پرشین خودرو: بنز از آلمان، نیسان و سوزوکی از ژاپن و هیوندا از کره چهار برند برتر کیفی خودروسازان طی آخرین ارزیابیهای وزارت صنایع و معادن بودند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از خبرآنلاین، بنز از آلمان، نیسان و سوزوکی از ژاپن و هیوندا از کره چهار برند برتر کیفی خودروسازان طی آخرین ارزیابیهای وزارت صنایع و معادن بودند.
در این ارزیابی سه مدل E350، E280 و E200 مرسدس بنز در صدر کیفی خودروای داخلی قرار گرفت.
در این میان نیسان ماکسیما، سوزوکی گرند ویتارا، هیوندا آوانته، مگان، پژو 206 هاچ بک و صندوق دار به همراه تندر90 ایران خودرو در صدر 10 خودرو برتر سواری ساخت داخل قرار گرفتند.
طبق روال سابق ارزیابی های کیفی با تولید بنز سواری ماکسیما به رتبههای بعدی میرود و فاصله کیفی 19 پلهای با بهترین سواری داخلی مییابد.
جالب اینجاست که تندر90 حتی پایین تر از 206 های تولیدی ایران خودرو قرار گرفته است و جالبتر این که زمانی ریو همیشه در بین 10 خودرو برتر قرار میگرفت اما هم اکنون با اختلاف معنا داری در رتبه 12 قرار گرفته است که شاید یکی از دلایل آن افزایش ساخت داخل این خودرو باشد؛ چرا که سایپا این خودرو را خودرویی با حاشیه سود ناچیز میداند.
با نگاهی به کل خودروهای مورد ارزیابی مشخص میشود که غیر از چهار برند برتر کیفی میانههای جدول به پژو و تکنولوژیهای چین و قدیمی کیا در ردههای آخرین جدول کیفی قرار میگیرند.
سطح کیفی A+
هفت خودرو در این سطح طبقه بندی شدند که غیر از سه مدل بنز یاد شده نیسان ماکسیما، گرندویتارا، هیوندا آوانته و مگان از جمله این خودروها هستند. جالب است که مگان تنها دو پله کیفی با پژو 206 فاصله دارد.
سطح کیفی A
در این گروه ترکیب مختلفی از محصولات پژو، رنو و کیا وجود دارد. پنج خودرو در این گروه قرار گرفته است. 206 هاچ بک، 206 صندوق دار و تندر90 از ایران خودرو، تندر90 پارس خودرو و ریو از سایپا رتبه ای 8 تا 12 جدول را به خود اختصاص داده اند.
دو گروه خودروهای بالا در سطح نهایی محصول خیلی خوب طبقه بندی شدند.
سطح کیفی B+
این سطح به خانواده گروه پژو ایران خودرو اختصاص یافت است که سمند، 405 خراسان، پژو پارس خراسان و پژو 405 سایت ایران خودرو از جمله این خودروها هستند.
این سطح فاصله کیفی معنا داری با خودروای سطح کیفی A دارد. البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که سطح کیفی این خودروها خوب ارزیابی شده است.
سطح کیفی B
سطح کیفی محصولات این گرو را میتوان میانگین کیفی خودروهای چینی نام نهاد به طوری که MVM110 مدیران خودرو، لیفان کرمان موتور و پژو روآ سال ایران خودرو از جمله این خودروها هستند.
سطح کیفی C+
خودروهای این گروه دیگر جایی در گروه خودروهای خوب ندارند ولی سطح کیفی آنها در حداقل ممکن و قابل قبول ارزیابی شده است. پراید صبای سایپا و پراید پارس خودرو بالاترین نمره های کیفی داخلی را به خود اختصاص دادند.
این دو خودرو در شش سرفصل بیشترین نمرههای منفی را به خود اختصاص دادند.
از موارد تعجب برانگیز برای خودروهای داخلی این است که در عمده موارد، رابطه مستقیمی بین قیمت و کیفیت خودرو وجود دارد.
به طوری که خودروای زیر 10 میلیون تومان بدترین خودروای داخلی و خودروهای بالای 20 میلیون تومان بترین خودروهای داخلی به لحاظ کیفیت هستند که دلیل عمده این موضوع نیز استفاده از فناوریهای قدیمی در خودروای ارزان قیمت و زیر 20 میلیون تومان(به استثنای برخی خودروها) است.
اگر بخواهیم مقایسه ای بین سطح نهایی کیفی دو محصول بنز و پراید بیاندازیم، این خودروا به طور میانگین در 9 بخش فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجیزات الکتریکی، تزیینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ بیش از 180 پله کیفی فاصله دارند به طوری که نمره منفی بنز صفر و نمره منفی پراید 180.4 است.
با تمام این تفاسیر هیچ یک از خودروهای سواری داخلی در سطح حداقل قابل قبول و سطح غیر قابل قبول قرار نگرفتند.
در میان وانتها نیز وانت کاپرا، وانت شوکا، وانت مزدا تک کابین، وانت دیزل زامیاد، وانت نیسان Z24i، وانت نیسان CNG، وانت مزدا دوکابین و وانت باردو رتبه های یک تا هشت وانتهای داخلی را به خود اختصاص دادند.
کد خبر 1107
نظر شما