پرشین خودرو: رئیس پلیس راهور با اعلام اینکه تغییر گواهینامه ها و آموزش رانندگی از مهرماه اجرایی می شود، گفت: دلیل دادن مجوز ورود خودروهای چندصد میلیونی در سال تولید ملی را نمی دانیم اما پلیس خودرو مازراتی را تاکنون شماره گذاری نکرده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، سردار اسکندر مومنی روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: در سال 90 توانستیم سرعت را در کشور مدیریت کنیم و به جز سبقت که نسبت به سال 89 افزایش اندکی داشته است سایر تخلفات حادثه ساز کنترل و کاهش یافت.
وی ادامه داد: در سال گذشته پراید، وانت پیکان و نیسان بیشترین تصادفات را به خود اختصاص داده اند. خوشبختانه در سال گذشته در همه مولفه های حوزه ترافیک بجز ایمنی خودرو حرکت رو به رشدی داشتیم. اگر در سالهای گذشته ایران رکورد دار تلفات رانندگی بود امسال در میانه های جدول قرار گرفته ایم و میزان کشته های رانندگی به ازای هر 10 هزار خودرو با متوسط جهانی برابری می کند.
به گفته مومنی، در سال گذشته یک میلیون و 668 هزار خودرو، 813 هزار موتور سیکلت شماره گذاری شده و یک میلیون و 900 هزار راننده جدید گواهینامه دریافت کردند. این در حالیست که در مجموع بیش از 3 هزار و 100 نفر کاهش تلفات رانندگی و 15 هزار نفر کاهش مصدوم داشتیم. در سال 89، میزان تلفات رانندگی به ازای هر 10 هزار خودرو 10.5 نفر بود که سال گذشته به 8.1 رسید. در این مدت در تمامی استانها بجز بوشهر شاهد کاهش تلفات رانندگی بودیم و استانهای البرز، تهران و خراسان رضوی رکورد دار بیشترین کاهش تلفات بودند.
رئیس پلیس راهور با اعلام کاهش تلفات رانندگی در 2 ماهه نخست امسال، تاکید کرد: اگر چه تلفات رانندگی در 2 ماهه امسال کاهش یافته است اما اگر به روند تقاضای دم افزون سفر و خودروها به همراه توسعه زیرساخت ها بویژه ایمنی خودرو توجه نشود در اواسط دهه 90 با بحران جدی روبرو می شویم. در ابتدای دهه 80، 4 میلیون خودرو در کشور تردد می کرد که این آمار در انتهای این دهه به 15 میلیون خودرو رسید و پیش بینی می کنیم تا پایان دهه 90 تعداد خودروهای کشور به 30 میلیون برسد. اگر تحول اساسی در حوزه راه، حمل و نقل عمومی، خودرو و امداد و نجات انجام نشود کار سختی را پیش رو خواهیم داشت.
مومنی با اشاره به قانون جدید راهنمایی رانندگی گفت: تکالیف دستگاهها در قانون مشخص است اما بازدارندگی لازم برای دستگاهها وجود ندارد و امیدواریم این بازدارندگی برای همه مولفه های ترافیک اجرا شود چرا که موضوع ترافیک یک مولفه چند وجهی است و تنها با تکیه بر عامل انسانی نمی توان تلفات را کاهش داد.
به گفته رئیس پلیس راهور یکی از برنامه های امسال این پلیس بالفعل کردن ظرفیتهای قانون جدید راهنمایی و رانندگی ضمن اینکه گسترش سیستم های هوشمند و کنترل الکترونیکی 2 هزار کیلومتر از جاده های پرتردد، پرترافیک و پرتصادف، اولویت امسال پلیس است.
تغییر گواهینامه ها از مهرماه
سردار مومنی تحول بنیادین در صدور گواهینامه ها را یکی دیگر از برنامه های مهم پلیس در سال جاری برشمرد و افزود: مهمترین اولویت پلیس تحول بنیادین در صدور گواهینامه است. هم اکنون 10 عامل عمده در کنترل ترافیک از جمله راه، انسان، وسیله نقلیه، کنترل ترافیک و سیستم امداد و نجات و درمان نقش دارند که نقش عامل انسانی پررنگ تر از بقیه عوامل است. به همین دلیل از ابتدای مهرماه تغییرات گسترده ای در نحوه آموزش و صدور گواهینامه ها انجام می شود.
اجرای طرح تابستانه پلیس از 31 خرداد
مومنی از اجرای طرح تابستانی پلیس در 2 مرحله خبر و اظهار داشت با توجه به تجربه خوب پلیس در طرح نوروزی طرح تابستانی در 2 مرحله از 31 خرداد تا 30 تیر و از 29 مرداد تا 2 مهرماه اجرا می شود. همچنین روز چهارشنبه نشست هماهنگی طرح تابستانی با حضور دستگاه ها برگزار می شود.
وی ادامه داد: امسال همه ظرفیتها برای سفرهای تابستانی فعال می شود همچنین پلیس در سفرهای امسال بر اساس قانون 8 تخلف حادثه ساز از جمله سبقت، انحراف به چپ، حرکت با دنده عقب در بزرگراهها و جاده ها و عدم استفاده از کمربند ایمنی و کلاه ایمنی برخورد می کند.
