پرشین خودرو: رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بخشی از خودروهای سبک ایرانی، دیزلی میشود.
به گزارش «پرشین خودرو»، محمد جواد محمدیزاده در مراسم افتتاح خط آزمون یورو 4 و آغاز طرح توسعه آزمایشگاه یورو 5 با بیان این مطلب اظهار داشت: دستیابی به استاندارد یورو 5 زودتر از زمانی که تصور میشد، محقق شده و انقلابی در صنعت خودروسازی ایجاد کرده است.
وی با اشاره به تلاشهای انجام شده برای ارتقای کیفیت سوخت افزود: حذف سرب از بنزین، اقدام بزرگی بود و امروز ایران یکی از کشورهای پاک دنیا از لحاظ آلودگی سربی است.
محمدیزاده ادامه داد: در تمام طول سال کمتر از 500 کیلوگرم سرب در هوا منتشر میشود که این آلایندگی بسیار ناچیز بوده و در گذشته دهها و صدها برابر بیش از این مقدار آلودگی به سرب وجود داشت.
این مقام مسوول گفت: تلاشهای انجام شده در حوزه خودروسازی سبب شده 70 درصد آلایندگی ایران که از منابع غیرثابت و به ویژه خودروها بود، بهبود یابد.
وی اضافه کرد: قرار بود تولید سوخت یورو 4 براساس مصوبه وزارت نفت در سال 92 انجام شود، اما شاهد بودیم که در سال 90 این اتفاق مبارک رخ داد.
محمدیزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعمال استاندارد یورو 5 در برخی خودروها خاطرنشان کرد: تاکنون 227 مدل خودرو که تولید داخل یا وارداتی است در کشور مورد آزمایش قرار گرفته و آلایندگی آنها بررسی شده است.
وی افزود: تاکنون 45 درصد از مدلهای بررسی شده برای استاندارد یورو 2، 42 درصد استاندارد یورو 3، 10 درصد استاندارد یورو 4 و 3 درصد فاقد استاندارد بودند که خط تولید آنها متوقف و مکلف به رفع نقص شدند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست داشتن مراکزی که بتواند آزمونهای مختلف را در کشور پیاده کرده و صلاحیت لازم از مراجع بینالمللی را اخذ کرده باشد، ضروری دانست.
وی تاکید کرد: از این پس خودروهای تولید داخل باید دارای استاندارد یورو 4، وارداتی یورو 5، کامیون یورو 4 و موتورسیکلت دارای استاندارد یورو 3 باشد.
وی راهاندازی آزمایشگاه یورو 5 را گامی در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و ورود بخش خصوصی به برخی فعالیتها دانست و گفت: این مرکز از امکانات روز دنیا برخوردار است.
وی ادامه داد: تاکنون این مرکز 9 هزار تست آلایندگی خودروی سبک و 3 هزار تست موتورسیکلت را انجام داده که پشتوانه اجرایی بسیار خوبی برای آن به حساب می آید.
این مقام مسوول اذعان داشت: به دلیل پاس شدن استاندارد یورو 4 برای خودروها، میزان آلایندگی در ایران نسبت به زمانی که هیچ استانداردی نداشتیم، 7/2 درصد کاهش داشته است.
وی در تشریح سخن خود گفت: یعنی هر 20 خودروی تولیدی امروز، معادل یک خودرو در زمانی که استانداردی در ایران وجود نداشت، آلایندگی تولید میکند.
محمدیزاده با تاکید بر تکمیل و توسعه آزمایشگاه یورو 5 تصریح کرد: خوشبختانه در راستای ایجاد مراکز استاندارد هم خودروسازان و هم بخش خصوصی گامهای موثری برداشتهاند.
محمدیزاده با انتقاد از یکسان بودن سبد مصرف انرژی در ایران گفت: این راهکار در نتیجه سیاست اجتماعی انگلیس و برنامهریزی این کشور برای صنعت نفت ایران بود.
وی اضافه کرد: امروز در اروپا 55 درصد خودروها دیزلی است، اما در ایران این میزان به کمتر از 15 درصد میرسد.
محمدیزاده افزود: در جلسات مکرر، فشارهای لازم برای متنوعسازی سبد سوخت خودروهای ایرانی وارد شد و به زودی این مهم محقق میشود.
وی ادامه داد: میزان آلایندگی خودروهای دیزلی به مراتب کمتر از بنزین است، بنابراین انتظار داریم مراکز بازرسی و سنجش در ارتباط با آلایندگی این نوع موتورها در کشور ایجاد شود.
محمدیزاده همچنین از بهروزرسانی مجموعه تجهیزات آزمون تست چهارم در رابطه با بخارات بنزین تاکید کرد.
وی ادامه داد: در اروپا هر خودروی اسقاطی اگراستارت بزند، مشمول جریمه خواهد شد؛ در حالی که ایران چنین سازوکار اجرایی برای خروج خودروهای اسقاطی از چرخه مصرف را ندارد.
این مقام مسوول اظهار داشت: گزارشهایی به سازمان محیطزیست رسیده که مراکز معاینه فنی این امر را جدی نمیگیرند که به طور قطع سازمان محیطزیست با این روند برخورد قاطع و جدی خواهد کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: قانون مصوب مجلس شورای اسلامی درباره اصلاح زمان معاینه فنی از 5 سال به 2 سال برای خودروهای نو و یک سال برای خودروهای کارکرده مورد تجدیدنظر قرار گیرد.
محمدیزاده در پایان اظهار داشت: پیکان در ایران از سال 46 تولید شد، اما تا سال 82 هیچ استانداردی بر تولید آن حاکم نبود.
وی گفت: سازمان محیطزیست یک غفلت و تاخیر 40 ساله را جبران میکند، بنابراین باید عزم اجرایی و منابع مالی به گونهای باشد که این غفلت طولانی را جبران کند.
کد خبر 9709
نظر شما