به گزارش پرشین خودرو، شهربانو امانی درباره طرح جدید ترافیک شهر تهران و تأثیر هفت درصدی آن در کاهش آلودگی هوا اظهار کرد: هفت درصد از صفر درصد بهتر است اما در اجرای هر طرحی عواملی وجود دارد که هدف اصلی را جا به جا میکند.
وی با اشاره به اینکه بخش مهم کاهش آلودگی هوا به نوسازی حمل و نقل عمومی و توسعه مترو مربوط میشود، ادامه داد: در شهر کیوتوی ژاپن 4 خط مترو وجود دارد و نسل جوان این شهر به دلیل استفاده از حمل ونقل عمومی، خودرو خریداری نمیکنند و تولیدکنندگان خودرو در این کشور نگران فروش داخلی خود هستند چرا که در بخش حل و نقل عمومی، سرمایهگذاری قابل توجهی شده است.
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران تصریح کرد: متأسفانه علیرغم اینکه از سالها پیش موضوع انسانمحوری با الگوی TOD مطرح بوده تا خودرومحوری به انسانمحوری تبدیل شود، هنوز برای تحقق آن مقاومتهایی وجود دارد زیرا بیش از 50-40 سال این شیوه رایج شده و سود قابل توجهی در آن وجود دارد.
وی درباره نقش کمکهای دولت در توسعه حمل و نقل عمومی گفت: دولتها در مقاطع مختلف کمکهایی به این حوزه داشتند اما زمانی که شاهد رقابت دولت ملی و محلی یعنی رئیسجمهوری و شهردار بودیم، هیچ کمکی برای تقویت حمل و نقل عمومی نشد؛ در چنین شرایطی مردم نیز به تغییر برنامههای خود برای استفاده از حمل و نقل عمومی اقدام نمیکنند.
امانی با اشاره به اینکه هماکنون مترو به 3 هزار واگن و اتوبوسرانی به 3 هزار اتوبوس نیاز دارد، تصریح کرد: وقتی دیوانسالاری دولتها و مدیریت شهری آنقدر بزرگ است که بیشترین درآمد از عوارض شهری، فروش نفت و درآمد ملی باید صرف پرداخت حقوق و دستمزد میشود طبیعتاً در شرایط سخت اقتصادی، اولویتها جابهجا میشوند.
وی در ادامه با اشاره به واگذاری 23 تصدی دولت به مدیریت شهری اظهار کرد: بر اساس هفت اصل قانونی اساسی باید 23 تصدی دولت به مدیریت شهری واگذار میشد اما مسئولیت بدون اختیار واگذار میشود در حالی که دولتهای قوی این کار را انجام میدهند.
عضو کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران تصریح کرد: واگذاری 23 تصدی دولت، در اولویت قرار گرفتن حمل و نقل عمومی برای دولت و افزایش کیفیت خودروها از موارد مهمی هستند که در کاهش آلودگی هوا و ترافیک مؤثر هستند. زمانی که به این موارد توجه شود و خواستههای مردم را ارج بنهیم مردیم نیز کمال همکاری را خواهند داشت.
منبع: تسنیم
نظر شما