به گزارش پرشین خودرو به نقل ازتسنبم، سیفالله ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در نشست خبری اظهار کرد: سال 96 شاهد فعالیتهای ارزشمند و خدمات خوبی از سوی سازمان ثبت احوال و هموطنان بودیم که در این زمینه رضایتمندی شهروندان نیز در پی داشت.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در جامعه و در سالهای اخیر به عنوان یک معضل جدی مطرح می شد اخذ کپی مدارک از متقاضیان بود که خوشبختانه سال گذشته معاون رئیس جمهور و همچنین رئیس سازمان امور استخدامی کشور بخشنامهای را به سه استان قم، سمنان و خوزستان ابلاغ کرد مبنی بر حذف کپی مدارک که خوشبختانه این طرح در سه استان اشاره شده انجام گرفت.
ابوترابی گفت: در حال حاضر نیز تمام زیرساختها برای این طرح در سازمان ثبت احوال کشور فراهم شده و در صورتی که سایر دستگاههای اداری این زیرساختها را فراهم کنند ما میتوانیم حذف کپی مدارک را در سایر استانها اجرایی کنیم. با حذف اخذ کپی مدارک، احراز هویت از طریق سامانه انجام میشود. هم اکنون نیز بیش از 120 نهاد و سازمان و دستگاه با سازمان ثبت احوال تفاهم نامه امضا کردند تا طرح حذف کپی مدارک را اجرایی کنند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه بیش از 115 میلیون اسناد فوت شده و زنده در مجموعه سازمان ثبت احوال کشور وجود دارد، گفت: سازمان ثبت احوال یکی از مهمترین پایگاههای دادههای کشور محسوب میشود و اطلاعات بروز در این سازمان وجود دارد.
وی با تأکید براینکه مدارکی که توسط سازمان ثبت احوال کشور صادر میشود 100 درصد قابل جعل نیست، بیان کرد: سازمان ثبت احوال اقدامات موثری را نیز از ابتدای صدور کارت هوشمند انجام داده است و در حال حاضر بیش از 60 درصد از احاد جامعه اقدام به ثبتنام یا دریافت کارت هوشمند خود کرده اند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور اضافه کرد: تا پایان سال 96 بیش از 43 میلیون نفر از هموطنان برای دریافت کارت هوشمند ثبت نام کردند که براساس آمار بیش از 42 میلیون نفر از این افراد ثبت نام خود را تکمیل کردند و قریب به 40 میلیون کارت از سوی سازمان ثبت احوال کشور صادر شده و بخش اعظمی از آنها تحویل شده است.
ابوترابی در ادامه نشست خبری با تأکید براینکه مرجع رسمی انتشار آمار جمعیتی کشور، سازمان ثبت احوال کشور است بیان کرد: تمامی ولادتها و فوتیها به طور آنلاین در این سازمان ثبت و ضبط می شود.
وی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت ثبت ولادتدر سال 96 گفت: یک میلیون و 487 هزار و 908 ولادت در سال 96 به ثبت رسیده است که از این تعداد 766 هزار و 139 پسر، 721 هزار و 769 دختر به ثبت رسیده است که نسبت جنسیت به ازای هر 100 دختر، 106.1 دختر به ثبت رسید است که البته این موضوع در غالب سایر کشورها نیز به همین شکل است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور تصریح کرد: براساس همین آمار 77 درصد از ولادتها در شهرها و 23 درصد در روستاها به ثبت رسیده است و میزان عمومی ولادتها در کشور 18.8 به ازای هر هزار نفر بوده است.
ابوترابی در خصوص 5 استانی که بیشترین ولادت را داشته اند گفت: سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، هرمزگان، خراسان جنوبی و 5 استان گیلان، مازندران، مرکزی، البرز و سمنان کمترین ولادت را به نام خود ثبت کردهاند.
وی بیان کرد: در زمینه ثبت فوتت درسال 96، 376 هزار و 808 نفر به ثبت رسیده که از این تعداد 164 هزار و 966 زن و 209 هزار و 481 مرد بودهاند. به طوری که به ازای هر 100 زن، 127 مرد فوت کردهاند و براساس آمار ساکنین شهرها بیشترین فوت را با 73.8 درصد در مقابل 26.2 درصد ساکنین روستایی داشتهاند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در خصوص علل مرگ و میرها در سال 96 بیان کرد: به ترتیب بیماریهای قلبی و عروقی با 39.6 درصد، بیماریهای دستگاههای تنفسی 9.3 درصد و سرطان و تومورها تا 10.5 درصد مهمترین علل مرگ و میر در سال 96 محسوب میشوند.
