به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، کامیونها مهمترین اجزای صنعت حمل و نقل جادهای هستند. بدون وجود این وسیلههای غولپیکر، جابهجایی بارهای سنگین در جادهها عملا غیرممکن خواهد بود. لیست بهترین کامیون جهان در طول زمان تغییرات زیادی به خود دیده، در گذشته فقط به قدرت کامیونها و ظرفیت حمل بار آنها توجه میشد، اما امروزه نه تنها بسیاری از استانداردهای ایمنی در ساخت این وسایل نقلیه رعایت میشوند، بلکه از نظر طراحی ظاهری نیز شاهد پیشرفتهای زیادی در حوزه ساخت بهترین تریلی جهان و هیولاهای کشنده بودهایم.
بیشتر بخوانید: زیباترین ماشین های جهان از دیروز تا امروز
در این مقاله قصد داریم بهترین کامیون جهان در سال ۲۰۲۴ را که به وسیله کمپانیهای مختلف تولید شدهاند، معرفی کنیم. بهترین تریلی های جهان ویژگیهای جذابی دارند که احتمالا از دیدن برخی از آنها شگفتزده میشوید.
لیست بهترین کامیون ها در سال ۲۰۲۴
تقریباً نیمه سال ۲۰۲۴ را گذراندهایم و با نظری به بازارهای جهانی خودرو، میتوان رتبه بندی معتبری از محبوبیت و میزان فروش بهترین تریلی جهان انجام داد. لیست بهترین تریلی های جهان بر اساس آمار فروش بین المللی در ۶ ماه اول سال، آرای کاربران سایت truckscout۲۴ و بازخوردهای مشتریان تنظیم شده است.
بیشتر بخوانید: لیست ۱۰ تایی بهترین کامیونت در بازار ایران
۱۴. رنو سری T؛ بهترین کامیون فرانسوی
در رتبه دهم فهرست بهترین کامیون جهان، یکی از مدلهای کمپانی فرانسوی رنو قرار میگیرد. کامیونهای سری T این شرکت را میتوان با کامیون ولوو FH مقایسه کرد، چون از نظر ظاهری بسیار شبیه به یکدیگر هستند. کامیونهای سری T رنو برای مسافتهای طولانی و حمل بار در سطح بینالمللی طراحی شدهاند.
همچنین بخوانید: با ۱۰ کامیون قوی دنیا آشنا شوید
موتور شش سیلندر از نوع DTI ۱۳ که در این کامیونها بهکار گرفته شده، دارای سه مدل ۴۴۰، ۴۸۰ و ۵۵۰ اسب بخار است که طبیعتا هرچه نیروی موتور بالاتر باشد، قیمت مدل مربوطه نیز افزایش پیدا خواهد کرد. کمپانی رنو ادعا میکند که موتور کامیونهای سری T نهتنها تضمین کننده قدرت و سرعت بالای این کامیونها خواهد بود، بلکه مصرف سوخت آنها را نیز در مقایسه با کامیونهای دیگر به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. البته در طراحی کابین این کامیون هم به صرفهجویی در مصرف سوخت توجه شده است. این کابین ذوزنقهای شکل، دارای شیب حساب شدهای است که ویژگی آیرودینامیکی به آن میبخشد.
۱۳. اینترنشنال LT؛ بهترین کامیون دنیا از نظر راحتی و مصرف سوخت
یکی از بهترین کامیون های جهان که در ساخت آن به کاهش مصرف سوخت توجه شده، اینترنشنال LT نام دارد. طراحی این کامیون به گونهای است که راحتی و کارایی را بهطور همزمان برای رانندهاش به ارمغان میآورد. از سوی دیگر اینترنشنال LT تا ۹ درصد مصرف سوخت را کاهش میدهد. در داخل کابین این کامیون از سیستم گرمایشی-سرمایشی کاملا جدیدی به نام HVAC استفاده شده و از دیگر امکانات جانبی آن میتوان به چراغهای LED و همچنین مهشکن اشاره کرد. شیشههای این کامیون کاملا ضد یخ و ضد بخار هستند.
