پرشین خودرو: طولانی شدن زمان برای صدور جواز تاسیس و آغاز عملیات اجرایی قطب سوم خودروسازی كشور، آینده این طرح ملی را با ابهاماتی مواجه كرده است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، سال گذشته وزیر صنایع و معادن وقت در ابلاغی به رییس هیات عامل ایدرو، دستور برنامهریزی برای ایجاد قطب سوم خودروسازی كشور را صادر كرد.
محرابیان در ابتدای سال جاری نیز اظهار كرده بود كه سال1390 سالی است كه سومین قطب تولید خودرو در ایران تاسیس خواهد شد.
اگرچه از آن زمان تاكنون اقدامات مقدماتی در این خصوص صورت گرفته است، اما طبق جدیدترین اطلاعات به دست آمده، سرمایهگذاران این طرح علیرغم برگزاری جلسات متعدد هنوز به توافق نهایی در خصوص تركیب و چگونگی مشاركت سرمایهگذاران در این طرح نرسیدهاند و همچنان اختلافاتی با یكدیگر دارند.
این وضعیت در حالی است كه با توجه به نزدیكی به ایام پایانی سال1390، تاكنون باید توافق نهایی در این خصوص صورت گرفته و جواز تاسیس این طرح صادر میشد.
در این شرایط به اجماع نرسیدن سرمایهگذاران قطب سوم خودروسازی كشور در خصوص تركیب سرمایهگذاران احتمالی، ابهاماتی را در خصوص آینده این طرح مطرح كرده است.
چنین وضعیتی در حالی است كه ظاهرا سرمایهگذاران زیادی آماده مشاركت در این طرح بوده و در صورت اجرایی شدن آینده آنرا موفق و توجیهپذیر ارزیابی میكنند.
در حال حاضر سرمایهگذاران اصلی طرح ایجاد قطب سوم خودروسازی كشور را تعدادی از قطعهسازان، برخی تجار اصفهانی و اعضای خانه صنعت و معدن اصفهان تشكیل میدهند. البته موضوع مشاركت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در این طرح نیز همچنان مطرح است.
حجم سرمایهگذاری پیشبینی شده برای ایجاد قطب سوم خودروسازی كشور بین1500 تا دو هزار میلیارد تومان است. البته برای راهاندازی فاز اول این پروژه با ظرفیت تولید300 هزار دستگاه خودرو حداقل هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری باید صورت گیرد.
قطب سوم تولید خودرو كشور با ظرفیت یك میلیون دستگاه راهاندازی خواهد شد. البته در فاز اول این پروژه، ظرفیت300 هزار دستگاهی تولید خودرو راهاندازی شده و به مرور به ظرفیت یك میلیون دستگاه خواهد رسید.
کد خبر 10079
نظر شما