ابوترابی در ادامه نشست خبری بیان کرد: کل ازدواج و طلاق رخ داده از سال 96 تا 15 اردیبهشت 97 عبارتند از ازدواج 605 هزار و404 هزار و طلاق 176 هزار و 924 مورد بوده است.
وی بیان کرد: میانگین سن مردان در نخستین ازدواج 27.3 سال، میانگین سن زنان در نخستین ازدواج 22.8 سال، میانگین سن مردان در طلاق 36.5 سال، میانگین سن زنان در طلاقهای ثبت شده 36.6 بوده است ضمن اینکه میانگین عمومی ازدواج در کشور به ازای هر هزار نفر 7.6 نفر است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در ادامه به 5 استانی که بیشترین میزان عمومی ازدواج را داشتهاند اشاره کرد و گفت: خراسان شمالی، اردبیل، کردستان، لرستان و خوزستان بیشترین ازدواج و استانهای سمنان، البرز، بوشهر و اصفهان کمترین ازدواج، میزان عمومی طلاق در کشور 2.2 به ازای هر هزار نفر جمعیت کشور ثبت شده است.
ابوترابی تصریح کرد: 5 استانی که بالاترین میزان عمومی را طلاق دارند عبارتند از تهران، کرمانشاه، کردستان، قم و گیلان و کمترین استانها نیز مربوط به سیستان و بلوچستان، چهارمحال بختیاری، ایلام، خراسان جنوبی و هرمزگان است.
وی با تأکید براینکه صدور کارت ملی ملی هوشمند تا پایان سال 97 تمدید شده است، گفت: در سال گذشته در رسانههای عمومی اعلام کردیم که دارندگان کارت ملی قدیمی به تاریخ 96.12.29 باید هرچه سریعتر اقدام به تعویض کارت خود کنند که دراین زمینه با حجم قابل توجهی از متقاضیان برای ثبتنام مواجه شدیم به طوری که در سه ماهه دی، بهمن و اسفند بیش از 11 میلیون نفر از طریق سامانه برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبتنام کردند که با توجه به این شرایط از طریق وزیر کشور ا هیئت دولت خواسته شد تا این زمان را تا پایان سال 97 تمدید کنند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: برهمین اساس تا پایان سال 97 استفاده از کارتهای ملی قدیمی تمدید شده است البته انتظار داریم که مردم برای دریافت کارت جدید خود زودتر اقدام کنند.
ابوترابی افزود: تلاش ما این است که در سال 97 پروژه صدور کارت ملی هوشمند را به پایان برسانیم که البته این موضوع نیاز به مساعدت دولت و تأمین اعتبارات دارد که در همین زمینه امیدواریم سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیازهای اعتباری ما را در این بخش تأمین کنند.
وی ادامه داد: در سال گذشته 230 هزار مورد نامخانوادگی را مورد بررسی قرار دادیم که از این 230 هزار مورد 46 مورد مغایر با دستورالعمل و مابقی مورد تأیید ما قرار گرفت.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور اضافه کرد: راه اندازی ایستگاههای سیار برای ارائه خدمات به شهروندان در خصوص فرآیند صدور کارت ملی هوشمند یکی از اقداماتی بوده که از طریق سازمان ثبت احوال انجام گرفته به طوری که در حال حاضر با 110 ایستگاه سیار در سطح کشور راه اندازی شده است.
ابوترابی افزود: ارائه خدمات به سالمندان و معلولان جانبازان در مراکز نگهداری و خانوادههایی که والدین آنها مشکل تردد دارند بخشی از خدماتی است که از طریق ایستگاههای سیار انجام میپذیرد.
وی در خصوص مبلغ دریافتی برای صدور کارت هوشمند گفت: این رقم براساس تعرفه دولت است که 20 هزار تومان بابت خزانه و حداکثر 9 هزار تومان بابت تکمیل ثبتنام و دو هزار تومان بابت تحویل کارت دریافت می شود.
نظر شما