پرشین خودرو: این روزها حرف و حدیث های زیادی درباره شکست طرح نوسازی خودروهای فرسوده بر سر زبان ها افتاده و نوک پیکان انتقادها به سوی دولت نشانه گرفته شده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، در حالی که معاون اجرایی سازمان حمل و نقل و ترافیک از نگاه جیره خواری دولت به طرح نوسازی خودروهای فرسوده خبر می دهد یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز صدور مجوز تعویض خودروهای فرسوده برای خواص را عامل شکست این طرح عنوان می کند و رئیس پلیس راهور ناجا هم خبر می دهد که طرح خاصی برای خروج خودروهای فرسوده وجود ندارد.
این در حالی است که نه مردم و نه خودروسازان از روند اجرایی نوسازی خودروهای فرسوده رضایت چندانی نداشته و از طولانی بودن روند نوسازی انتقادهای زیادی را مطرح می کنند. البته آمارهای منتشر شده نیز موکد این مطلب است که طرح نوسازی خودروهای فرسوده به بنبست رسیده است.
اگرچه هر از چندی وعدههایی درباره خروج خودروهای فرسوده مطرح میشود، اما نتیجه کار موضوع دیگری است و همچنان شاهد تردد خودروهای فرسوده در سطح خیابانها و جادهها هستیم. از سوی دیگر، سن ناوگان حمل و نقل کشور همچنان روبه افزایش است و علاوه بر افزایش مصرف سوخت تهدیدهای دیگری نیز در این زمینه وجود دارد.
معاون اجرایی سازمان حمل و نقل و ترافیک در این باره گفت: نوسازی خودروهای فرسوده به دلیل نگاه جیرهخواری شکست خورده است.
وحید نوروزی با بیان این که از رده خارج شدن تمام خودروهای فرسوده تا پایان زمان اجرای برنامه چهارم توسعه یکی از پیشرفتهترین بندهای این برنامه بود اما دولت نتوانست آن را به صورت کامل اجرایی کند، همانطور که نتوانستند برنامه کاهش آلودگی هوای کلانشهرها را اجرا کنند، گفت: این بند از برنامه چهارم توسعه که به تصویب نمایندگان مجلس نیز رسید، با نگاه زیست محیطی و اقتصادی پیشنهاد شده بود که متاسفانه توسط دولت به درستی عملیاتی نشد.
وی با تاکید بر این که عدم اجرای این برنامه از دو نقطه قابل بررسی است، گفت: تا زمانی که نگاه دولت به نوسازی خودروهای فرسوده نگاه جیرهخواری باشد به این صورت که با اختصاص وام به مالکان خودروهای فرسوده یک خودروی نو جایگزین یک خودروی فرسوده شود، به هیچ وجه اجرای این طرح به صلاح نیست.
نوروزی اظهار کرد: تا زمانی که مسئولان دولتی تعداد خودروهای فرسوده را شمارش میکنند و زمانی که این خودروها به مرز یک میلیون رسید جشن میگیرند و در اجرای طرح نوسازی خودروهای فرسوده نگاه زیست محیطی، اقتصادی، کاهش مصرف سوخت، تأمین سلامت شهروندان و عزم ملی وجود نداشته باشد، حتماً این طرح شکست خورده است.
وی تصریح کرد: خودروهای فرسوده با وضع موجود هیچ وقت طبق مدت زمان تعیین شده از رده خارج نمیشوند اما اگر ایمان داشته باشیم که خودروهای فرسوده چه ضرر و زیانی به کلیت جامعه وارد میکنند، در زمینه عملکرد خودروی فرسوده به جای برگزاری جشن باید ابراز ندامت کنیم.
نوروزی اضافه کرد: دیدگاه مردم در خصوص اجرای طرح خروج خودروهای فرسوده این است که برخی مسئولان تصور میکنند خروج خودروهای فرسوده باعث ضرر و زیان به اقشار کم درآمد میشود در حالی که دولت میتواند از محل صرفهجویی مابهالتفاوت سوخت خودروهای فرسوده کاری کند که تمامی این خودروها در طول یک سال از رده خارج شده و ظرف سه سال سود این کار به دولت بازگردانده شود.
وی تأکید کرد: حتی اگر دولت در اجرای این طرح به صورت رایگان خودروهای فرسوده را نوسازی کند، به هیچ عنوان ضرر و زیان نمیکند، چرا که در یک دوره زمانی مشخص میتواند از محل صرفهجویی ما به التفاوت مصرف سوخت خودروهای فرسوده و کاهش خطرپذیری جامعه سود لازم را به دست آورد.
مشاور زیست محیطی معاون شهردار تهران در پایان خاطرنشان کرد: اگر دولت در نظر دارد به اقشار کم درآمد و آسیبپذیر توجه ویژه داشته باشد باید خودروهای فرسوده را از رده خارج کند و با این کار در مصرف سوخت صرفهجویی کند.
صدور مجوز تعویض خودروهای فرسوده برای خواص!
همچنین یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با بیان اینکه مجوزهای تعویض خودروهای فرسوده برای افراد خاصی صادر شده، خواستار نظارت سازمان بازرسی کل کشور و بازرسی ویژه ریاست جمهوری بر عملکرد ستاد جمعآوری خودروهای فرسوده شد.
سیروس برنابلداجی با انتقاد نسبت به عملکرد مسئولان در ستاد جمعآوری خودروهای فرسوده، بیان کرد: بر خلاف اینکه این ستاد با هدف خدمت رسانی و استقرار خدمت ایجاد شده استریال اما بررسیهای میدانی نشان میدهد که در صدور مجوزهای مربوطه در مراکز استانها و شهرستانها معطوف به توسعه متوازن این مساله به طور عادلانه صورت نگرفته است.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برخی از مسئولین مربوطه مراجعان را پشت نوبت میگذارند و در نتیجه باعث اتلاف وقت مردم و ایجاد ابهامات و شبهاتی در این زمینهها میشود که انتظار میرود دستگاههای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور، بازرسی ویژه ریاست جمهوری و همین طور معاونت حقوقی و امور مجلس رئیس جمهور تدابیر لازم را اتخاذ و اعلام کنند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس هشتم به خانه ملت گرفت: فردی حدود یکسال است که مساله مربوط به خودروی فرسوده خود را پیگیری میکند؛ اما پس از گذشت این مدت زیاد هنوز به نتیجه نرسیده و این همان ابهامات و سوء مدیریتها در این ستاد را نشان میدهد.
طرح خاصی برای خروج خودروهای فرسوده نداریم!
رئیس پلیس راهور ناجا از عدم وجود برنامهای خاص در ساختار این پلیس در خصوص خروج خودروهای فرسوده از شبکه جادهای کشور خبر داد.
در حالی که چندی پیش معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگویی اعلام کرده بود که بر اساس سنی که برای اتوبوسها، مینیبوسها، تاکسی و خودروهای سواری شخصی تعریف شده است، نیروی انتظامی موظف است از تیرماه از تردد خودروهای فرسوده در سطح 8 کلانشهر جلوگیری کند فرمانده پلیس راهور از عدم وجود برنامهای خاص در زمینه خروج این خودروها به فارس خبر داده است.
سردار اسکندر مومنی گفت: در این زمینه هیچ دستور العملی به ما ابلاغ نشده و اصولا ما هیچ برنامه و طرح خاصی برای خروج خودروهای فرسوده از شبکه جادهای کشور نداریم.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه چهارم توسعه باید خودروهای فرسوده از شبکه خارج میشدند که این قانون تا کنون محقق نشده است لذا باید موضوع را در جای دیگری پیگیری کرد.
کد خبر 10934
نظر شما