عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران در گفت و گو با خبرنگار پرشین خودرو با بیان این مطلب اظهار داشت: در بحران و جنگ اقتصادی کنونی همچون جنگ تحمیلی که مردم به کمک نظام و دولت آمدند باید باز هم مردم به کمک دولت بیایند.
امیر حسن کاکایی گفت: در اوضاع کنونی باید در بدنه منابع انسانی شرکتها صرفه جویی، کاهش هزینه و مدیریت شود تا بهره وری بالا برود و به طور قطع تمام اینها نیازمند زمان و همچنین اقدامات قانونی است.
وی با اشاره به طرح افزایش بهره وری در صنعت خودرو در شرایط فعلی، افزود: در شرایطی که صنعت خودرو در بحران به سر می برد چگونه می توان بهره وری در این صنعت را افزایش داد تا جلوی زیان شرکتها گرفته شود.
کاکایی با بیان اینکه مدیریت هزینه و افزایش بهره وری در کوتاه مدت در صنعت خودرو غیر ممکن است، تصریح کرد: از چند راهکار می توان هزینه در شرکتهای خودروساز را مدیریت کرد گام اول بالا بردن بهره وری به واسطه افزایش فن آوری و ایجاد خطوط تولید مدرن است که به طور قطع این مساله نیازمند سرمایه گذاری است.
2 مانع مهم برای رشد بهره وری و مدیریت هزینه خودروسازان
وی تاکید کرد: گام دیگر کاهش هزینه انسانی و افزایش بهره وری منابع انسانی است که متاسفانه قوانین کار و شرایط کشور اجازه چنین مساله ای را به شرکت ها نمی دهد. در واقع فضای جامعه و قوانین هیچ کدام امکان تعدیل نیرو به شرکت های خودروسازی را نمی دهد بنابراین این عامل هم در این شرایط شدنی نیست.
این کار شناس صنعت خودرو همچنین در خصوص مدیریت هزینه بواسطه نهاده های تولید گفت: البته نهاده های تولید هم مثل قیمت فولاد و آلومینیوم و غیره دست ما نیست، مگر اینکه دولت بخواهد این بخش را دست کاری کند و اگر دستکاری شود بدون شک یکسری از صنایع دیگری دچار مشکل خواهند شد.
کاکایی با تاکید بر اینکه با هر گونه کار بر روی عوامل بهره وری و مدیریت هزینه موافق هستم، خاطر نشان کرد: در وضعیت کنونی نرخ ارز به گونه ای است که نمی توان با افزایش هزینه هایی که رخ داده مقابله کرد از این رو این مساله غیر ممکن است در واقع شرایط فرهنگی و اجتماعی و شرایط قانونی اجازه نمی دهد.
به گفته وی تنها راهکار کنونی مقابله با وضعیت بازار خودرو و مدیریت هزینه ها، افزایش قیمت است هر چند باید برخی از مشکلات قانونی را حل کرد و مردم را نیز آماده کرد.
کاکایی تاکید کرد: تا زمانی که واقعیت ها در خصوص صنعت خودرو کتمان می شود این شرایط ادامه دارد اما به طور حتم وزیر صنعت با کارگروهی که تشکیل می دهند مشکلات را حل خواهند کرد.
وی افزود: هر چند هر روز که در تصمیمات تاخیر می شود میلیارد میلیارد زیان شرکتها افزایش می یابد چرا که مکانیزم های کارگروهی هم تا رسیدن به توافق زمان می برد.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران تلاش برای بقا و به روزرسانی را دو راهکار صنعت خودرو ایران دانست و گفت: باید همزمان باید این دو کار صورت گیرد و در صورتی که یکی از این موارد کنار گذاشته شود مشکلات حل نخواهد شد.
کاکایی با اشاره به طرح مدیریت هزینه توسط وزیر صمت به جای افزایش قیمت گفت: به طور قطع وزیر صنعت و معدن به دلیل رفاه مردم این مطلب را عنوان کردند که فعلا قیمت ها افزایش نیابد.
ضرورت تغییر و تحولات فوری و آنی در صنعت و قیمت خودرو
وی افزود: هر چند نباید جنگ اقتصادی را کتمان کرد و باید در خصوص تغییر و تحولات فوری و آنی در صنعت خودرو به خصوص در حوزه قیمت گذاری تصمیم گیری شود.
کاکایی با توجه به توقف تولید برخی از خودروها به امکان داخلی سازی این خودروها با خروج شرکتها اشاره کرد و گفت: بله قطعا می توانیم اما زمانی که موضوع اجرا مطرح می شود و نکته مهم زمان اجراست و دیگری سرمایه ای که برای اجرا نیاز است .داخلی سازی صحبت بسیار مهمی است و در این سالهاست در این زمینه تاکید زیادی هم شده است اما اگر از امروز هم شروع کنیم در صورتی که سرمایه کافی در اختیار باشد حداقل 6 ماه تا یک سال زمان نیاز است به داخلی سازی کامل در این خودروها دست یابیم.
نکته ای نگران کننده که مانع جذب سرمایه گذاری در خودروسازی می شود
این کارشناس صنعت خودرو افزود: نکته مهمی که به شدت نگران کننده است زیانی که اتفاق می افتد و هیچ امیدی به تغییر آن وجود ندارد و باعث می شود که سرمایه ای هم جذب نشود .
کاکایی شفافیت را زمینه ساز جلب حمایت مردم و سرمایه گذاری در صنعت و تولید دانست و گفت: طرح امیدواری از سوی مسئولان حرکت درستی است اما واقعیت ها را باید عنوان کرد چرا که پتانسل های جدیدی را بوجود می آید بنابراین در صورتی که واقعیت ها بپذیریم و قیمت ها اصلاح کنیم و از سویی به مدیران صنعتی اجازه دهیم که در حوزه بهره وری ، سرمایه گذاری ،داخلی سازی و توسعه فعالیت نمایند می توانند سرمایه های سرگردان را که در حال نابودی اقتصاد کشور است را مدیریت کرده و در مسیر توسعه بکار گیرند.
نظر شما