چراغ سبز مجلس به خودروسازان، قیمت خودروها را تا 20 میلیون افزایش داد

پرشین خودرو: به دنبال سخنان اخیر یکی از نمایندگان مجلس در خصوص آزادسازی قیمت خودرو و چراغ سبز مجلس به خودروسازان، بازار خودرو دوباره دچار تنش شد و با تغییر مسیر بازار، موج شدیدی در افزایش قیمت خودرو در بازار کلید زده شد.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، قیمت خودرو از پنج شنبه هفته گذشته حدود 10 درصد افزایش داشته و امروز وارد کانال 15 درصد شد و پیش بینی می شود این افزایش قیمت ها، طی امروز و فردا ادامه داشته و به 20 درصد در بازار برسد.

در شرایطی که بازار خودرو طی دو هفته اخیر به ساحل آرامش رسیده بود و با حرکت در مسیر افت قیمت می رفت که حاشیه قیمت یک ماه اخیر به صفر برسد، مصاحبه رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی و طرح خروج شورای رقابت از جریان قیمت گذاری، بازار خودرو را دچار شوک جدیدی کرد و قیمت خودروهای داخلی متاثر از این اظهارات در آخرین روز هفته گذشته، سیر صعودی به خود گرفت به طوری که روز گذشته پراید 111 به قیمت 30 میلیون و 500 هزار تومان در بازار فروخته شد.

پراید 30 میلیونی؟!
سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو در گفت و گو با خبرنگار پرشین خودرو با اشاره به واکنش شدید بازار خودرو به طرح آزادسازی قیمت خودرو اظهار داشت: طی دو سه روز گذشته قیمت خودروها بین 6 تا 20 میلیون افزایش داشته به طوری که قیمت پژو پارس TU5 که در هفته گذشته به 60 میلیون رسیده بود با افزایش 10 میلیونی به 70 میلیون، پژو 405 با افزایش 7 میلیون تومانی به 49 میلیون، پژو 2008 با 15 میلیون افزایش به 195 میلیون و دنا پلاس اتومات با افزایش 14 میلیونی به 84 میلیون، پژو 206 تیپ 2 با 6 میلیون و 500 به 50 میلیون و 500 و سراتو با افزایش 11 میلیونی به 180 میلیون در بازار رسیده است.

به گفته وی، وضع موجود بر قیمت خودروهای مونتاژی شرکتها نیز تاثیر گذاشته به طوری که طی دو سه روز اخیر قیمت هایما S7 از 154 میلیون به 170 و اچ سی کراس از 60 به 70 میلیون تومان افزایش داشته است.

موتمنی علت وضعیت کنونی را انحصار در بازار خودرو دانست و گفت: در شرایطی که نزدیک به 90 درصد بازار خودرو در اختیار محصولات دو شرکت است با هر گونه محدودیت در عرضه و وقفه در تامین نیاز بازار، قیمت خودرو در بازار دچار چنین شرایطی می شود چرا که در بازار خودرویی وجود ندارد و خودروها روزانه توسط شرکتها به بازار تزریق می شود.

وی با توجه به واکنش بی دلیل شرکتها به بسته جدید سیاست ارزی دولت وعدم اختصاص ارز دولتی به شرکتهای خودروسازی، وضعیت بوجود آمده در بازار خودرو را ناشی از نبود نظارت بر بازار دانست و گفت: متاسفانه خودروسازان زودتر از موعد به تصمیم جدید ارزی دولت واکنش نشان دادند و هم اکنون با بر هم زدن بازار خودرو، موجب سیر صعودی قیمت ها در بازار شدند و در این میان طرح خروج شورای رقابت از جریان قیمت گذاری خودرو بر وضعیت موجود دامن زده و موجب افزایش شدید قیمت خودرو در دو سه روز گذشته شده است.

رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو افزود: در شرایطی که محصولات کنونی شرکتها همچنان با دلار 4200 تومانی است و قرار است در آینده با دلار بازار آزاد تولید شود چرا از هم اکنون باید بازار قیمت خودروها بهم بخورد؟ بی شک وضعیت موجود حاکی از نبود نظارت دستگاههای متولی بر بازار خودرو است.

 

بازار خودرو


نیاز روزانه بازار خودرو فقط از کانال شرکتها تامین می شود/ در بازار خودرویی وجود ندارد

موتمنی تصریح کرد: در حال حاضر نیاز روزانه بازار خودرو به صورت خودروهای کارتکسی از کانال شرکتها وارد بازار می شود و در دست واسطه ها، خودرویی وجود ندارد و صرفا زیر مجموعه های شرکتها نیاز بازار را تامین می کنند که همگی نیز به صورت کارتکس است.

وی تاکید کرد: با شرایطی کنونی حاکم بر بازار خودرو و عدم عرضه خودرو و نبود نظارت بر بازار، پیش بینی می شود سیر افزایش قیمت خودرو طی امروز و فردا به 30 درصد برسد.

در فقدان حضور دستگاههای نظارتی افزایش قیمت خودرو لحظه ای شد

وی عدم عرضه و نبود نظارت را عامل ایجاد تنش در بازار خودرو اعلام کرد و گفت : صحبت های اخیر یکی از اعضای کمیسیون صنایع در خصوص آزادسازی قیمت خودرو موجب افزایش لحظه ای قیمت در کل بازار داخلی ها شده است در حالی است شورای رقابت تنها بر قیمت خودروهای زیر 45 میلیون تومانی نظارت داشت اما طرح این موضوع بر کل بازار خودروهای داخلی تاثیر گذاشته است به طوری که کوتاهی در عرضه خودروهای بالای 45 میلیونی نیز در بازار این دست خودروها نیز تاثیر مضاعفی گذاشته است.

رئیس اتحادیه نمایشگاه داران با اشاره به اینکه از ابتدای امسال، 80 درصد قیمت خودرو افزایش یافته است، گفت: در این وضعیت که می رود افزایش قیمت خودرو به 100 درصد برسد، نهادهای نظارتی کجا هستند مگر می شود در عرض دو ساعت قیمت هر خودرویی 10 تا 15 میلیون افزایش یابد.

موتمنی با اشاره به تبعات منفی آزادسازی قیمت خودرو در وضعیت کنونی انحصار در بازار به طرح چند پرسش در این زمینه پرداخت و خاطرنشان کرد: آیا با خروج شورای رقابت ، بازار خودرو از حالت انحصار خارج می شود و قیمت خودرو تک نرخی می شود ؟ آیا در شرایطی که خودرویی به بازار عرضه نمی شود و انحصار بازار در اختیار دو شرکت است، عرضه و تقاضا می تواند تعیین کننده قیمت خودرو و رفع حاشیه قیمت در بازار باشد ؟

کد خبر 99990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha