به گزارش پرشین خودرو، اگر از بازار غیر منطقی خودروهای وارداتی بگذریم که تحت تاثیر قیمت ارز و ممنوعیت واردات هیچ ثباتی را نداشته و قیمت های فضایی را به مشتریان تحمیل می کنند، بازار خودروهای مونتاژی را باید تحلیل کرد که در آن چه اتفاقی رخ داده است؟
با شروع تحریم ها، خودروسازان فرانسوی، کره ایی و ژاپنی با وجود تبلیغات فراوان، علی الخصوص فرانسوی ها مبنی بر فعالیت گسترده در بازار ایران، به سرعت غزل خداحافظی را خواندند و این بار بازار را کاملا ترک نمودند، حتی رنو که بار قبل در تحریم ها باقی ماند اینبار خیلی سریع بازار را ترک نمود.
اما اتفاق دیگری باعث تعجب همگان شد، خروج برخی برندهای چینی چون جیلی، ام جی، هاوال از بازار شد و برخی چینی های تازه وارد که تمایل همکاری در بازار آمریکارا داشتند فعالیت خود را کاهش دادند. در نتیجه بازار با کاهش عرضه روبرو شد، و برای خیلی از خودروها بازار سیاه پدید آمد که دست دلالان نیز بر آن تاثیر گذار بود.
در این شرایط که قیمت ارز نوسان شدیدی را تجربه می کرد و ثبات از بازار رخت بر بسته بود، خودروسازان از بیم افزایش قیمت ارز و عدم ثبات بازار مجبور بودند که شرایط فروش اقساطی خود را کاملا بسته و اقدام به پیش فروش با قیمت غیر قطعی کنند.
خودروسازان بزرگ دولتی که با بحران شدید مالی با قطعه سازان و از سوی دیگر تحت تاثیر تحریم با مشکل تامیین قطعه مواجه بودند، نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و در نتیجه تاخیر طولانی برای برخی محصولات پر تقاضا داخلی بار دیگر مناسبات بازار را بر هم ریخت و شرایط را برای سازنده و مشتری بحرانی ترکرد.
اما از سوی دیگر اتفاقی که افتاد این بود که شرکت های خصوصی، قیمت قطعی را پس از تعیین نرخ ارز در سامانه نیما اعلام نمودند، نخستین شرکت، شرکت مدیران خودرو به عنوان بزرگترین شرکت خصوصی صنعت خودرو بود که قیمت قطعی را اعلام کرد و به دنبال آن شرکت کرمان موتور قیمت قطعی محصولات خود را اعلام نمود، در این بین شرکت مدیران خودرو موعد تحویل فوری را برای خریداران قرار داد تا خیال خریداران خود را از اینکه خودروی فروخته شده موجود است راحت کند، چراکه بسیاری از خودروسازان و حتی خودروسازان دولتی خودرویی را می فروشند با موعد تحویل بلند مدت که از دید مشتری شاید موجود نباشد.
در نهایت تحت تاثیر فشارهای گوناگون خودروسازان دولتی نیز قیمت قطعی محصولات خود را اعلام نمودند که بسیار فراتر از انتظار مشتریان بود، و اینگونه آب پاکی روی دست مشتریان و فعالان بازار ریخته شد، در این شرایط خودروسازانی که با اعلام قیمت قطعی و شرایط تحویل کوتاه مدت بتوانند اعتماد مشتری را جذب نمایند و تحویل به موقع داشته باشند میتوانند جانی دوباره به بازار داده و سهم بیشتری را کسب نمایند.
پیش بینی می شود با توجه به نزدیکی سال نو و بازار عید، تقاضاهای جدیدی در بازار به وجود آید و چنانچه شرکت های خودرویی، واقعا خودروی موجود خود را بفروشند و تحویل کوتاه مدت داشته و در موعد تحویل خود خوش قول باشند انتطار می رود تا بازار خودرو جانی تازه بیابد .
نظر شما