پرشین خودرو: كارشناسان بازار لوازم یدكی خودرو معتقدند: برای پیشگیری و كاهش حوادث رانندگی، اداره استاندارد باید نظارت بیشتری روی واردات قطعات خودرو داشته باشد.
به گزارش «پرشین خودرو»، لوازم یدكی، جزو مهمترین وسایل خودروست كه باید در باره ایمنی و مكانیك بودن آن مطمئن بود در غیراین صورت بسیار حادثه ساز خواهد بود.
یكی از كارشناسان صنعت خودرو به ایرنا گفت: عدم اعمال استانداردها باعث سوءاستفاده واسطهها و واردات قطعات بیكیفیت میشود.
پیمان ربانی با اشاره به اشباع بازار قطعات یدكی ایران از محصولات چینی افزود: هم اكنون بخشی از قطعات یدكی دارای برند ایرانی در چین تولید و به كشور ما وارد میشود.
وی بااشاره به اینكه تولید قطعه در چین با احتساب هزینه تولید، حمل و نقل و حقوق گمركی واردات به ایران، باز هم ارزانتر از تولید آن در داخل كشور ما تمام میشود، افزود: این نوع تولید بیشتر در مورد قطعاتی مانند چراغ خودرو و شیشه بالابر كه از نظر ظاهر و باطن تولید آنها در ایران یا چین تفاوت چندانی ندارد، صورت میگیرد.
ربانی با بیان اینكه تولید قطعه ایرانی در چین بیشتر مورد استقبال قطعهسازانی است كه برای خودروسازان قطعه تولید میكنند، تاكید كرد: این روش با توجه به بالابودن هزینه تولید قطعه در ایران اعمال میشود و بسرعت در حال سرایت به سایر قطعهسازان ایرانی است.
وی افزود: پیش ازاین، شركتهای واردكننده بدنبال جلب رضایت مشتری بودند و به واردات قطعات كیفی اقدام میكردند در حالی كه اكنون تعداد شركتهای واردكننده افزایش یافته و برخی از آنها بدنبال واردات قطعه با قیمت ارزان هستند كه در چنین شرایطی مصرفكننده نمیتواند تشخیص دهد چه قطعهای قابل قبول و با كیفیت است.
یكی دیگر از فعالان بازار خودرو با بیان اینكه موسسه استاندارد باید از ورود لوازم یدكی بیكیفیت چینی به بازار كشور جلوگیری كند، گفت: همكاری با چین با توجه به قیمت ارزان محصولات آن باید بسیار هوشمندانه باشد.
علیرضا عبدیبا بیان اینكه واردات قطعات بیكیفیت چینی ناشی از عدم استانداردگذاری روی برخی قطعات است، افزود: برای خودرو 55 استاندارد اجباری وضع شده، اما برای بسیاری از قطعات خودرو هنوز استاندارد وضع نشده است و این امر سبب واردات قطعات بیكیفیت چینی میشود.
وی اظهار داشت: گمرك از ورود چنین كالاهایی جلوگیری میكند اما ممكن است محصول تولید چین به كشور وارد و در ایران توسط شركتهای داخلی تحت عنوان تولید داخل بستهبندی شود.
غلامعلی بشیری دیگر كارشناس صنعت خودرو نیز گفت: معمولا قطعات بسیار حساس و الكترونیكی از كیفیت قابل قبول و مناسبی برخوردار است ولی در باره قطعات مصرفی مانندلنت كه تولید آنها پیچیدگی چندانی ندارد، قطعات چینی بیكیفیت زیادی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی در تشریح دلایل اشباع بازار كشورمان از قطعات یدكی چینی گفت: برخی قطعات تولید داخل از استاندارد و كیفیت مناسب برخوردار نیست و در برخی موارد نیز بدلیل قیمت بالای تولید قطعه در داخل، قطعات ارزان قیمت چینی مورد استفاده قرار میگیرد.
بشیری با اشاره به وجود مواد اولیه ارزان در چین و حمایت دولت آن كشور از تولیدكنندگانش بدلیل منافعی كه از طریق صادرات نصیب دولت میشود، گفت: در ایران دستمزد كارگر و هزینه سربار تولید بالاست به همین دلیل امكان رقابت با قطعات وارداتی چینی وجود ندارد.
حسین مرادی دیگر كارشناس فعال در عرصه لوازم یدكی خودرو گفت: سازمان استاندارد باید قطعات بیشتری را مشمول استاندارد اجباری كند، زیرا بدون تدوین استاندارد نمیتوان از ورود قطعات بیكیفیت به كشور جلوگیری كرد.
وی با بیان اینكه بازار قطعات یدكی تحتتاثیر محصولات چینی قرار دارد، گفت: اگر استانداردهای موردنیاز تدوین نشود، گمرك كنترل مناسبی بر كیفیت قطعات وارداتی نخواهد داشت و به این ترتیب قطعات با سطح كیفی پایین به كشور وارد میشود.
وی با اشاره به اینكه تعداد كمی از قطعات خودرو مشمول استاندارد اجباری است، افزود: قطعات ایمنی خودرو باید در اولویت تدوین استاندارد قرارگیرد زیرا پایین بودن كیفیت این قطعات باعث ایجاد خسارت جانی میشود.
کد خبر 9813
نظر شما