به گزارش پرشین خودرو به نقل ازخبرانلاین، فرهاد احتشامزاد با اشاره به تازه ترین آمار واردات خودرو، اظهار داشت: مجموع واردات خودرو سواری در سال ۱۳۹۶ تعداد ۶۷۸۵۴ دستگاه به ارزش یک میلیارد 769 میلیون دلار بوده است که نسبت به سال گذشته چه نظر تعدادی و چه از نظر دلاری ۱۲ درصد افت داشته است.
وی افزود: از این تعداد ۷۸۸۱ دستگاه به ارزش ۱۷۰ میلیون دلار واردات توسط خودروسازان و مجوزهای خاص بوده است.
رییس انجمن واردکنندگان خودرو تصریح کرد: کشورهای عمده مبدا به ترتیب امارات با سهم ۶۳ درصد، کرهجنوبی با سهم ۱۳ درصد، آلمان با سهم ۵ درصد، فرانسه ۴ درصد و چین و ترکیه و ژاپن هر کدام ۳ درصد بودهاند که بر این اساس بیش از ۹۴ درصد واردات خودروهای سواری به کشور از این کشورها بوده است.
احتشامزاد عنوان کرد: سهم گمرکها در خصوص خودروهای سواری وارده از آنها به ترتیب شهید باهنر ۳۶ درصد، گمرک بوشهر ۱۲ درصد، گمرک سلفچگان۱۰ درصد، بندر لنگه ۹ درصد و گمرک معاونت ترانزیت تهران ۸ درصد و گمرکهای ارگ جدید بم ۵ درصد، گمرک پیام ۴ درصد و گمرک مهراباد ۳درصد بوده که مجموع واردات از این 8 گمرک ۸۰ درصد بوده است.
وی با بیان این که سهم بازار برندها به ترتیب رنو ۲۴ درصد، هیوندایی ۲۳ درصد، نیسان ۹ درصد تویوتا، کیا و سانگ یانگ هر کدام ۸ درصد و میتسوبیشی ۶ درصد بوده است، گفت: بیشترین رشد سهم بازار مربوط به برند رنو به مقدار ۸ درصد و بیشترین افت سهم بازار مربوط به برند تویوتا به میزان ۹ درصد بوده است.
سهم خودروهای وارداتی از بازار
رییس انجمن واردکنندگان خودرو افزود: ۴۷ درصد خودروهای سواری دارای حجم موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی، ۳۴ درصد با حجم موتور ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سیسی و ۹ درصد دارای حجم موتور کمتر از ۱۵۰۰ سیسی بودهاند.۱۰ درصد خودروهای سواری به کشور در سال گذشته نیز هیبریدی بودهاند.
احتشامزاد تصریح کرد: سهم بازار خودروهای وارداتی از کل بازار ۴.۵ درصد در سال ۱۳۹۶ بوده است. سهم بازار خودروهای وارداتی نسبت به سال ۱۳۹۵ به میزان ۱.۳ درصد افت کرده است که البته در صورت احتساب خودروهای وارداتی تولیدکنندگان، سهم بازار الباقی خودروهای وارداتی ۴ درصد بوده و ۹۶ درصد بازار در اختیار تولیدکنندگان داخلی است.
وی عنوان کرد: جالب توجه است که در بخش خودروهای تولید داخل نیز ۹۱ درصد بازار در اختیار شرکتهای ایرانخودرو و گروه سایپا بوده است.
رییس انجمن واردکنندگان خودرو متذکر شد: مجموع ارزش قطعات منفصله وارداتی برای تولید خودرو در سال ۱۳۹۶ بیش از 3 میلیارد دلار بوده است و از آنجا که تخمین میزان قطعات وارداتی قاچاق به کشور بیش از نیم میلیارد تومان در سال گذشته بوده است، بنابراین ارزش کل قطعات خودرویی وارداتی به کشور در سال گذشته بیش از ۴ میلیارد دلار بوده است.
احتشامزاد ادامه داد: با توجه به قانون بودجه سال ۱۳۹۷ و آخرین تعرفههای گمرکی جاری شده از سوی دولت در اواخر سال گذشته که بر خلاف رای صادره توسط دیوان عدالت کماکان در حال اجرا است، در صورت عدم تغییر قوانین و مقررات جاری و عدم رفع مشکلات بنگاههای اقتصادی واردکننده خودرو، در سالجاری با محدودیت منابع عرضه خودروهای وارداتی و کاهش میزان واردات، با بحران مجدد افزایش قیمتها و کمرنگ شدن شرایط فروش اعتباری برای خودروهای وارداتی روبهرو خواهیم شد.
پرشین خودرو: رییس انجمن واردکنندگان خودرو خبر داد: واردات خودرو نسبت به سال گذشته چه نظر تعدادی و چه از نظر دلاری ۱۲ درصد افت داشته است.
کد خبر 94578
نظر شما