پرشین خودرو: تندر90 ایران خودرو وپارس خودرو این روزها در بازار از جمله خودروهای پرفروش به شمار میروند، اما آنچه وجه تمایز این دو خودرو را ثابت میکند، اسناد و شواهد معتبری در خصوص تولید آن است که از مجاری رسمی کشور بهدست آمده که می تواند تفاوت این دو را در تولید، فروش و تحویل به طور واقعی تشریح کند.
به گزارش «پرشین خودرو»، در 9 ماهه امسال طی آدیت های هفتگی شركت بازرسی كیفیت و استاندارد، امتیاز منفی تندر ایران خودرو حدفاصل 22.5 تا 27 بوده و امتیاز منفی تندر پارس خودرو بین 22.5 تا 28.3 متغیر بوده است.
در بررسی آماری امتیازهای كیفی نیز در 10 ماهه امسال، تندر ایران خودرو با كسب 18 مورد امتیاز منفی از مجموع 36 مورد آدیت كیفی، پایینتر از تندر پارس خودرو قرار داشته و در 16 مورد نیز امتیاز منفی تندر پارس خودرو از شركت رقیب بیشتر بوده است و در دو نوبت هم رتبه منفی یكسان داده شده است.
كنترل كیفی PDI (بازرسی قبل از تحویل)
براساس استانداردها و الزامات شركت رنو، تمامی محصولات این شركت باید پس از تولید و عبور از مراحل مونتاژ و اتمام فعالیتهای تولیدی، در مرحله تحویل به مشتری از بخش ویژه كنترل كیفی تحت عنوان PDI یا بازرسی كیفی پیش از تحویل گذر كرده و مورد بررسی و كنترل دقیق كیفیت قرار گیرند. این بخش در حال حاضر در شركت ایران خودرو دایر بوده، ولی شركت پارس خودرو فاقد بخش PDI است.
كیفیت و استانداردهای خطوط تولید
یكی دیگر از مباحث مهم در كیفیت محصول، كیفیت خطوط تولید آن است كه می تواند در چگونگی روند تولیدات یك سایت تولیدی و كیفیت آن موثر واقع شود. در حال حاضر سایت تولید تندر90 در شركت ایران خودرو دارای تجهیزات به روز تولید خودرو بوده و این شركت توانسته گواهینامه ایزو از شركت TUV NORD آلمان دریافت كند.
به گزارش ایسنا، در شركت پارس خودرو نیز تجهیزات گان جوشكاری خودكار و مدرن (سیستمهای رباتیك) موجود بوده و فرایند تولید بدنه در پارس خودرو به روش مكانیزه در خط اصلی انجام و سایر بخشهای تولید همچون رنگ و مونتاژ تندر به روش دستی انجام میشود.
شرایط و كیفیت پاركینگهای نگهداری خودرو
كیفیت خودروهای تولید شده در فاصله زمانی پس از تولید تا زمان تحویل به مشتریان از اهمیت بالایی برخوردار است. شركت ایران خودرو دارای پاركینگهای استاندارد و محوطه سازی و محصور شده بوده، ولی پارس خودرو فاقد محوطه پاركینگ مستقل و ایزوله است.
سیاستهای بازاریابی و فروش
با در نظر گرفتن تقاضای بالای خرید این محصول در كشور، شركت ایران خودرو از سیاست فروش فوری و پیش فروش تبعیت میكند و پارس خودرو نیز تندر90 را بیشتر بطور پیش فروش به بازار عرضه میكند. به طور مثال تندر E2LP بدون آپشن پارس خودرو با قیمت مصوب با زمان تحویل 45 روز كاری به مشتریان عرضه میشود.
تنوع محصول
از دیگر مباحث مطرح درخصوص مشتری مداری و كسب رضایتمندی مشتریان میتوان به ایجاد تنوع و توسعه محصول اشاره كرد كه در حال حاضر شركت ایران خودرو مدلهای E1ABS ، E2LP ، E1CNG ، E2CNG و مدل اسپرت كیت تندر90 را به بازار عرضه كرده و علاوه بر آن تولید و عرضه مدل E2LP با رینگ جدید آلومینیومی را نیز بدون تغییر قیمت آغاز كرده و این درحالی است که شرکت پارس خودرو تندر90 را با آپشنهای اضافی به بازار عرضه کرده است.
خدمات پس از فروش
از سایر گزینه هایی كه میتواند در انتخاب مشتریان تندر بهعنوان عامل تصمیم گیری و انتخاب آنان موثرواقع شود، اطلاع و اطمینان از پوشش و گستردگی خدمات پس از فروش شركت سازنده یا خودروساز است كه در این خصوص ایران خودرو علاوه بر داشتن حدود800 نمایندگی فروش در سراسر كشور، از طریق بیش از 200 نمایندگی پایلوت تندر90 در سطح استانهای كشور اقدام به ارائه خدمات اختصاصی به مشتریان تندر در قالب خدمات گارانتی و وارانتی میكند. شركت پارس خودرو نیز دارای 140 نمایندگی پایلوت در سراسر كشور است.
تجهیزات سفارشی
شركت پارس خودرو به عنوان شركت رقیب ایران خودرو در تولید تندر90، برای ایجاد تنوع محصول خود اقداماتی موثر را انجام داده است و تجهیزاتی را در مدل E2LP به صورت آپشن افزوده است كه با ایجاد تنوع در این آپشنهای اضافی، چهار تیپ مختلف را به خریداران خود عرضه میکند و مشتریان در صورت درخواست خرید فوری باید الزاما به سراغ خودروهای دارای آپشن بروند كه در برخی موارد موجب گلهمندی مشتریان میشود، اما ایران خودرو مشتری را ملزم به خرید تندر90 با آپشن سفارشی نمیكند.
کد خبر 9963
نظر شما