به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، فرشاد مقیمی که در مراسم رونمایی از نخستین پیشرانه ملی 3 استوانه ( سیلندر ) در این گروه صنعتی سخن می گفت ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته این گروه در سال های اخیر، مهمترین ویژگی های فنی پروژه موتور جدید ایرانخودرو را کاهش مصرف سوخت و ارتقا استاندارد آلایندگی اعلام کرد و اظهار داشت: کاهش مصرف سوخت به پنج لیتر در هر 100 کیلومتر، کاهش انتشار آلایندگی و قابلیت کسب استاندارد یورو 6، استفاده بهینه از زیرساخت سوخت پاک گاز طبیعی، استفاده از سوخت بنزین و CNG برای مدلهای هیبریدی و بهرهمندی از سطح تکنولوژیهای روز الکتریکی و قابلیت اشتراک گذاری با سایر خودروسازان داخلی از ویژگی کلی این طرح است. گزارش
تصویری مراسم رونمایی از موتور 3 استوانه ای ایران خودرو
وی در همین زمینه به اقدامات ایران خودرو در حوزه استاندارد مصرف سوخت پرداخت و تاکید کرد: این گروه صنعتی از دهه 70 بر روی مصرف سوخت و کاهش آن تمرکز کرده و مصرف سوخت را از 11.5 لیتر به 8 لیتر در سال 96 رساند در واقع با کاهشی 3.5 لیتری در این مدت تحولی بزرگ در بخش مصرف سوخت صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: در این مدت و تا سال 98 نیز تولیدات ایران خودرو به استاندارد یورو4 ارتقاء یافت و از اواخر سال گذشته نیز اقدامات لازم برای اجرای استاندارو یورو 5 آغاز شد.
مدیرعامل ایران خودرو در ادامه ضمن اشاره به برنامه موتورهای جدید در این گروه صنعتی به موضوع بهینه سازی موتورهای قبلی در این شرکت اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر مساله بهینه سازی موتورهای فعلی در دستور کار ایران خودرو قرار دارد، بر این اساس در بهمن ماه امسال موتور بهینه EF7 و XU7 رونمایی می شود.
مقیمی تاکید کرد: موتور EF7 یک لیتر کاهش مصرف سوخت به همراه داشته است ضمن اینکه سرمایه گذاری انجام شده بر روی این موتورها معادل 10میلیون دلار بوده است.
وی همچنین به نقشه راه ایران خودرو در حوزه پلت فرم، گیبرکس و موتور اشاره کرد و خاطر نشان کرد: گروه صنعتی ایران خودرو نقشه راه در تمامی این بخش را تدوین و مصوب کرده است به طوری که نقشه راه صنعتی سازی موتور، گیربکس و پلتفرم از دی ماه سال گذشته مصوب شد که نخستین قله، موتور سه استوانه ای است.
مدیرعامل ایران خودرو ضمن اشاره به اجرای استانداردهای 85 گانه در تولیدات این شرکت از برنامه ریزی جهت افزایش برقی سازی موتورها و تولید فرمان برقی خبر داد و تصریح کرد: بر مبنای این اهداف تولید تارای برقی و موتورهای هیبریدی در دستور کار است و در آینده این تولیدات نیز به بازار عرضه می شود.
مقیمی همچنین به شاخص های مهم در طرح پروژه موتور 3 استوانه ای پرداخت و با اشاره به سفارش تنها 8 قطعه خارجی در این خانواده موتور ادامه داد: بیش از 270 قطعه این موتور سه سیلندر توسط قطعه سازان داخلی ساخته شده است و می تواند به جز محصولات ایران خودرو در دیگر خودروهای ایرانی مورد استفاده قرار گیرد.
است.
وی با اشاره به اینکه با وجود اقدامات انجام شده، همچنان راهی طولانی تا صنعتیسازی و تولید انبوه این موتور باقی است، تاکید کرد: در تولید موتور سه استوانه ایران خودرو، اقدامات خوبی انجام شده اما نیازمند حمایت دولت و مجلس برای صنعتیسازی است تا بتوانیم این پیشرانه را بر روی محصولات دیگر نصب کنیم.
وی در پایان یکی از ویژگی های این موتور را ایرانی بودن آن اعلام کرد و افزود: بر این اساس از مسئولان و نمایندگان درخواست می شود در قالب بودجه حمایت هایی از این پروژه داشته باشند چرا که قطعه سازان و ایران خودرو نیاز به سرمایه ثابت و در گردش ارزی و ریالی برای اجرای این پروژه دارند.
نظر شما