به گزارش پرشین خودرو، علیاکبر آشوری، با اشاره به پیشبینیهای انجامشده در خصوص وضعیت تردد در سفرهای نوروزی ۹۷ اظهار داشت: مرکز مدیریت راههای کشور دارای دو مأموریت اصلی شمال اطلاعیابی و اطلاعرسانی وقایع و سوانح جادهای با استفاده از سامانهها در کمترین زمان ممکن به مردم برای مدیریت سفر و متولیان حملونقل جادهای کشور همچنین مأموریت دوم توسعه و بهبود سامانههای حملونقل هوشمند جادهای کشور تحت عنوان ITS است.
وی افزود: ساختار مرکز نیز علاوه بر ارائه خدمات شبانهروزی به مردم و سایر دستگاههای تصمیم گیر در حوزه حملونقل جادهای در سالن عملیات مرکز مدیریت راههای کشور، در سطح کارشناسان نیز مسئولیت بهبود سامانههای موردنیاز مرکز در دست پیگیری قرار دارد. همچنین این وظایف در اداره مدیریت راههای ادارات کل راهداری و حملونقل جادهای استانها با هماهنگی مرکز دنبال میشود.
این مقام مسئول در سازمان راهداری و حملونقل جادهای با اشاره تعداد سامانههای هوشمند مستقر در سطح جادههای کشور بیان داشت: در حال حاضر ۲۲۰۰ سامانه تردد شمار، ۶۸۰ سامانه نظارت تصویری، ۱۰۰۰ سامانه فعال ثبت تخلفات عبور و مرور، ۳۵ سامانه توزین درحرکت و ۲۰۰ تابلو ترافیک نمای VMS در حال فعالیت و پوشش شبکه جادهای هستند.
پیشبینی افزایش ۵ درصدی متوسط تردد ساعتی در نوروز ۹۷
مدیر مرکز مدیریت راههای کشور با اشاره به پیشبینی افزایش ۵ درصدی متوسط تردد ساعتی در نوروز ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: طبق این شاخص، نوروز ۹۶ نسبت به ایام مشابه سال قبلی ۱۰.۳ درصد، نوروز ۹۵ نسبت به نوروز سال پیش آن ۰.۸ درصد، نوروز ۹۴ نسبت به ایام مشابه سال قبل آن ۷.۴ درصد، نوروز ۹۳ نسبت به مدت مشابه سال پیش آن ۲.۷ درصد رشد داشته است.
مدیرکل مرکز مدیریت راههای کشور افزود: با استفاده از تحلیلهای آماری میزان تردد ورودی و خروجی و میزان انباشت وسایل نقلیه طی ایام نوروز در استانهای پرتردد نیز قابل پیشبینی شده است.
آشوری با اشاره به برداشت پلاک خودروهای مهم به استانهای پر تردد در ایام نوروز گفت: با شناسایی محل شماره پلاک خودرو از طریق سامانههای هوشمند میتوان میزان ماندگاری و توقف خودرو در استانهای تحت پوشش سیستمهای هوشمند جادهای را محاسبه کرد. بهطور مثال میزان ماندگاری خودروهای پلاک استان گیلان در ۷۲ ساعت ۷۰ درصد بیشتر از خودروهایی با شماره پلاک مازندران است و ماندگاری بیش از ۴۸ ساعت حدود ۱۵ درصد و میزان ماندگاری کمتر از ۴۸ ساعت در استانهای همجوار بیشتر است.
پیشبینی تردد وسایل نقلیه در تعطیلات نوروز ۹۷
وی خاطرنشان کرد: انتظار میرود روز چهارشنبه ۸ فرودین ماه با توجه به تعطیلات موجود پر تردد ترین روز تعطیلات باشد. در سفرهای بازگشتی نیز در روزهای شنبه و یکشنبه ۱۱ و ۱۲ فروردینماه ترددها افزایشیافته و در روز دوشنبه ۱۳ فروردینماه تا حدی در مجموع کشوری کاهش یافته اما همچنان محورهای ارتباطی مهم شمالی پرتردد خواهند بود. همچنین سفرها از روز سهشنبه ۱۴ فروردینماه دوباره افزایشیافته و انتظار میرود بخشی از سفرهای بازگشتی تا روز جمعه ۱۷ فروردینماه نیز ادامه یابد.
این مقام مسئول در سازمان راهداری و حملونقل جادهای بیان کرد: با توجه به افزایش قابلتوجه زمان سفر در مسیرهای پرتردد بهویژه مسیرهای ارتباطی با استانهای شمالی کشور و رسیدن به تردد اشباع در برخی ساعت در سالهای گذشته و همچنین افزایش اطلاعرسانیها با مدیریت سفرها از سوی مردم انتظار میرود تقاضای تردد در این مسیرها در روزهای اوج سفرهای رفتوبرگشت همانند سالهای گذشته پرتردد بوده اما افزایش نداشته باشد و ترددها به سایر روزها منتقل گردد.
