به گزارش پرشین خودرو به نقل از ایرنا، «محسن صالحی نیا» در خصوص آغاز مگاپروژه «کلید به کلید» و جایگزین کردن خودروهای تجاری فرسوده سنگین افزود: شاه بیت اجرایی شدن این پروژه، تامین منابع مالی آن است که مقرر شده بخشی از آن از محل صرفه جویی در مصرف سوخت حاصل شود.
به گفته این مقام مسئول، همچنین مقرر شده بیش از 11.2 میلیارد دلار اعتبار ارزی برای این پروژه در مدت سه سال تامین شود که مطابق برنامه ریزی ها 3.5 میلیارد دلار آن در سال نخست، چهار میلیارد دلار در سال دوم و مابقی در سال سوم اجرای پروژه تامین خواهد شد.
وی بیان داشت: اعتباری ارزی مورد نیاز پروژه در سال نخست، حتی الامکان از محل صندوق توسعه ملی تامین خواهد شد و با آماده شدن فاینانس ها از سوی شرکای تجاری خودروسازان داخلی، تامین مالی در سال های دوم و سوم پروژه انجام خواهد شد.
صالحی نیا بیان داشت: در این پیوند، مصوبه هایی از سوی هیات امنای صندوق توسعه ملی، شورای اقتصاد و شورای پول و اعتبار برای دریافت منابع مورد نیاز در دست تصویب و ابلاغ است و قواعد اجرایی شدن آن نیز برای خودروهای برون شهری از سوی وزارت راه و شهرسازی و برای خودروهای درون شهری از سوی وزرات کشور در دست نهایی شدن است.
وی خاطرنشان کرد: عملیاتی شدن تولید انبوه این خودروها و جایگزینی تدریجی آنها با ناوگان فرسوده را از حدود ماه دوم سال آینده شاهد خواهیم بود.
** نرخ ارز
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص تغییرات نرخ ارز و تاثیر آن در این مگاپروژه، اظهار داشت: برای تامین بخشی از قطعات مورد نیاز خودروها از ارز بانک مرکزی با نرخ رسمی استفاده و بخشی دیگر از محل صندوق توسعه ملی تامین خواهد شد که به همین دلیل، کمترین تاثیرپذیری پروژه را از تغییرات نرخ ارز شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: تامین ریالی این پروژه نیز در صورت مدیریت بخش ارزی، دستخوش تغییر آنچنانی نخواهد شد و پیش بینی می شود در نهایت تغییراتی کمتر از نرخ تورم را تجربه کند.
صالحی نیا خاطرنشان کرد: با این حال، دستگاه های متولی امر در تلاشند تا اعداد و ارقام را طوری تنظیم کنند که قیمت های نهایی برای رانندگان و خریداران خودروها جذاب باشد.
وی گفت: خودروهای مدرن جدید، از نظر رفاه، ایمنی و مصرف سوخت قابل قیاس با خودروهای قدیمی نیست و مطمئن هستیم به دلیل کیفیت بالا، استقبال خوبی را از این پروژه شاهد خواهیم بود.
روز گذشته مگاپروژه نوسازی ناوگان فرسوده سنگین کشور با حضور «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل شرکت سایپادیزل با واگذاری 200 دستگاه خودرو تجاری به متقاضیان کلید خورد.
برنامه دولت برای نوسازی این ناوگان، پرداخت تسهیلات بانکی به دارندگان خودروهای فرسوده است. تعداد خودروهای جایگزین شده در سه سال اجرای طرح 202 هزار و 500 دستگاه بوده که منابع اختصاص یافته از سوی دولت، معادل قطعات منفصله خودرو (بیش از هفت میلیارد دلار) برآورد شده است.
در این طرح، سهم تسهیلات بانکی 212 هزار و 600 میلیارد ریال و آورده متقاضی 183 هزار میلیارد ریال خواهد بود.
خروج خودروهای فرسوده نخستین بار در دولت اصلاحات اجرایی شد و دولت با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، به نوسازی ناوگان تاکسیرانی بویژه در کلانشهرها روی آورد.
به کمک این طرح و سیاست گذاری های دولت بویژه مجوز واردات خودرو به ازای خروج خودروهای فرسوده بود که بسیاری از خودروهای بالای 25 سال از چهره شهرها رخت بستند و جای خود را به خودروهای جوان تر دادند.
پرشین خودرو: معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: مگاپروژه «کلید به کلید» و جایگزین کردن خودروهای تجاری فرسوده سنگین با خودروهای تجاری جدید، طوری طراحی شده که با کمترین تاثیرپذیری ارزی و ریالی، از نظر قیمتی برای متقاضیان جذاب باشد.
کد خبر 92228
نظر شما