پرشین خودرو: مشاور انجمن خودروسازان ایران از اجرایی نشدن طرح كهاب پس از گذشت چند سال از تصویب آن انتقاد كرد و نسبت به رشد بیماری سرطان در كشور هشدار داد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، داوود میرخانی رشتی اظهار كرد: تا قبل از سال 1382 یا 1383 به بنزین توزیعی در كشور سرب اضافه میشد. این ماده اگرچه آلاینده محیط زیست است، اما سرطانزا نیست.
وی ادامه داد: سال 1382 یا 1383 طبق توافق صورت گرفته بین سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نفت، مقرر شد سرب از بنزین توزیعی در كشور حذف و بنزین بدون سرب در جایگاهها توزیع شود.
او با بیان اینكه به دلیل آنكه باید افزودنی دیگری به جای سرب به بنزین اضافه میشد، وزارت نفت ماده MTBE را جایگزین سرب در بنزین توزیعی كرد، خاطرنشان كرد: این در حالی است كه این ماده موجب انتشار گاز بنزن در هوا میشود كه گازی به شدت سرطانزا است.
وی ادامه داد: به دلیل مضرات این ماده سمی بر سلامتی مردم، هیات دولت در سال 1385 در مصوبهای وزارت نفت را موظف كرد كه طرح كهاب را برای جلوگیری از انتشار گاز بنزن در هوا اجرایی كند.
مشاور انجمن خودروسازان افزود: هوای داخل مخزن حاوی بنزین تركیب شده با MTBE، مملو از گاز سرطانزای بنزن است. هنگام پر كردن این مخزن، هوای آلوده به گاز بنزن از داخل مخزن خارج و در محیط پخش میشود. در طرح كهاب، هنگام پر كردن مخزن بنزین، در مخزن با استفاده از لوله مخصوصی بسته شده و از این طریق هوای آلوده داخل مخزن تخلیه و از طریق دستگاه دیگری تبدیل به بنزین و به این ترتیب از انتشار گاز سرطانزای بنزن در هوا جلوگیری میشود.
میرخانی با بیان اینكه از حدود پنج سال پیش تاكنون طرح كهاب در این زمینه اجرایی نشده است، تصریح كرد: این در حالی است كه از حدود دو دهه پیش استفاده از ماده MTBE در اروپا و آمریكا به دلیل اثرات به شدت سرطانزای آن متوقف شده است.
وی اظهار كرد: این وضعیت در حالی است كه صنعت خودروی كشور در سالهای اخیر توفیقات زیادی در رشد استانداردهای آلایندگی و كاهش آلودگی زیست محیطی داشته است؛ با این حال این صنعت همچنان از سوی برخی دستگاهها متهم به سهلانگاری در این زمینه میشود
کد خبر 8971
نظر شما