بیشتر بخوانید: بررسی ۹ تا از بهترین طراحی خودروهای ایرانی
در ضمن سیستم ضد آلایندگی در مدل جدید اینترنشنال LT تغییر کرده و حدود ۶۰ درصد کوچکتر و ۴۰ درصد سبکتر شده است. قلب تپنده این کامیون، یک موتور از نوع International A۲۶ است که البته مدل دیگری با موتور Cummins X۱۵ هم وجود دارد.
۱۲. فریت لاینر نیو کاسکادیا؛ دماغدار غولپیکر
شرکت آمریکایی فریت لاینر (Freightliner) با اینکه در کشور ما نسبت به خیلی از برندهای دیگر کمتر شناخته شده است، اما یکی از بزرگترین کامیونسازهای دنیا به شمار میرود. جدیدترین مدل نیو کاسکادیا (New Cascadia) از این کمپانی، بهترین کامیون جهان به شمار میرود. این کامیون در هشت کلاس وزنی مختلف ساخته شده و با توجه به طراحی آیرودینامیکی که دارد، به عنوان یکی از بهترین کامیون های جدید در زمینه مصرف سوخت نیز شناخته میشود. دو مدل موتور DD۱۵ و DD۱۳ در این کامیون به کار گرفته شده که در کنار گیربکس DT۱۲، کارای بالایی را برای آن رقم میزنند. فریت لاینر نیو کاسکادیا با طراحی دماغهدار و ظاهر کلاسیکش، یک گزینه خوب برای افرادی است که علاوه بر قدرت کامیون به زیبایی آن هم اهمیت میدهند.
۱۱. وسترن استار ۵۷۰۰XE
در سال ۲۰۲۰ زمانی قرار بر انتخاب قویترین و بادوامترین و بهترین کامیون جهان بود؛ و یکی از اولین نامهایی که به ذهنمان میرسید وسترن استار بود. کامیونهای این برند همیشه ظاهر قدرتمندی داشتهاند و مدل جدید ۵۷۰۰XE نیز از این قائده مستثنی نیست. سپر چهارتکه و گریل جلوی این کامیون از جنس استیل بوده که علاوه بر مقاومت بالا، زیبایی خاصی را نیز به وجود آورده است. مدلهای مختلف وسترن استار ۵۷۰۰XE از موتورهای DD۱۳ یا DD۱۵ و یا DD۱۶ استفاده میکنند که در کنار آنها شاهد گیربکس Detroit DT۱۲ یا Eaton Fuller (از نوع دستی) هستیم.
بیشتر بخوانید: بهترین خودروهای خارجی ۲۰۲۴
۱۰. ولوو VNL؛ بهترین کامیون ۲۰۲۰
کمپانی ولوو با ساخت کامیون VNL یک بار دیگر نشان داد که در زمینه طراحی خودروهای سنگین، بیرقیب است. این کامیون دارای پنج مدل مختلف است که بهطور اختصاصی برای جادههای آمریکای شمالی طراحی شدهاند. بزرگترین مدل این کامیون VNL ۸۶۰ نام دارد که ظاهری بسیار جذاب به خود گرفته و با شیشه جلوی عریض و دماغه کشیده، از جنبه زیبایی هیچ چیزی کم ندارد. برای مسیرهای کوتاهتر مدل VNL ۳۰۰ توصیه میشود. همه مدلهای این کامیون دارای کارایی بالا و مصرف سوخت بهینه هستند. سیستم جریان هوا و همچنین سیستم نور این کامیون ارتقا پیدا کرده تا کاملا برازنده بهترین کامیون دنیا باشند.
۹. کنورث W۹۹؛ ترکیبی از طراحی مدرن و کلاسیک
طراحان باتجربه کمپانی کنورث که سالهاست در زمینه طراحی و تولید انواع کامیونها مشغول به کار هستند، با ساخت مدل W۹۹ تواناییهای خود را به رخ کشیدهاند. این کامیون را میتوان تلفیقی از قدرت، استایل کلاسیک و لاکچری بودن نامید. در واقع وقتی به کامیون کنورث W۹۹ نگاه میکنید، بلافاصله به یاد مدلهای قدیمی این کمپانی میافتید، اما با کمی دقت و توجه به جزییات، به راحتی متوجه میشوید که با یک کامیون مدرن و متفاوت سروکار دارید. فاصله سپر جلو تا پشت کابین کنورث W۹۹ بیش از ۳ متر است.
