پرشین خودرو: معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران با بیان اینكه این سازمان حوادث و آتشسوزیها در خودروها را به صورت دقیق تجزیه و تحلیل میكند، گفت: سازمان طی هفتههای آتی تجزیه و تحلیل و آمار حوادث، كاستی و مشكلات خودروهای متردد در پایتخت را منعكس میكند.
به گزارش «پرشین خودرو»، داوود براتی در مورد وضعیت خودروهای گازسوز در تهران گفت: آتشنشانی همواره نگرانی خود را از تردد خودروهای گازسوز كه تبدیل به كانونهای پرخطر ثابت و متحرك شدهاند، اعلام كرده است.
وی با بیان اینكه به رغم آن كه در سیستم خودروهای گازسوز سیستمهای ایمنی پیشبینی شده است كه مكانیزم عملكرد آن با كنترل به موقع باید ریسك خطر را كاهش دهد اما متاسفانه هرازگاهی شاهد رخ دادن حادثه برای خودروهای LPG و CNG هستیم، گفت: در خودروهای دارای LPG هراز چند گاهی شاهد آن هستیم كه در بسیاری از شهرها و روستاها رانندگان یا دارندگان خودروها با سیلندرهای 11 كیلویی گاز مایع اقدام به شارژ مخازن خود میكنند كه بسیار خطرناك است و تاكنون حوادث متعددی را ناشی از نشت گاز و تبعات بعدی آن از جمله آتشسوزی و تلفات انسانی را ببار آورده است.
براتی با بیان اینكه در مخازن گاز شیر فیوزهایی تعبیه شده است كه در صورت بروز خطر به صورت خودكار قطع میشوند، گفت: این فیوزهای ایمنی به گرما و افزایش فشار ناگهانی حساس بوده و در صورت بروز اختلال در وضعیت دما و فشار در سیستم گازرسانی این دو خود به خود قطع میشوند تا به موقع از خطرجانی جلوگیری به عمل آید.
وی افزود: بر اساس استانداردهای جهانی اگر ضربهای با شتاب 20 g (شتاب ثقل) از قسمت جلو و عقب یا قدرتی با 4.5 از سمت بالا و پایین به خودرو گازسوز و همچنین اگر ضربهای با 8 g از پهلو به خودرو وارد شود به صورت خودكار گاز قطع میشود و باید گفت كه در تصادفاتی كه شاهد انفجار در خودروها بودهایم و از جمله در حادثه اخیر كه شش نفر جان خود را از دست دادند ضربهای كه وارد شده به این اندازه سهمگین نبوده است و این در حالیست كه سیستم به صورت خودكار قطع نشده است!؟ یا سایر سیستم گازسوز خودرو، قطع كن نداشته است.
براتی با بیان اینكه از نظر ایمنی تست دورهای این خودروها حداكثر یكبار در سال باید انجام شود، گفت: مخزن گاز اینگونه خودروها و سایر قطعات و اجزای سیستم باید سالانه به صورت كامل مورد بررسی، تست یا تعویض قرار گیرند.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینكه تا آنجا كه اطلاع دارم، خودروهای گازسوز تست دورهای نمیشوند، گفت: كنترل درستی نیز روی تولید قطعات و همچنین به كارگیری آن صورت نمیگیرد.
وی با بیان اینكه از نظر كیفیت وسایل این خودروها همچون مخزن و شیر باید دارای تاییدیههای معتبر و استاندارد باشد گفت: مسئله گازسوز كردن خودروها آنقدر مهم است كه هر تولید كنندهای نمیتواند اقدام به تولید این قطعات كرده و یا كارخانه داران نمیتوانند هر قطعهای را وارد كشور كرده و بایت تستها و آزمایشات معتبر بر روی این قطعات انجام گیرد چرا كه به كارگیری قطعات، لوازم و تجهیزات بسیار مهم است و باید با كیفیت فنی و به ویژه ایمنی مطلوب باشد.
نگرانی آتشنشانی در مورد وضعیت خودروهای گازسوز
وی با بیان اینكه سازمان آتشنشانی نگران تمامی خودروهای گازسوز است، گفت: ضعف و كاستیهایی كه در زمینه نصب و كنترل خودروهای گازسوز وجود دارد باید به صورت ویژه مورد بازنگری قرار گیرد و گرنه تبعات گازسوز كردن خودروها بیشتر از منافع آن خواهد بود و باید با تامل و توجهی ویژه به مخاطرهافتادن جان انسانها (سرنشینان و سایر افراد پیارمون حادثه) مسئله را به درستی باور .. و نقش خود را برای ارتقای كیفی از نظر ایمنی خودروها ایفا كردند.
معاون پیشگیری آتشنشانی تهران با بیان اینكه سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران حوادث و آتشسوزیها در خودروها را به صورت دقیق تجزیه و تحلیل میكند، گفت: سازمان آتشنشانی ظرف هفتههای آتی تجزیه و تحلیل و نتایج آمار حوادث، كاستی و مشكلات خودروهای متردد در پایتخت را منعكس میكند.
براتی با بیان اینكه در پی جلسات متعدد مقرر شده بود كه شركتهای خودروسازی اقدامات موثری برای افزایش ایمنی خودروهای خود داشته باشند، ابراز امیدواری كرد كه این خودروسازان روند مستمر بهبود كیفی را طی كرده و ارتقای كیفیت ایمنی را در دستور كار خود قرار داده باشند، در غیر این صورت آتشنشانی مشكلات آنان را معرفی خواهد كرد.
کد خبر 10827
نظر شما