به گزارش پرشین خودرو، محمدرضا نجفی منش با اشاره به نقش مخرب و تضعیف کننده شورای رقابت در صنعت خودرو گفت: قیمت گذاری در این شورا همواره به ضرر خودروساز بوده و باعث شده تا خودروساز نتواند فعالیت های توسعه ای انجام دهد و مطالبات قطعه سازان را به موقع پرداخت کند و این موضوع سبب شد تا قطعه سازان با کمبود نقدینگی مواجه شوند و سبب تعطیلی بسیاری از آنان شد. همچنین با ورود شورای رقابت، تعداد سالانه خودروهای تولیدی از میلیون و ششصد هزار به هشتصد هزار دستگاه در سال کاهش پیدا کرده است.
نجفی منش اظهار کرد: شورای رقابت در مورد گران شدن مواد اولیه داخلی همگام با افزایش نرخ دلار آگاه است ولی با تصمیمگیری های نادرست در بحث قیمت گذری سبب به وجود آمدن اوضاع نا به سامان در صنعت خودرو شده است.
رییس انجمن صنایع همگن قطعه سازی با تاکید بر اینکه شورای رقابت نقش پر رنگی در عدم توسعه صنعت خودرو دارد، بیان کرد: سبب بند آمدن نفس این صنعت شده است و حتی خودروسازان هم نسبت به زیانی که در حال حاضر دارند، معترض هستند.
وی در خصوص نحوه قیمت گذاری خودرو در این شورا گفت: برای این کار بدون در نظر گرفتن قیمت مواد اولیه، مطالبات قطعه سازان، و... فرمول خاصی ابداع کرده بودند که در نهایت سبب تضعیف صنعت خودروسازی و قطعه سازی شد.
نجفی منش با اشاره به اینکه رییس شورای رقابت به طور منظم و با حضور در مناظره های مشترک با قطعه سازان از مشکلات آن ها با خبر است، اظهار کرد: درخواست ما این است اگر شورای رقابت قیمت نهایی خودرو را مشخص می کند پس قیمت ابتدایی برای تامین قطعات خودروسازان و قراردادهای قطعه سازان را هم تعیین قیمت کند.
رییس انجمن صنایع همگن قطعه سازی گفت: در هیچ بازاری قیمت گذاری نتیجه ی مثبتی ندارد و تنها در صورتی این امر تحقق می یابد که دولت از دخالت در صنعت خودرو و قیمت گذاری دست بردارد و تنها با تنظیم بازار، اجازه دهد تا بازار آن را تعیین کند.
نجفی منش تصریح کرد: اکثر ثبت نام کنندگان خودرو به دلیل تفاوت بسیار زیاد قیمت بازار و کارخانه اقدام به ثبت نام می کنند. بنده با اصل قیمت گذاری چه در سازمان حمایت و چه در شورای رقابت مخالف هستم ولی بین این دو، قیمت گذاری در شورای حمایت منطقی تر به نظر می رسد، در اصل باید قیمت پایه در سازمان حمایت تصویب و قیمت اصلی خودرو در بورس تعیین شود.
نظر شما