پرشین خودرو: به نظر می رسد با طولانی شدن توقف شماره گذاری خودرو تندر 90 دعوای پلیس و خودروسازان روند جدی تری پیدا کرده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، همه دعواها بر سر نامه ای است که باید از سوی سازمان استاندارد برای ناجا در خصوص این خودرو ارسال میشد.
گفته میشود که باید نامهای از سوی سازمان استاندارد برای ناجا در خصوص این خودرو ارسال میشد که این کار به انجام نرسیده است و کار شماره گذاری این خودروها از سه شنبه هفته گذشته مختل شده است.
اگر چه اختلاف خودروسازان با پلیس و سایر مرتبط در حوزه نقل و انتقال خودرو و سازمانهایی كه وظیفه تایید آنها را بر عهده دارند سابقه ای طولانی دارد، اما این اختلاف در سال جاری حواشی زیادی پیدا کرده و با شدت بیشتری در حال پیگیری است.
اختلافی که پس از خودروهایی چون وانت، پراید،405، روآ، قشقایی، رونیز، پیکاپ و ... اکنون گریبان تندر 90 را گرفته و به نظر می رسد حالا قرعه به نام این خودرو افتاده تا در آتش این اختلاف بسوزد.
به گزارش ایسنا، پر بیراهه نیست اگر بگوییم نام تندر با حاشیه عجین شده است. حالا كه مشكلات مربوط به تولید و قیمت این خودرو تا حدودی برطرف شده، ولی حاشیه از دری دیگر وارد شده است.
در حالی كه طی یكی دو ماه گذشته روند تامین قطعه تندر90 سر و سامانی گرفته و تیراژ تولید آن به سطح قابل قبولی رسیده و همین امر موجب كاهش تدریجی قیمت این خودرو در بازار شده، ولی اقدام اخیر ناجا نشان میدهد كه گویا قرار نیست آب خوش از گلوی محصول مشترك ایران و فرانسه پایین رود.
طبق گزارشهای رسیده، پلیس راهور نیروی انتظامی از 10 روز پیش دستور توقف شمارهگذاری این خودروها را صادر كرده كه ظاهرا دلیل آن به چراغ عقب این خودرو مربوط میشود.
گویا مركز شمارهگذاری ناجا به دلیل تك بودن چراغ دنده عقب این خودرو تصمیم به پلاك نكردن آن گرفته است. این در حالی است كه تندر90 از سه سال پیش به همین شكل تولید و روانه خیابانها شده است. نكته دیگر اینكه نمونههای آن در سایر كشورهای جهان نیز به همین شكل عرضه میشوند و با مشكلی مواجه نشدهاند.
حال اگر نگاهی به كتابچه ترافیك ناجا بیاندازیم، در فصل پنجم - ماده 54 ضمن دادن توضیحاتی درباره شرایط فنی خودروها برای رانندگی آمده كه "درصورت وجود مغایرت بین مفاد این فصل و استاندارد ملی، ملاك عمل استاندارد ملی مربوطه میباشد".
اما استاندارد ملی چه میگوید؟ در كتابچه استاندارد ملی خودرو در فصل هفتم استاندارد ISIR6479 داشتن چراغ عقب برای خودروهای موتوری اجباری و برای تریلرها اختیاری ذكر شده است. در مورد تعداد چراغ عقب نیز عبارت "یك یا دو عدد" آورده شده و به هیچ عنوان الزامی به داشتن دو چراغ دنده عقب در آن دیده نمیشود.
از سوی دیگر حتی در استاندارد اروپا EEC 76-756 نیز قید شده كه نصب یك یا دو عدد چراغ دنده عقب اختیاری است.
توقف شمارهگذاری تندر90 به دلیل تك بودن چراغ دنده عقب آن در حالی است كه بسیاری از خودروها در اروپا و سایر كشورها دارای تك چراغ دنده عقب بوده و در ایران نیز خودروهایی مثل مزدا3، تویوتا كرولا و سوزوكی گراندویتارا دارای چنین وضعیتی هستند.
اقدام اخیر نیروی انتظامی در حالی است كه طی این 10 روز بیش از هزار نفر از كسانی كه فقط از شركت پارسخودرو این خودرو را خریداری كرده بودند، با مشكل پلاكگذاری مواجه و سرگردان شدهاند. از بازار نیز خبر میرسد قیمت تندر90 كه تازه به آرامش رسیده و به سمت كاهش و نزدیك شدن به قیمت كارخانه بود، دوباره و به دلیل كم شدن عرضه آن در حال اوج گرفتن است. حال سوالی كه اینجا مطرح میشود این است كه در همه این موارد چرا باید مردم به عنوان مصرفكننده نهایی، تاوان بپردازند؟!
کد خبر 1188
نظر شما