به گزارش پرشین خودرو به نقل ازمهر، محمد درویش ضمنبیان اینکه دولت میتواند با ارائه تسهیلات ارزانقیمت و مناسب و در اختیار گذاشتن وامهای بدون سود امکان خرید دوچرخه را برای همه اقشار مختلف مردم فراهم کند، ابراز داشت: اولین قدم در راستای تحقق شهر انسانمحور برخورداری از زیرساختهای لازم برای پیادهروی و دوچرخهسواری ایمن است و از سوی دیگر شهرداریها نیز با دایر کردن ایستگاههایی امکان اشتراکگذاری دوچرخه را در شهرها فراهم یا محلی را برای پارک دوچرخه بدون دغدغه برای شهروندان ایجاد کنند.
وی با پیشنهاد اینکه اتوبوسهای شرکت واحد میتوانند فضایی را برای تبدیلشدن به شهری زیست محور ایجاد کنند، افزود: بهعنوانمثال در نیشابور با برداشتن چند صندلی امکان وارد شدن افراد با دوچرخه داخل اتوبوس فراهم شد و لذا شهروندان میتوانند بخشی از مسیر را با دوچرخه به کمک اتوبوس طی کنند.
ضرورت فراهم شدن مسیر ایمن برای دوچرخهسوار
عضو هیئتعلمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع در پاسخ به این پرسش که چطور میتوان به این هدف یعنی تبدیلشدن به شهری زیست محور دستیافت، ابراز داشت: زمانی مردم ببینند که نخبگان، افراد سرشناس و طبقه قابلاحترام شهر مانند ورزشکاران، قهرمانان و هنرمندان از وسایل حملونقل عمومی استفاده کرده یا پیاده میروند باعث میشود تا آنها نیز همین رویه را تداوم بخشند و درنهایت به سمت یک شهر زیست محور حرکت کنیم.
درویش در ادامه تصریح کرد: موفقترین شهرها ازنظر تبدیلشدن به شهری زیست محور را میتوان بجنورد، اصفهان، یزد، قزوین، نیشابور، سیرجان را نام برد و در برخی شهرها مانند بناب، داراب، تبریز و مشهد زمینههای شهری ایمن و مسیرهای تردد دوچرخه ایجاد میشود.
وی بابیان اینکه در شهرهایی مانند اصفهان و یزد به علت استفاده مردم از دوچرخه زیرساخت لازم فراهم و حتی به شهر دوچرخهها معروف هستند، افزود: شهردار اصفهان سوار بر دوچرخه در شهر تردد میکند و علاوه بر استفاده خودش توانست بهسرعت در این حوزه کارکنان خود را نیز همگام کند و مردم زمانی دیدند شهردار شهرشان سوار دوچرخه میشود به دوچرخهسواری بیشتر ترغیب شدند.
لزوم تبلیغات برای استفاده از دوچرخه
مدیرکل سابق مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست بابیان اینکه فرماندار نیشابور نیز از دوچرخه استفاده میکند و معتقد به استفاده از آن است، ابراز داشت: روسای دانشگاههای سیرجان خودشان از دوچرخه استفاده میکردند، در نور اکثریت دانشجویان و اساتید دوچرخه را برای تردد برگزیدند لذا اینها مؤلفههایی است که سبب میشود مردم به دوچرخهسواری رغبت پیداکرده و زیرساختهای لازم برای آن فراهم میشود.
درویش به کمپین سهشنبههای بدون خودرو نیز اشاره و تصریح کرد: سازمانهای مردمنهاد شهر اراک نیز توانستند کمپین سهشنبههای بدون خودرو را راهاندازی کنند، آنها با برگزاری جلسات متعدد با شهردار و رایزنی با شورای شهر اراک به این هدف خود دست یافتند.
وی در پاسخ به دلایل موفقیت پویش سهشنبههای بدون خودرو نیز افزود: اراک بهشدت از آلودگی صنعتی رنج میبرد بنابراین مردم انگیزه لازم را برای ترک خودروها در شهر را داشتند که وزارت ورزش و جوانان و سازمان محیطزیست در آن موقع از این ایده حمایت کرد و مسائل دستبهدست هم داد تا پویش سهشنبههای بدون خودرو بهشدت گسترش پیدا کند بانکها بر روی سررسیدها عبارت سهشنبههای بدون خودرو را حک کردند و با تبلیغات خوبی که صورت گرفت سبب همهگیر شدن این پویش شد.
همراهی فرهیختگان در استفاده از دوچرخه
این فعال محیطزیست در پاسخ به این پرسش که در شهرهای با بافت سنتی چطور میتوان مردم را در این پویش همراه کرد، ابراز داشت: نیشابور و سیرجان ازجمله شهرهای سنتی محسوب میشوند و در اغلب شهرهای شمالی مانند قائمشهر، ساری و گرگان این اتفاق رادارند رقم میزنند، بنابراین اگر فرهیختگان هر شهر در این حوزه پیشگام شوند بسیار میتواند در همهگیر شدن این پویش مؤثر باشد.
درویش با بیان اینکه امامجمعه اردبیل از حامیان کمپین بدون خودرو بود، تصریح کرد: امامجمعه تبریز از خودرو شخصی استفاده نمیکند، امامجمعه ارومیه وسایل حملونقل عمومی را جایگزین کرده است و آیتالله دری نجفآبادی در اراک بهشدت مردم را به استفاده نکردن از خودرو شخصی تشویق میکند.
وی افزود: استاندار خراسان شمالی ضمن استفاده از دوچرخه، کمیته ترویج فرهنگ دوچرخهسواری را راهاندازی کرده و استاندار لرستان هم طی بخشنامهای کارمندان خود را به استفاده از دوچرخه تشویق و کارمندانی را که از دوچرخه استفاده کنند را حمایت میکند لذا این موارد میتواند بهقدر کافی انگیزه برای تبدیلشدن به شهری زیست محور را در افراد تقویت کند.
نظر شما