بیشتر بخوانید: بهترین ماشین های برقی ۲۰۲۴
موتور این کامیون از نوع Paccar MX-۱۳ بوده و در دو مدل ۴۰۵ و ۵۱۰ اسب بخار عرضه میشود. با وجود گیربکس ۱۴ دندهای Paccar در این کامیون، میتوان گفت که هیچ کمبودی در زمینه قدرت و سرعت ندارد. در مجموع کنورث W۹۹ بهترین کامیون جهان هم از نظر ظاهری و هم از جنبه مشخصات فنی به شمار میرود.
۸. ایوکو اس-وی (IVECO S-Way)
ایوکو اس وی با موتور دیزلی کورسور ۱۳، ۵۷۰ اسب بخار قدرت از حجم ۱۲.۹ لیتر و گشتاور ۲۵۰۰ نیوتن متر در دور موتور ۱۰۰۰ تا ۱۶۰۵ دور در دقیقه، در رتبه هشتم بهترین کامیون های جهان قرار دارد. سه موتور برای این غول ارائه شدهاند: کورسور ۹، کورسور ۱۱ و کورسور ۱۳، با قابلیت انتخاب پنج خروجی از ۳۶۰ اسب بخار تا ۵۵۰ اسب بخار و گشتاور از ۱۶۵۰ نیوتن متر تا ۲۵۰۰ نیوتن متر.
اس-وی جدید سطوح بالاتری از تجهیزات ایمنی فعال استاندارد را دارد؛ از جمله سیستم ترمز اضطراری خودکار (AEB)، کروز کنترل تطبیقی، هشدار خروج از خط، کنترل پایداری الکترونیکی، تنظیم کننده ضد لغزش، عملکرد نگهدارنده تپه و سیستم پشتیبانی از توجه راننده و ارزیابی سبک رانندگی (DAS و DSE) است. با این حال، ایربگی برای این تریلی درنظر گرفته نشده و اندکی از امتیازهای بهترین تریلی دنیا میکاهد.
۷. اسکانیا آر ۸۵۰ (Scania R ۵۸۰)
اسکانیا سری R که در سال ۲۰۱۰ به عنوان بهترین کامیون جهان در اروپا انتخاب شد، با هیاهویی همچون یک طوفان وارد بازار شد و انتظارات زیادی را برای گری ورال ایجاد کرد تا آن را یکسره از ملبورن به سیدنی براند. اسکانیا R ۵۸۰ با موتور ۱۶.۴ لیتری، ۵۸۰ اسب بخار قدرت تولید میکند و با گشتاور ۲۹۵۰ نیوتنمتر در دور موتور ۱۰۰۰ تا ۱۳۵۰ دور در دقیقه در بزرگراهها میتازد. هفتمین غول در لیست بهترین ماشین سنگین برای کار، جای افتخار زیادی دارد.
همچنین بخوانید: مشخصات فنی کامیون کشنده آرتا KX۵۲۰ سایپا دیزل
از جمله ویژگیهای فنی متعدد موتور این اسکانیا میتوان به سیستم تزریق سوخت الکترونیکی فشار قوی XPI که مشترکاً با کامینز توسعه یافته است، توربوشارژر با هندسه متغیر و سیستم EGR دو مرحلهای برای اطمینان از رعایت استانداردهای آلایندگی یورو ۵ اشاره کرد.
۶. پیتربیلت ۵۷۹ Ultraloft
معمولا افرادی که به دنبال یک کامیون با ظاهر کلاسیک و باصلابت هستند، مدلهای مختلف کمپانی پیتربیلت را ترجیح میدهند. اما مدل ۵۷۹ Ultraloft نهتنها طراحی سنتی این شرکت را حفظ کرده، بلکه ویژگیهای منحصربهفردی در جهت راحتی و آسایش راننده را به آن افزوده است. در مورد این کامیون باید به فضای داخل کابین آن توجه ویژهای داشته باشیم. کابین اصلی این کامیون بسیار جادار بوده و فضای زیادی را در اختیار راننده میگذارد.