وی افزود: در هفته دوم بهتدریج با موج بازگشت سفرهای رفت انجام شده و شروع موج دوم سفرها تقریباً تردد یکسانی را در ورود و خروجها شاهد خواهیم بود. همچنین انتظار میرود از روز شنبه ۱۱ فرودین ماه بهتدریج تردد ورودیها بیشتر از خروجیها گردد و تا پایان هفته نیز این روند تا بازگشت مسافرین ادامه یابد.
پیشبینی وضعیت تردد در محورهای پر اهمیت نوروز ۹۷
آشوری با اشاره به بخش پیشبینی وضعیت تردد در محورهای پر اهمیت نوروز ۹۷ گفت: با توجه به آمار تردد و تغییرات روزانه آن در تعطیلات نوروز سالهای گذشته، پیشبینی تغییرات روزانه متوسط تردد ساعتی در تعطیلات نوروز ۱۳۹۷ در محورهای پر اهمیت ارائهشده است. این پیش بینیها نشاندهنده روزهای پر تردد و نیازمند برنامهریزی در محورها است. بهعلاوه با توجه به سابقه تردد ساعتی محورها، ساعات اوجی که انتظار میرود وضعیتی بسیار متفاوت با شرایط عادی داشته باشند در هر محور پیشبینیشدهاند.
وی در ادامه بیان داشت: بهمنظور مقایسه پیشبینیهای صورت گرفته با تردد در شرایط عادی، بازه زمانی یکماهه اردیبهشت ۹۶ در نظر گرفته شده است تا میزان تغییرات پیشبینیشده در طول تعطیلات نوروز ۹۷ مورد مقایسه قرار گیرد.
پیشبینی وضعیت تردد در محورهای پر اهمیت نوروز ۹۷ به شرح زیر است:
پیشبینی وضعیت تردد در محورهای دسترسی شرق و شمال شرق تهران به شمال کشور
انتظار میرود در روزهای ۷ و ۸ فروردینماه افزایش ترددها و امکان بروز پیک ترافیک پیشبینی میشود؛ اما در محور پردیس تهران انتظار میرود با موج بازگشت سفرها به تهران در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردینماه حداکثر ترددها به احتمال بسیار زیاد در ساعات بین ۱۸ الی ۲۳ رخ دهد.
پیشبینی میشود در محورهای تهران –جاجرود و بالعکس با توجه به موازی بودن با آزادراه تهران-پردیس و بالعکس وضعیت ترددی مشابه آن رخ دهد.
در محور تهران-سوادکوه (فیروزکوه) انتظار میرود در روزهای ۷ و ۸ فروردینماه حجم بالایی از تردد در این محور رخ دهد.
در محور سوادکوه-تهران نیز حداکثر ترددها در روزهای یکشنبه و دوشنبه ۱۲ و ۱۳ فروردینماه رخ خواهد داد و ساعات اوج بین ۱۱ الی ۱۹ همزمان با موج دوم سفرهای بازگشتی رخ خواهد داد. پیشبینی میشود تردد حداکثری در ساعات اوج منجر به وقوع ترافیک سنگین در مقاطعی از محور شود.
انتظار میرود در محور رودهن-آمل (هراز) پیشبینی میشود در روزهای سهشنبه و چهارشنبه ۷ و ۸ فروردینماه تردد قابلتوجهی در این محور رخ دهد.
در محور آمل-رودهن (هراز) انتظار میرود در روز یکشنبه ۱۱ فروردینماه در ساعت ۷ الی ۱۱ و ساعات ۲۰ الی ۲۴ ترددها افزایش قابلتوجهی یابد و در ساعات صبح. پایانی روزهای یکشنبه ۱۲ فروردینماه و ساعات ابتدای روز ۱۳ فروردین نیز ترددها در این محور افزایش یابد. همچنین در پایان سفرهای روز جمعه ۱۷ فروردینماه نیز انتظار افزایش ترددها در این محور میرود.
حداکثر تردد در محور فشم-تهران در روز ۱۳ فروردینماه رخ میدهد و انتظار میرود که جد اکثر تردد عمدتاً در بازه زمانی ۱۸ الی ۲۰ همان روز رخ دهد.
پیشبینی وضعیت تردد در محورهای دسترسی غرب و شمال غرب تهران به غربی شمال کشور
در آزادراه تهران-کرج همزمان با آغاز هفته دوم تعطیلات از روز سهشنبه ۷ فروردینماه با شروع موج دوم سفرها در ساعت ۱۰ تا ۱۵ انتظار افزایش تردد وسایل نقلیه وجود دارد.
