به گزارش پرشین خودرو، بهگفتهی منابع آلمانی، فردیناند کارل پیئش، رئیس سابق هیئتمدیرهی گروه خودروسازی فولکسواگن، در ۸۲ سالگی درگذشت. بنابر گزارشها، پیئش بیستموپنجم اوت در مراسمی در باواریا حضور داشت که هنگام صرف شام، ناگهان از حال رفت. فردای آن روز، یعنی بیستوششم اوت، پیئش در بیمارستان درگذشت؛ درحالیکه هنوز علت درگذشت او دقیق مشخص نیست.
پیئش ثمرهی ازدواج آنتون و لوئیز پیئش بود که در سال ۱۹۳۷ متولد شد. مادر او دختر فردیناند پورشه بود و باعث شد نوهی مهندس مشهور صنعت خودروسازی آلمان شود. پیئش تحصیلاتش را در رشتهی مهندسی دنبال و در سال ۱۹۶۳ فعالیت خود را در پورشه آغاز کرد. اولین پروژهی اصلی پیئش برای این شرکت، تولید و توسعهی خودرو مسابقهای پورشه ۹۰۶ بود. او حتی در معرفی خودرو افسانهای پورشه ۹۱۷ بهعنوان عضو اصلی واحد عملیات موتور اسپرت این شركت حضور داشت.
پیئش بین سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۲، رئیس هیئتمدیرهی گروه فولکسواگن و بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۵، رئیس هیئت نظارت این شرکت بود. پیئش در سال ۱۹۷۲ برای کار به آئودی نقلمکان کرد؛ زیرا خانوادهی پورشه توافق کردند اعضای این خانواده، اعم از پورشه و پیئش، نباید سِمَتی در کارهای شرکت داشته باشند. سرانجام، وی مدیرعامل آئودی شد و با طرحهای خلاقانه مانند کواترو و مدل ۱۰۰ توانست زمینهی تکامل و رشد آئودی را دربرابر رقبایی چون مرسدس بنز و بیامو فراهم آورد.
در سال ۱۹۹۳، پیئش مدیرعامل فولکسواگن شد و نقشی مؤثر در رشد این شرکت ایفا کرد و در سال ۲۰۱۲، سرانجام توانست پورشه را به فولکسواگن ملحق کند. ازجمله اقدامات پیئش میتوان به نظارت بر خرید لامبورگینی و بنتلی و بوگاتی اشاره کرد. پیئش توانست برندهای فولکسواگن، سئات، اشکودا و آئودی را زیر چتر یک گروه قرار دهد و ساختاری نردبانی شبیه جنرال موتورز ایجاد کند. او بهدلیل سیاست فولکسواگن، در ۶۵ سالگی مجبور به بازنشستگی شد؛ اما همچنان در هیئت نظارت آن باقی ماند و تا زمان استعفا در ۲۵ آوریل ۲۰۱۵، در بسیاری از تصمیمهای استراتژیک این شرکت دخیل بود.
رهبری پیئش بر خانوادهی برندهای گروه خودروسازی فولکسواگن در سال ۲۰۱۵ بهپایان رسید؛ زیرا اختلافات جنجالی ناشی از تقلب این شرکت در آزمایش محصولات دیزلی، او را به کنارهگیری مجبور کرد. او در سال ۲۰۱۷، ۱۴.۷ درصد از سهامش در پورشه را در معاملهای به ارزش تقریبی ۱.۲ میلیارد دلار (در آن زمان) فروخت.
پیئش بهعنوان مهندسی تحصیلکرده بر تولید خودروهای درخورتوجهی ازجمله پورشه ۹۱۱ و آئودی کواترو و بهویژه بوگاتی ویرون تأثیر گذاشت. ابرخودرو بوگاتی ویرون در سال ۲۰۱۲ عنوان سریعترین و قدرتمندترین و گرانقیمتترین خودروی جادهای را دراختیار داشت. بهدلیل نفوذ در صنعت خودرو، پیئش در سال ۱۹۹۹ بهعنوان مدیرعامل قرن معرفی و نامش در سال ۲۰۱۴ به تالار مشاهیر خودروسازی وارد شد.
علاوهبر ادارهی شرکت خودروسازی فولکسواگن، پیئش یکی از علاقهمندان به خودرو و موتورسیکلت بهشمار میرفت. شایعاتی منتشر شد که فردیناند پیئش احتمالا خریدار ابرخودرو ۱۸ میلیون دلاری بوگاتی La Voiture Noire باشد. افزونبراین، او مالک تنها پورشه ۹۱۸ با سقف ثابت بود که تاکنون ساخته شده است. پیئش حتی در ۷۱ سالگی همچنان با موتورسیکلت دوکاتی سواری میکرد.
منبع: زومیت
نظر شما