احتکار قطعات خودرو در بازار صحت ندارد

پرشین خودرو: در حال حاضر حدود 30 هزار کانتینر قطعه یدکی در گمرکات خوزستان، هرمزگان و بوشهر دپو شده که چنانچه به سرعت ترخیص نشود شاهد کمبود در بازار قطعات یدکی خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، افزایش شدید نرخ ارز در یک ماه اخیر بازار بیشتر کالاهای تولیدی و وارداتی را با رکود جدی مواجه کرده است و در این میان بازار قطعات یدکی نیز از چنین وضعی بی نصیب نمانده است. با وجود چنین وضعیت رکودی در بازار قطعات یدکی در خبری آمده بود که برخی از سودجویان اقدام به احتکار قطعات یدکی در اوضاع کنونی بازار کردند.

در همین حال سخنگوی اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی اتومبیل و ماشین آلات در گفت وگو با خبرنگار پرشین خودرو، با نادرست خواندن چنین اخباری گفت : با وجود مشکلات ارزی، امروز تنها صنفی که در بازار با کمبود کالا مواجه نیست بازار قطعات یدکی است و طرح چنین اخباری در خصوص احتکار قطعات یدکی اصلا صحت ندارد.

مهدی کاظمی افزود : البته افزایش بیش از انتظار نرخ ارز در یک ماه گذشته مشکلات زیادی را برای بیشتر صنوف بوجود آورده که طبعا در این شرایط بازار لوازم یدکی خودرو نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی با اشاره به سهم قابل توجه مواد اولیه وارداتی در تولید قطعات یدکی گفت : امروز علاوه بر تولیدکنندگان ، واردکنندگان قطعات یدکی نیز به طور مستقیم از نرخ ارز متاثر هستند چنانچه نوسانات اخیر ارزی ، هر دو حوزه را به شدت در هزینه ها دچار چالش کرده است.

سخنگوی اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی اتومبیل و ماشین آلات با مقایسه تفاوت نرخ دلار در سه ماه گذشته در قیمت قطعات یدکی ، افزود: در صورتی که تا قبل از سال جدید قطعه ای با نرخ یک دلار وارد می شد قیمت آن در داخل 3700 تا 4 هزار تومان برای خریداران بود اما امروز با افزایش دو برابری نرخ دلار ، همان قطعه با احتساب عوارض گمرکی و هزینه حمل و نقل حدود 10 هزار تومان برای واردکننده و مصرف کننده تمام می شود.

لزوم نظارت دولت بر بازار قطعات یدکی
به گفته وی هر چند مشکلات اقتصادی و نرخ تورم در این جریان قیمت ها تاثیر گذار است اما بخش مهمی از مسائل موجود به نبود آموزش و نظارت ضعیف در سراسر کشور باز می گردد قطعا در چنین شرایطی دولت موظف است بر بازار اغلب کالاها از جمله قطعات یدکی نظارت کند.

سخنگوی اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی اتومبیل در ادامه با توجه به اختصاص 4200 تومانی از سوی دولت به بخش های تولیدی خاطر نشان کرد : با وجود طرح اختصاص دلار دولتی با نرخ 4200 تومان به تولیدکنندگان ،اما به نظر می رسد بسیاری از تولیدکنندگان در حوزه های مختلف از جمله قطعه سازی موفق به دریافت دلار اختصاصی نشدند از این رو ناگزیرند تا با دلار آزاد و بالای 8 هزار تومانی اقدام به تولید قطعه کنند که طبعا قطعه تولیدی بسیار گران تمام شده و منجر به افت تقاضا خواهد شد.

کاظمی با اشاره به عدم وجود کمبود در بازار قطعات یدکی افزود : امروز تنها صنفی که در بازار با کمبود کالا مواجه نیست بازار لوازم یدکی است اما در صورتی که به این منوال حرکت نماییم قطعا با کمبود قطعه یدکی در بازار مواجه خواهیم شد.

وی تصریح کرد : بر اساس اطلاعات موجود در حال حاضر حدود 30 هزار کانتینر قطعه یدکی در گمرکات خوزستان، هرمزگان و بوشهر دپو شده است که در صورتی به سرعت این قطعات ترخیص نشود شاهد کمبود در بازار قطعات یدکی خواهیم بود.
 

احتکار قطعات خودرو

 

باید نرخ تعرفه گمرکی واردات قطعه اصلاح شود
کاظمی گفت : باید مسائل قانونی و موارد چون نرخ بالای تعرفه های گمرکی اصلاح و تثبیت شود تا شاهد تورم بی مورد در قیمت قطعات یدکی نباشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: چرا باید در شرایطی که نرخ ارز افزایش دو برابری داشته نرخ تعرفه ها نیز افزایش یابد در حالی که در چنین شرایطی انتظار می رود تعرفه های گمرکی قطعات که بعضا تا 32 درصد افزایش یافته ، کاهش یابد که مشکلی در تامین نیاز بازار بوجود نیامده و از سویی فشار کمتری نیز به مصرف کنندگان وارد شود.

کد خبر 95554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۴
    0 0
    از دی ماه دارم سایت ایران خودرو و سایپارو چک میکنم، فروش نقدی نداشتن و ۱۰۰درصد خبر احتکار صحیح است تا جایی که امکان داره خودمون باید این خودروسازان داخلی فاسدو تحریم کنیم