سردار مومنی ضمن هشدار به موتورسواران متخلف تصریح کرد: پلیس نیز قبول دارد که موتورسیکلت ابزار کار است اما موتورسواران باید 4 موضوع استفاده از کلاه ایمنی، عدم عبور از چراغ قرمز، عدم حرکت در خلاف جهت و پیاده روها را رعایت کنند تا با آنها برخورد نشود متاسفانه سالانه 5 هزار موتورسوار در حوادث رانندگی کشته می شوند که 70 درصد آنها به علت ضربه به سر و نداشتن کلاه ایمنی جان خود را از دست می دهند.
تجمیع تخلفات موتور و خودرو
رئیس پلیس راهور با اعلام اینکه بزودی طرح تجمیع تخلفات موتور و خودرو اجرایی می شود گفت: اگر فردی جریمه ای در مورد موتورسیکلت داشت و آن را پرداخت نکرد این جریمه تا روزی که دارای گواهینامه است برای فرد ثبت می شود و تخلفات موتورسیکلت و خودروها به یکدیگر تعمیم داده می شود.
محرومیت 1071 راننده از سفرهای تابستانی
مومنی با اشاره به اینکه 4531 راننده دارای نمره منفی 20 تا 29 هستند تاکید کرد: این افراد در معرض توقیف گواهینامه قرار دارند و در صورتیکه به 30 نمره منفی برسند گواهینامه آنها برای 3 ماه توقیف می شوند. همچنین در سال جاری 1071 راننده به علت رسیدن به 30 نمره منفی و بیشتر از رانندگی در تابستان محروم هستند و اگر بدون گواهینامه رانندگی کنند مرتکب جرم شده اند.
کشته شدن 514 نفر به علت سبقت غیر مجاز
مومنی با بیان اینکه پلیس توانست سرعت را در کشور مدیریت کند، افزود: از ابتدای سال تا کنون متاسفانه بر اثر 327 فقره سبقت غیر مجاز 514 نفر در تصادفات رانندگی کشته شده اند ضمن اینکه 478 نفر نیز به علت وقوع 427 مورد تصادف به علت توجه نداشتن به جلو جان خود را از دست دادند.
ورود خودروهای چندصد میلیونی در سال تولید ملی چه مشکلی را حل می کند
رئیس پلیس راهور در پاسخ به سئوال مهر در خصوص واردات خودرو مازراتی و شماره گذاری آن از سوی پلیس گفت: این خودروی چندصد میلیونی مجوزهای ورود را گرفته است اما پلیس تا کنون آن را شماره گذاری نکرده است. برای ما نیز جای سئوال است که در سال تولید ملی که برخی افراد خواستار شماره گذاری خودروهای بدون کیسه هوا و ترمز ضد قفل هستند چگونه تمامی مراحل ورود یک خودرو چندصد میلیونی به کشور انجام می شود؟ ورود این خودروی گرانقیمت در سال تولید ملی چه دغدغه ای را از مردم رفع می کند؟
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری در مورد بستن راهها توسط سازمان راهداری، گفت: وظیفه بستن راهها بر عهده پلیس است اما هماهنگی های لازم با سازمان راهداری وجود دارد. در مورد بسته شدن جاده هراز نیز در این مورد اشتباهاتی رخ داده است که به زودی این مشکل رفع و طی امروز یا فردا جاده هراز بازگشایی می شود.
پلیس خودروهای فرسوده را توقیف نمی کند
مومنی با اشاره به اینکه اعلام اول تیر برای جلوگیری از تردد خودروهای فرسوده گفت: این اعلام به منزله جلوگیری از تردد و برخورد پلیس نیست و راه حل های دیگری در این باره پیش بینی شده است. دولت پس از آن مصوبه، مصوبه دیگری را تصویب کرد که تسهیلاتی را برای دارندگان خودروهای فرسوده قائل می شود ما نیز می دانیم که بخشی از زندگی افراد به وسیله این خودروها می گذرد. موارد توقیف در قانون مشخص است و جلوگیری از تردد خودروها سیاست کلی دولت نیست. توقیف آخرین مرحله برخورد با این خودروها است در صورتیکه راه های بسیاری از جمله رایزنی در مورد تغییر زمان فرسودگی وجود دارد.
وی ادامه داد: اگر آلودگی هوا در این موضوع موثر است چرا طی چند سال کنیستر از روی خودروها برداشته شد و با الزام پلیس دوباره این قطعه نصب شد.
مومنی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری در مورد عوامل افزایش تلفات در راه های روستایی، با بیان اینکه نداشتن علائم راهنمایی و رانندگی یکی از این علت ها است، گفت: با توجه به آسفالته کردن راه های روستایی سرعت خودروها در این مسیرها افزایش یافته است و متاسفانه دستگاه های امدادی همانند پلیس، اورژانس و سازمان راهداری در راه های روستایی کمتر حضور دارد. برای جبران خلاء های موجود در راه های روستایی پلیس راه روستایی کار خود را از سال گذشته آغاز کرد.
کد خبر 12026
نظر شما