطب خودروسازی باشند و حتی ممکن است یکی از همین شرکت های داخلی فعال و یا نیمه فعال قطب بعدی خودروسازی کشور شود.
وی ادامه داد: این احتمال نیز وجود دارد که چند خودروسازی کوچک با هم جوینت شده و قطب سوم را پدید آورند اما سوال این است که آیا به دلیل ناراضی بودن از دو قطب فعلی صنعت خودرو می توانیم قطب جدیدی را به این صنعت و بازار معرفی کنیم؟ جواب مطمئنا خیر است!
مدنی افزود: رویکرد ایجاد قطب سوم باید کاملا جدید باشد تا هم مشکلی اضافه نشود و هم 2 قطب فعلی خودروسازی هم کمی به خود آمده و حرکت کنند.
مدیرعامل سابق گروه خودروسازی سایپا در مورد امکان ورود برندهای وارداتی به تولید مستقیم در داخل کشور تصریح کرد: سهم وارداتی ها از بازار 7 درصد است اما نباید این نکته را فراموش کنیم که 80 درصد خودروهای تولیدی کشور نیز از رده خارج شده، هستند.
وی اضافه کرد: ما باید شرکتی را برای قطب سوم انتخاب کنیم که بتواند جایگزینی برای پراید و پژو که سهم خوبی در بازار داخلی دارند تولید کند که این یعنی تولید سالانه 1 میلیون خودروی روز و تازه نفس برای جایگزین شدن با قدیمی هایی که دیگر تاریخ مصرفشان گذشته است.
مدنی تاکید کرد: بازار خودروی ایران بسیار خوب است و برخی دوستان این بازار را بصورت رایگان در اختیار برندهای خارجی قرار می دهند بدون اینکه چیزی از آنها طلب کنند.
وی به پرشین خودرو گفت: بر خلاف این عملکرد ما، چینی ها به هیچ برندی اجازه واردات خودرو به صورت CBU را نمی دهند و حتما باید 40 درصد تولید داخلی باشد البته هم اکنون این رقم به 60 درصد داخلی سازی افزایش پیدا کرده است.
مشاور پیشین وزیر صنعت در پایان خاطرنشان کرد: چنانچه قراردادهای جدید خودرویی قوی بسته شده باشد می توان از قدرت خودروسازان خارجی برای طراحی و ساخت برند داخلی نیز استفاده کرد.
پرشین خودرو: چنانچه بدون حل مشکلات دو قطب فعلی صنعت خودروسازی، قطب جدیدی اضافه شود آن وقت معضل کشور می شود 3 قطب فشل و کم بازده که مطمئنا این موضوع هدف هیچ کس نیست.
کد خبر 87049
نظر شما