بابک صدرایی کارشناس صنعت وبازار خودرو، در گفت وگو با خبرنگار پرشین خودرو، ضمن بیان این مطلب گفت: برای تدوین استانداردها نیازمند رجوع به یک استاندارد مرجع در کشور هستیم تا از بعد کارشناسی نیز بتوان هر سال استانداردهای هر حوزه را به روز و البته لازم الاجرا کرد.
وی با اشاره به فشارهای اقتصادی بر حوزه خودرو و تولید گفت: شرایط اقتصادی طوری رقم خورده است که نمی توان بدون اینکه به تولیدکننده زمان داد، برایش استاندارد و محدودیت جدید در نظر گرفت و شما حتما باید به تولیدکننده اعم از خودرویی و غیره یک زمان برای اعمال استانداردهای جدید بدهید و بعد از وی اجرای آنها را در زمان مقرر طلب کنید.
صدرایی با اشاره به اعتراض خودروسازان به بحث ستاره های کیفی و سلیقه ای برخورد کردن با مدل های تولیدی تصریح کرد: یک خودروی چینی در تمام جهان استانداردهای جهانی را دریافت می کند اما در ایران می شود یک ستاره، بعد خودروی قدیمی کشور با تکنولوژی 30 سال پیش 3 ستاره دریافت می کند! حال باید پرسید با کدام ملاک و استاندارد این ستاره ها تقسیم می شود!
وی با اشاره به این مطلب که خودروسازی با خمیر دندان سازی فرق دارد گفت: در خودروسازی ما چند ماده شیمیایی را با یکدیگر ترکیب نمی کنیم تا محصولی جدید ایجاد شود و هر بار با تغییر فرمولاسیون نمی توان محصولی نو وارد بازار کرد بلکه خودروسازی نیاز به زیرساخت دارد.
این کارشناس بازار خودرو تاکید کرد: خودرو دارای یک خط تولید است که برای ساخت آن هزینه های میلیاردی می شود یعنی نمی توان با یک دستور و یک شبه، یک مدل خودرو را از خط خارج کرد بلکه شما باید ابتدا ابلاغ کنید و یک زمان نیز برای تغییر اعلام کرده و سپس بگویید تولید فلان برند و یا مدل ممنوع است.
وی با انتقاد از تکرار مکررات در موضوع استاندارد خودرو تصریح کرد: هر سال استانداردهای جدید اعلام می کنیم و بعد تولید چند مدل خودرو را نیز ممنوع کرده و به بازار شوک می دهیم اما بعد از چند روز دوباره همان خودروهای ممنوعه تولید و روانه بازار می شود. این یک دور باطل است که باید یک جایی جلوی وقوع آن را گرفت.
صدرایی خاطرنشان کرد: این چرخه اعلام استاندارد، ممنوع شدن چند خودرو و ورود مجدد خودروهای ممنوع شده به بازار هرسال رخ می دهد و ارزش خودش را کاملا از دست داده است.
پرشین خودرو: اعلام استانداردهای جدید برای حوزه خودرو و تصمیمات یک شبه برای تولید شدن یا نشدن چند مدل خودروی مطرح بازار، به دلایل مختلف، ارزش خود را از دست داده است.
کد خبر 88449
نظر شما