بیشتر بخوانید: مشخصات فنی کامیونت برقی ۶ تن سایپادیزل
اما نکته جالب آن است که در قسمت پشت این کابین، یک تخت دو متری برای خوابیدن راننده تعبیه شده تا بتواند در کنار جاده استراحت مناسبی داشته باشد. در بیشتر قسمتهای فضای داخلی این کامیون از آلومینیوم استفاده شده که هم ظاهر شیکتری دارد و هم دوام بالاتری را به همراه میآورد. پیتربیلت ادعا میکند که برای طراحی فضای داخلی کامیونش از تجربیات رانندگان مختلف استفاده کرده و همین موضوع آن را به یکی از بهترین کامیون های ۲۰۲۰ تبدیل کرده است.
۵. مرسدس بنز آکتروس؛ بهترین کامیون بنز در سال ۲۰۲۴
مدل جدید کامیون آکتروس (Actros) از کمپانی بزرگ مرسدس بنز، با ویژگیهای جدید و پیشرفتهتری تولید شده است. یکی از ارتقاهای عمده این کامیون مربوط به طراحی ظاهری آن است. کارایی کامیون آکتروس افزایش پیدا کرده و راحتی بیشتری را برای رانندهها رقم میزند. کمپانی بنز میگوید که مصرف سوخت را در مدل جدید آکتروس بسیار کاهش داده و همچنین ایمنی آن را بالا برده است. سیستمی در این کامیون بهکار گرفته شده که Active Drive Assist نام دارد و یک حالت رانندگی نیمهاتوماتیک را بهوجود میآورد.
در بخش کنترل و فرمان این کامیون هم از یک سیستم الکتروهیدرولیکی به نام Servotwin استفاده شده تا راننده بتوانند راحتتر برای تغییر جهت کامیون اقدام کند. همه این موارد باعث میشوند که بتوانیم آکتروس را بهترین کامیون جهان بعد از برند مرسدس بنز بنامیم.
۴. مان TGX EvoLion
سری کامیونهای TG کمپانی معروف مان (MAN) از سال ۲۰۰۰ میلادی تا به امروز تولید میشوند. نوع ارتقا یافته این کامیونها با عنوان TGX شناخته میشود که نسل دوم آن در سال ۲۰۱۹ روانه جادهها شد. مدل جدید TGX EvoLion تغییرات زیادی داشته و طراحی ظاهری و کابین آن به کلی عوض شده است.
استاندارد یورو ۶ در این کامیون رعایت شده و سیستم کمک راننده نیز کارایی بهتری پیدا کرده است. موتور D۳۸ در این کامیون میتواند به گشتاور ۳۰۰۰ نیوتون متری برسد و چیزی معادل ۶۴۰ اسب بخار نیرو تولید کند. همه اینها در حالی است که نزدیک ۲ درصد نیز مصرف سوخت را کاهش میدهد. کمپانی مان در این کامیون از گیربکس TipMatic استفاده کرده که امکان تعویض دندهها بهشکل نرمتر و بدون کاهش سرعت را فراهم میآورد. کامیون مان TGX EvoLion یکی از بهترین کامیون های جهان، مخصوصا برای مسافتهای طولانی است.
۳. اسکانیا ۷۳۰ (Scania R ۷۳۰)
داستان رانندگان کامیون ایران و اسکانیا فراتر از ارادت به بهترین کامیون جهان رفته و اصولاً روی کشندههای این برند، غیرت پیدا کردهایم. اسکانیا R ۷۳۰ خوشبختانه ناامیدمان نکرده و به عنوان یک سوپر تریلر، از قدرتمندترین کامیونهای بازار برشمرده میشود. این را داشته باشید: موتوری هشت سیلندر، ظرفیت ۱۶.۴ لیتری، ۷۳۰ اسب بخار و ۳۵۰۰ نیوتنمتر گشتاور.
همچنین بخوانید: بهترین کامیونت های بهمن دیزل کدامند؟
قدرت این تریلی تقریبا مسحورکننده است. سبقت گرفتن و بالا رفتن از شیبها با قدرت ۷۳۰ اسببخار زیباترین کامیون دنیا، هیچوقت آسانتر از امروز نبوده. شتاب این کامیون حتی با بار کامل، با خودروهای خودران برابری میکند. مصرف سوخت چندان عالی نیست، اما فراموش نکنید که قدرتمندترین موتورهای خط تولید همیشه اینچنین هستند.
