پرشین خودرو: معاون وزیر نفت و رییس هیات مدیره شركت بهینهسازی مصرف سوخت از پیگیریهای این شركت برای محقق شدن حمایت از پروژه تولید وانت دیزلی در كشور خبر داد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، حمدالله محمدنژاد در پاسخ به اینكه مسوولان شركت زامیاد اعلام كردهاند كه به دلیل پرداخت نشدن 30 میلیارد تومان حمایت وعده داده شده از سوی شركت بهینهسازی مصرف سوخت، تولید وانت نیسان دیزلی ممكن است متوقف شود، خاطرنشان كرد: در خصوص حمایت از پروژه تولید وانت دیزلی یك تفاهمنامه با شركت زامیاد امضا شد كه البته به قرارداد منتهی نشد.
وی با بیان اینكه این استراتژی كه سبد سوخت كشور را متنوع كرده و از وابستگی كامل به بنزین خارج شویم، استراتژی درستی است و از آن حمایت میكنیم، خاطرنشان كرد: یكی از راهكارهای اصلی در این زمینه، حركت به سمت تولید خودروهای دیزلی است كه هم به لحاظ كاهش مصرف سوخت و هم به لحاظ كمتر شدن آلودگی كاملا مورد تایید ما هستند.
محمدنژاد ادامه داد: خود ما به عنوان شركت بهینهسازی مصرف سوخت در این زمینه پیش قدم شده و در همین راستا تفاهمنامهای با شركت زامیاد برای تولید 40 هزار دستگاه وانت دیزلی امضا كردیم. متوسط مصرف سوخت وانت نیسان بنزینی زامیاد حدود 16 تا 17 لیتر در 100 كیلومتر بود كه قرار شد موتور دیزلی طراحی و روی این وانت نصب شود تا وانت نیسان دیزلی تولید و مصرف آن به كمتر از 10 لیتر كاهش یابد.
وی افزود: با این كار هم مصرف سوخت بهینه شده و هم آلودگی كاهش مییابد؛ آن هم در شرایطی كه وانت نیسان دیزلی كاربریهای زیادی در حمل و نقل عمومی داشته و اكثر بارهای شمال مانند میوه و سبزیها با این خودرو وارد تهران بزرگ میشود.
محمدنژاد اظهار كرد: با توجه به این دلایل، اصل موضوع تولید وانت نیسان دیزلی كاملا درست بوده و ما هم وعده داده بودیم كه تفاهمنامه حمایت از تولید آن تبدیل به قرارداد شده و زامیاد هم 40 هزار موتور دیزلی تولید و روی وانت نیسان نصب كند تا این خودرو وارد چرخه حمل و نقل عمومی شود.
وی با بیان اینكه زامیاد این كار را شروع كرده، موتور را از خارج وارد و روی خودرو نصب كرد، تصریح كرد: به هر حال كار بسیار خوبی در این زمینه انجام شد؛ بهگونهای كه طبق آخرین آمارها تاكنون حدود 30 هزار دستگاه وانت دیزلی تولید و روانه بازار شده است.
معاون وزیر نفت ادامه داد: در این شرایط شركت زامیاد درخواست دارد كه وزارت نفت از تولید وانت دیزلی حمایت كند؛ با این حال علیرغم آنكه تفاهمنامه با زامیاد تبدیل به قرارداد نشده است، ما از این پروژه حمایت كرده و خواهیم كرد، زیرا تولید وانت دیزلی كار درستی است و ما حمایت از آن را پیگیری میكنیم.
وی افزود: مدیرعامل شركت ملی نفت، معاونت پژوهش و فنآوری وزارت نفت، مدیرعامل شركت بهینهسازی مصرف سوخت به اتفاق اینجانب چند هفته پیش جلسهای در این خصوص داشته و مقرر شد از محل اعتبارات پژوهشی وزارت نفت از این پروژه حمایت شود.
وی در پاسخ به اینكه با چه مبلغی از پروژه وانت دیزل حمایت خواهد شد؟ اظهار كرد: عدد و رقم نمیتوانم بگویم، زیرا قراردادی در این زمینه وجود نداشته و به صورت حمایتی قرار است كمك شود، اما اینكه مبلغ آن چقدر است، بعدا مشخص خواهد شد.
رئیس هیات مدیره شركت بهینهسازی مصرف سوخت همچنین در پاسخ به اینكه مبلغ 30 میلیارد تومانی كه شركت زامیاد مدعی است بهینهسازی قرار بوده برای حمایت از تولید وانت نیسان دیزلی پرداخت كند، بر چه اساسی بوده است؟ اظهار كرد: قراردادی در این زمینه وجود نداشته كه 30 میلیارد تومان پرداخت كنیم. در تفاهمنامه قرار بود كه 40 هزار دستگاه وانت دیزلی تولید و وزارت نفت نیز كمك حمایتی به آن اختصاص دهد. البته در تفاهمنامه هم هر عددی قید شده باشد، نمیتوانیم بگوییم 100 درصد آن پرداخت میشود، اما وزارت نفت سعی خواهد كرد از این پروژه حمایت كند.
وی ادامه داد: البته حمایت از تولید این خودرو از وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت است، زیرا خودروهای تولیدی باید از نظر آلایندگی و مصرف سوخت طبق استاندارد باشند. در حال حاضر سالانه حدود یك میلیون و 100 هزار دستگاه خودرو در ایران تولید و از آن سو نفت خام تبدیل به بنزین شده و به مصرف این خودروها میرسد؛ آن هم در شرایطی كه در حال حاضر هشت كلانشهر آلودهاند.
محمدنژاد در پاسخ به اینكه معاون پژوهش و فنآوری وزیر نفت اظهار كرده كه ما به شركت بهینهسازی ابلاغ كردهایم كه مقدار كار پژوهشی صورت گرفته برای تولید وانت نیسان دیزلی را محاسبه كنند تا مطابق با آن از تولید این خودرو حمایت شود، اما شركت بهینهسازی تاكنون از این كار خودداری كرده است، اظهار كرد: اگر معاونت پژوهش و فنآوری وزارت نفت چیزی را در این زمینه ارجاع دادهاند، به بهینهسازی تاكید میكنیم كه انجام شود. البته ما جلساتی را در همین زمینه داشتیم تا ببینیم كه به چه بخشی از این پروژه میتوان از محل بودجه پژوهش نفت كمك كرد.
وی ادامه داد: در آن زمان تبصره 13 وجود داشت كه میتوانستیم براساس آن كمك كنیم، اما آن تبصره از سال 1387 به این سو حذف شده است، بنابراین اینكه وزارت نفت یك دفعه مبلغی را پرداخت كند، عملی نیست، ولی با این حال در این جلسات به این نتیجه رسیدیم كه تفاهمنامهای در این زمینه منعقد و قولی داده شده است و به هر حال باید از این پروژه حمایت كنیم.
او تصریح كرد: در نهایت قرار شد كه بخشهای پژوهشی پروژه تولید وانت نیسان دیزلی زامیاد مشخص شود تا ببینیم چه رقمی باید از محل بودجههای پژوهشی معاونت پژوهش و فنآوری وزارت نفت برای حمایت از این پروژه پرداخت شود.
کد خبر 10947
نظر شما