در آزادراه کرج-تهران نیز پیشبینی میشود در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردینماه سال ۹۷ با توجه به سفرهای بازگشتی به تهران حجم تردد وسایل نقلیه به بالاترین میزان خود (ظرفیت کامل) رسیده و از ساعت ۱۷ تا اوایل بامداد بهصورت پیک (حالت اشباع) باشد. یکی از راهکارهای پیشنهادی برای مسئله هدایت ترددهای این محور به مسیر وردآورد-همت با هدف کاهش حجم تردد در ساعت اوج است.
پیشبینیها برای جاده مخصوص کرج-تهران به علت موازی بودن آن با آزادراه کرج-تهران مشابه این محور در نظر گرفته میشود.
انتظار میرود در آزادراه کرج-قزوین ترددها در روزهای ۷ و ۸ و ۱۲ و ۱۳ فروردین نیز با توجه به وجود تعطیلات رسمی افزایش قابلتوجهی داشته باشد و ساعات پیک نیز بین ۱۰ الی ۱۳ باشد.
در محور قزوین-رشت پیشبینی میشود تردد در روزهای ۷ و ۸ فروردین افزایش یابد و در مسیر برگشت حدفاصل روزهای ۱۱ الی ۱۴ فروردینماه در بازه زمانی ۱۷ تا ۲۳ شاهد پیک ترافیک باشیم.
در محور کندوان مسیر رفت،انتظار میرود پیک بعدی ترافیک طی روزهای ۸ و ۹ فروردینماه رقم بخورد. همچنین در مسیر برگشت از چالوس به کرج در انتهای تعطیلات حدفاصل ۱۲ الی ۱۷ فروردینماه، پیک تردد پیشبینیشده است.
پیشبینی وضعیت تردد محورهای ارتباطی تهران به جنوب کشور
در آزادراه تهران-قم میتوان انتظار داشت در روزهای ۷ و ۸ فروردینماه ترددها بهصورت قابلتوجهی حدفاصل ساعت ۷ تا ۱۰ صبح افزایش یابد.
در آزادراه قم-تهران همزمان با نزدیک شدن بهروزهای پایانی تعطیلات نوروزی از روز ۱۱ الی ۱۴ فروردینماه در ساعت ۱۸ الی ۲۲ ساعت اوج تردد وسایل نقلیه در این محور پیشبینیشده است.
پیشبینی وضعیت محورهای ارتباطی تهران به استانهای مرکزی کشور
در محور آزادراه تهران-ساوه در روزهای ۷ و ۸ فروردینماه انتظار افزایش ترددها در این محور وجود دارد اما مسیر برگشت یعنی محور ساوه-تهران از روز شنبه ۱۱ فروردین سال ۹۷ همزمان با موج دوم سفرهای بازگشتی، تردد در این محور سیر صعودی در پیش خواهد گرفت و پیشبینی میشود که اوج ترددها در این محور طی روزهای دوشنبه ۱۲ فروردین رخ دهد و انتظار میرود عمده ساعات اوج تردد در این محور مابین ۱۷ تا ۲۲ دوشنبه ۱۳ فروردین باشد.
پیشبینی وضعیت تردد محورهای ارتباطی تهران به استانهای شرقی کشور
در محور گرمسار-تهران بهعنوان یکی از محورهای بازگشتی از شرق کشور به تهران پیشبینی میشود، اوج تردد با اتمام سفرهای نوروزی در روز دوشنبه ۱۳ فروردین از حدود ساعت ۱۴ ظهر شروعشده و در بازه ساعات ۱۸ الی ۲۲ به حداکثر خود برسد. همچنین روز سهشنبه ۱۴ فروردین از ساعت ۱۰ صبح تا ساعات انتهای روز تحت تأثیر سفرهای بازگشتی قرار داشته و انتظار میرود تردد دارای حجم بالایی باشد.
پیشبینی وضعیت تردد محورهای ارتباطی منتهی به شهر مشهد
شدت تردد در محور مشهد-نیشابور در انتهای تعطیلات نوروز مصادف با روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین در ساعات ۱۱ الی ۱۴ به اوج خود خواهد رسید.
استفاده از سامانه جامع ۱۴۱ برای مدیریت بهتر سفر
مدیر مرکز مدیریت راههای کشور همچنین به سامانه جامع ۱۴۱ به عنوان یکی از بهترین راههکارهای موجود برای مدیریت سفر و انتخاب بهترین مسیر و زمان برای حرکت از مبدا به مقصد بیان داشت: تلاش میکنیم از طریق سامانه جامع ۱۴۱ که شامل بخش گویا و اوپراتوری، بخش پیامک، پایگاه اطلاع رسانی ،نرم افزار کاربردی تلفن همراه، بخش ارسال نظرات کاربران، ربات و کانال تلگرامی ۱۴۱ مردم در جریان آخرین وضعیت ترافیک جادهها در هر لحظه قرار بگیرند.
نظر شما