۲. ولوو FH۱۶ ۷۵۰
زیبایی در ظاهر، هیولایی در درون: ولوو FH ۱۶ ۷۵۰ با ۲۰ اسب بخار قدرت بیشتر نسبت به اسکانیا R ۷۳۰، حتی قدرتمندتر از اسکانیا ظاهر میشود. موتور ۶ سیلندر، حجم ۱۶.۱ لیتر و گشتاور ۳۵۵۰ نیوتن متر در دور موتور ۱۰۵۰ تا ۱۴۰۰ دور بر دقیقه، ولوو را به یکی از قدرتمندترین و بهترین کامیون جهان در سری FH تبدیل کرده و به همین دلیل در رتبه دوم جدول ما قرار دارد.
این کامیون نظر همه را به خود جلب میکند. ولوو FH ۱۶ از همه لحاظ متقاعدکننده و تحسین برانگیز است. FH۱۶ جدید حتی بهتر از قبل عمل میکند. موتورهای فوقالعاده قدرتمند، بهترین سطح راحتی رانندگی، کابین فوقالعاده جادار (که عنوان زیباترین طراحی داخل بهترین کامیون جهان را نیز برای این غول به همراه میآورد) و مصرف سوخت کم، خصوصیاتی هستند که هر راننده ماشین سنگینی از خدایش است خودرویش داشته باشد. این آیکون صنعت حمل و نقل، همزمان محل کار، دفتر و محل زندگی به شمار میآید.
شیارهای بزرگ دو طرف این کامیون و همچنین طراحی ظاهری آن که کاملا بر اساس اصول آیرودینامیکی صورت گرفته، استایل خاص و ویژهای به ولوو FH بخشیده است. کمپانی ولوو در این کامیون از یک سیستم جدید به نام Dynamic Steering استفاده کرده که قدرت مانور آن را ارتقا داده است. ضمن اینکه سیستم کروز کنترل I-SEE باعث کاهش مصرف سوخت در این کامیون میشود.
۱. ولوو آیرن نایت (Volvo Iron Knight)
اگر هیکل ۴.۵ تنی که تنها در ۴.۶ ثانیه شتاب صفر تا صد را پر میکند شایسته جایگاه اول لیست بهترین کامیون جهان نباشد، پس کدام هیولای فولادی لیاقت چنین عنوانی را دارد؟! به لطف ظرفیت ۱۲.۸ لیتری، موتور D۱۳ شش سیلندی خطی، گشتاور ۶۰۰۰ نیوتن متری و قدرت غول آسای ۲۴۰۰ اسب بخار، آیرن نایت ولوو در صدر لیست بهترین کامیون های جهان جا گرفته است.
کامیون ولوو آیرن نایت که مخصوصاً برای رکوردشکنی ساخته شده، با عملکرد وحشیانهاش دو رکورد سرعت جهانی را شکسته و دو رکورد سرعت رسمی جهانی را در جهان کامیونها ثبت کرده است. موتور این کشنده، مجهز به اینترکولر مبتنی بر سیستم خنک کننده آبی و چهار توربوشارژر است که سرعت آن را از ۲۷۰ کیلومتر بر ساعت هم فراتر میبرند. سیستم برقی و الکترونیکی بهبود زیادی یافته و نرم افزار مجددا برنامه ریزی شده است تا موتور کاملا بهینه شده بتواند به طور کامل با گیربکس دو کلاچه I-Shift ارتباط بگیرد؛ همانطور که در مدل های سری تولید شده ولوو FH نیز دیده بودیم. تنها تنظیم جعبه دنده، کلاچ تقویت شده آن است که بدون آن چنین گشتاور محیرالعقولی به دست نمیآمد.
جمع بندی
حالا که با بهترین کامیون جهان آشنا شدیم، فکر میکنید چه ویژگیهایی باعث برتری بهترین تریلی جهان میشوند؟ همچنین اگر مدلهای دیگری از بهترین تریلی های جهان را میشناسید، حتما آنها را به ما و مخاطبان پرشین خودرو معرفی کنید. منتظر کامنتهای شما در این زمینه هستیم.
نظر شما