پرشین خودرو: در حالی که مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی لاستیک، روغن و فیلتر، پیشتر از توزیع لاستیک و حفظ ثبات بازار برای امسال خبر داده بود، انجمن تولیدکنندگان تایر ایران اعلام کرده است که لاستیکهای مورد نظر را سه درصد زیر قیمت مصرف کننده در اختیار اتحادیه قرار میدهد؛ قیمتی که بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان تمامی معادلات بازار را بر هم زده و موجی از گرانیها را در پی خواهد داشت.
به گزارش «پرشین خودرو»، پس از آنکه اتحادیه تعاونیهای لاستیک، روغن و فیلتر کشور موفق شد با توزیع تعداد اندکی لاستیک در روزهای پایانی سال گذشته بازار ملتهب لاستیک را سامان بخشد اعلام کرد که امسال هم لاستیک مورد نیاز را توزیع کرده و ثبات بازار را حفظ میکند، اما پس از چند ماه که نتوانست به وعده خود عمل کند اعلام کرد که چون انجمن صنعت تایر که کارخانجات داخلی عضو آن هستند قول مساعده داده است که در سال جدید هم با نظارت ستاد تنظیم بازار لاستیک در اختیار اتحادیه قرار می دهد بر همین اساس توزیع لاستیک در سال جدید و ثبات بازار و کنترل قیمتها را دنبال خواهد کرد.
چند روز قبل ستاد تنظیم بازار اعلام کرد که مشکلات پیش روی تولید تا حدودی بر طرف شده و در آینده نزدیک برای رفع مشکلات بازار از سوی اتحادیه، لاستیک توزیع خواهد شد اما چند روز از وعده مسئولان ستاد تنظیم بازار نگذشته بود که خبر رسید انجمن تولید کنندگان صنعت تایر برای در اختیار قرار دادن لاستیکهای مورد نیاز اتحادیه قیمت تعیین کرده است؛ تعیین قیمتی سه درصد زیر قیمت مصرف کننده که بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان تمامی معادلات بازار را برهم زده و موجی از گرانی ها را در پی خواهد داشت.
در همین راستا اکبر توانا، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر ایران در پاسخ به این پرسش که چرا انجمن روش جدیدی در قیمتگذاری اعمال کرده است آن هم با در نظر گرفتن اینکه اتحادیه تعاونیهای لاستیک می تواند مطابق قانون 3 درصد سود را به کالا افزوده و به واحد صنفی بدهد و فروشنده نیز قانونا کالا را با 12 درصد سود به مصرف کننده نهایی عرضه کند و این خود باعث افزایش قیمت 12 درصدی برای کالا می شود؟ اظهار کرد: قانون برای تولید کننده هم سودی معادل 17 درصد در نظر گرفته است.کشور از لحاظ اقتصادی در شرایط مطلوبی به سر نمی برد و اگر سری به بورس ها بزنید متوجه خواهید شد که از مجموع کارخانجات لاستیک تنها چند کارخانه آن هم با سودی کمتر از 6 درصد به فعالیت مشغول هستند.
توانا افزود: معتقدم در سالی که به نام حمایت از کار و تولید ایرانی نامگذاری شده است ازهمه فعالان اقتصادی انتظار می رود کمک کرده و با حداقل سود به فعالیت ادامه بدهند؛ چرا کارخانه ای که چند صد میلیارد سرمایه دارد باید 6 درصد سود ببرد ولی یک واحد صنفی که سرمایه آن چند صد برابر کمتر است 12 درصد سود کند؟
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان صنعت تایر ایران در ادامه در پاسخ به این پرسش که چرا در حالی که سازمان حمایت از شرایط اقتصادی تولید و بازار مطلع است و نحوه قیمت گذاریها را بر اساس شرایط روز تعیین می کند به جای عقیده شخصی به قانون عمل نمی کنید؟ به ایسنا گفت: شما سوال کردید و من پاسخ دادم ما هم باید از 17 درصد سود قانونی برخوردار باشیم!
توانا وجود عواملی از قبیل سوء مدیریت، فرسوده بودن کارخانجات و استفاده از تکنولوژی های قدیمی را در افزایش قیمتها و به صرفه نبودن تولیدات کارخانجات رد کرد و گفت: چنین چیزی صحت ندارد.
به گفته وی هم اکنون مواد اولیه با دلار دو هزار تومانی خریداری می شود و به جهت اعمال تحریم ها برای گشایش ال سی ها با مشکل مواجه هستیم.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر تفاوت قیمت بسیاری از سایزهای لاستیک تولید داخل با همان سایز لاستیک تولید کشورهای آسیایی بین 8 تا 20 درصد است و اگر یک حلقه لاستیک ساخت بهترین کارخانه تولید لاستیک کشور 100 هزار تومان است مشابه همان لاستیک ساخت کشورهای آسیایی در بالاترین اختلاف قیمتی 120 هزار تومان است، اما نکته حائز اهمیت آن است که آیا اختلاف قیمت تمام شده لاستیک خارجی در همان کشور با قیمت تمام شده لاستیک مشابه تولیدی در داخل کشور خودمان باز هم همان حداکثر 20 درصد است؟ یک حلقه لاستیک خودروی پراید ساخت کشور آسیایی با قیمت 26 دلار به مصرف کننده عرضه می شود که اگر مبنای قیمت دلار را 1226 تومان در نظر بگیریم 31 هزار و 900 تومان قیمت نهایی آن به تومان است حال آنکه همین یک حلقه لاستیک پرایدی اگر ساخت یکی از بهترین کارخانجات داخلی باشد با قیمت 55 هزار تومان در اختیار عامل فروش قرار می گیرد که طبیعتا پس از افزوده شدن سود واحد صنفی به دست مصرف کننده می رسد و این اختلاف 24 هزار تومانی نشان دهنده اختلافی 42 درصدی تنها در تولید مشابه است.
اما این اختلاف قیمت تمام شده در تایر خودروهای سنگین به مراتب بیشتر است؛ به عنوان مثال یک حلقه لاستیک کامیون در کشور خارجی 250 دلار قیمت دارد که معادل ریالی آن 307 هزار تومان است این در حالیست که همین تایر ساخت تولیدات داخلی 550 هزار تومان قیمت دارد بنابراین اختلاف قیمت تمام شده در این بخش بالغ بر 80 درصد است. البته در مقایسه صورت گرفته سعی شده تا قیمت تمام شده محصول در هر کشور اعلام شود تا برای کارخانجات این شبه که اختلاف قیمت تمام شده ناشی از کم اظهاری وارد کنندگان است برطرف شود؛ ضمن آنکه کارخانجات همواره برای واردات مواد اولیه از ارز مرجع با قیمت 1226 تومان استفاده می کنند.
کد خبر 12865
نظر شما