پرشین خودرو: آنطور که خبر میرسد، هماکنون بازار خودرو روزهایی راکد و آرام را به همراه افت قیمت سپری میکند و این داستان نه فقط مختص صفر کیلومترهاست، بلکه دست دوم ها را نیز شامل میشود.
به گزارش «پرشین خودرو»، به گفته کارشناسان، در این روزها که بازار خودروهای صفر کیلومتر راکد است و قیمتها نیز روندی نزولی به خود گرفتهاند، ظاهرا دستدومها نیز حال و روز خوشی ندارند و نمودار قیمت آنها نیز افتی چشمگیر را به خود میبیند.
آن طور که فعالان بازار عنوان میکنند، در حال حاضر خودروهای دست دوم با قیمت هایی به اصطلاح زیر قیمت به فروش میرسند و این نشان میدهد سر و کله رکود و ارزانی به محله دست دومها نیز رسیده است. اوضاع به شکلی است که ظاهرا حتی خودروهای یک سال ساخت نیز با قیمتی کمتر از حد انتظار به فروش میروند و این موضوع را میتوان در آگهیهای فروش انواع خودروهای کارکرده نیز مشاهده کرد.
به گفته کارشناسان، وقتی بازار خودروهای صفر کیلومتر با افت تقاضا و قیمت روبهرو میشود، طبیعی است که دست دومها نیز افت میکنند و منحنی تقاضا و قیمت شان رو به نزول میرود، منتها ظاهرا این بار دست دومها با شتاب بیشتری نسبت به همتایان صفر کیلومترشان در حرکتند.
به عنوان مثال، خودروهایی با یک سال ساخت معمولا هنگام فروش (در صورت عدم تصادف) حدود یک میلیون تومان و آن هم بیشتر به دلیل قدیمی شدن پلاک افت قیمت را تجربه میکردند، اما حالا کاهش قیمت به سه، چهار میلیون تومان نیز رسیده است.
ظاهرا اینجاست که باید تاثیر مذاکرات پیش رو بین ایران و 1+5 را بر بخشهای اقتصاد و بازار کشور پذیرفت. کارشناسان معتقدند، نتایج مذاکرات بغداد تاثیر بسزایی بر قیمت ارز خواهد گذاشت و ارز بالا برود یا پایین، کل اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد و بازارها متاثر از نوسان احتمالی آن خواهند شد.
به اعتقاد آنها، بازار خودرو هم از این قاعده مستثنی نیست و توفان ارزی که سال گذشته اقتصاد کشور را در نوردید، نشان داد این بازار نیز واکنشهای خاص خود را در قبال نوسان نرخ ارز دارد.
سال گذشته با افزایش نرخ ارز، بازار خودرو نیز چه در بخش داخلی ها و چه در بخش وارداتیها با رشد شدید قیمت روبهرو شد و مشتریان را شوکه کرد. در این بین، وارداتی ها حساب و کتاب خاص خود را داشتند و به دلیل ارزبری بالا و تعرفه عملا 110 درصدی، رشد نرخ ارز تاثیری شدید بر قیمت آنها گذاشت و از آن سو داخلی ها هم که به هر حال از ماجرای ارزبری جدا نبودند، از توفان ارزی بی نصیب نماندند.
به نوشته دنیای اقتصاد، حال با توجه به اتفاقاتی که از پس نرخ ارز در بازار خودرو افتاده، مشتریان بر این باورند که مثبت بودن مذاکرات بغداد به کاهش نرخ دلار میانجامد و در نتیجه قیمت خودروها نیز افت میکند.
با این حساب و کتاب و به فرض مثبت بودن مذاكرات بغداد، طبعا منطقی تر این است که خرید خودرو به پس از مذاکرات موردنظر موکول شود، تا قیمت خودروها به پایین تر از حد فعلی برسد.
اما اگرچه مشتریان در انتظار مذاکرات بغداد هستند، اما به گفته فعالان بازار، این تمام ماجرا نیست و نباید تصور کرد که قیمت خودرو افتی پایدار را به خود خواهد دید. استدلال آنها مشکلاتی است که گفته میشود هماکنون در بخش تولید صنعت خودرو کشور رخ داده و به زخمی میماند که بعدها سر باز خواهد کرد.
هرچند خودروسازان داخلی اخبار مربوط به کمبود قطعات و توقف خطوط تولیدشان را تکذیب میکنند، اما هنوز هم از گوشه و کنار و منابع موثق اخباری نامیمون از وضعیت تولید به گوش میرسد و این همان نکته منفی ماجرا است که میتواند به تحولاتی در بازار این روزها آرام خودرو کشور بینجامد.
به گفته فعالان بازار، همواره اواخر خرداد با توجه به فرا رسیدن فصل مسافرت و افزایش تمایل به خرید خودرو، تقاضا رشد میکند و اگر عرضه متناسب نباشد، منحنی قیمت ها شدیدا صعود خواهد کرد. حال اگر توقف خطوط تولید خودروهای داخلی واقعیت داشته باشد (که با توجه به محدودیتهای بینالمللی در تامین قطعات، چندان بعید نیست)، آنگاه باید در انتظار رشد قیمتها در بازار خودرو طی اواخر بهار ماند.
آنجاست که زخم تولید سر باز میکند و شکاف عرضه و تقاضا خود را نشان میدهد و ممکن است تمام پیشبینیهای مشتریان برای روزهای آینده، به باد رود.
در آن صورت، نه تنها خودروهای صفر کیلومتر روزهایی گران خواهند داشت، بلکه منحنی قیمت دست دومها نیز صعود خواهد کرد، هرچند همه اینها به اوضاع تولید خودروسازان بستگی دارد.
کد خبر 11280
نظر شما