پرشین خودرو: صنعت خودرو، به عنوان یکی از صنایع استراتژیک بهویژه از منظر ارزش افزوده و اشتغالزایی، در ۱۵ سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است. خودروسازان برای به دست آوردن سهم بیشتر از بازار داخلی و خارجی تمام توان خود را روی تولید باکیفیت و صادرات متمرکز کردهاند.
به گزارش «پرشین خودرو»، آمار گمرک ایران نشان میدهد که صادرات خودرو از ایران امسال با رشد قابل ملاحظهای مواجه شده است؛ بهگونهای که سه ماه ابتدایی سال ۱۲ هزار و ۳۵۴ دستگاه خودرو به ارزش ۶۸ میلیون دلار از کشور صادر شد.
میانگین قیمت هر دستگاه خودرو سواری صادراتی از کشور در مدت زمان یادشده حدود پنج هزار و ۵۴۰ دلار بوده که نسبت به پارسال با افزایش ۱۱درصدی مواجه شده است.
براساس آمارهای ارائهشده از سوی گمرک، ایران در حال حاضر با بیش از ۶۰ کشور جهان تجارت خودرویی دارد. از سوی دیگر آمار منتشر شده توسط گمرک ایران حاکی از آن است که ایران با بیش از ۵۰ کشور جهان تبادل قطعه خودرو و خودروی سواری داشته است.
در حال حاضر کرهجنوبی، فرانسه، سوئد، امارات، چین، ژاپن، آلمان، ایتالیا، ترکیه و رومانی از بزرگترین شرکای تجاری ایران در حوزه صنعت خودرو اعم از واردات قطعه و خودروی سواری محسوب میشوند.
به نوشته گسترش آنلاین، ایران همچنین تاکنون با کشورهایی مانند اسپانیا، انگلیس، برزیل، بلژیک، سوئیس، صربستان، فنلاند، هلند، هند، کویت، گرجستان، اوکراین، مالزی، لهستان، تایوان، تایلند، عمان، ویتنام، قزاقستان، پرتغال، اردن، بحرین، زلاندنو، عربستان، مجارستان، تاجیکستان، روسیه، ایرلند، کانادا، آمریکا، اسلواکی، استرالیا، بلغارستان، اندونزی، آرژانتین، اسلوونی، لبنان، اتریش و بوسنی و هرزگوین تجارت خودرویی داشته است.
از سوی دیگر آمار نشان میدهد که پارسال ایران به کشورهای سوریه، سنگال، سوریه، عراق، افغانستان، مصر، سنگاپور، توگو، زامبیا، آذربایجان، لیتوانی، ترکمنستان، نیجریه، ارمنستان، سودان و ونزوئلا صادرات انواع قطعه و خودروی سواری کامل داشته است.
آمارها نشان میدهد که صادرات خودروسازی سایپا از ابتدای سال تا کنون دو برابر شده است. یکی از دلایل افزایش صادرات سایپا ورود تیبا و رعایت شدن استانداردهای جهانی در تولید این خودرو است.
افزایش ضریب نفوذ سایپا در بازارهای صادراتی بهویژه کشور عراق که هماکنون حدود ۸۰ هزار دستگاه خودرو از محصولات سایپا در بازار آن در حال تردد هستند، عوامل رشد فزاینده صادرات این شرکت اعلام شده است.کارشناسان سایپایی با برنامهریزیهای راهبردی و بکارگیری روشهای نوین بازاریابی توانستهاند بازارهای صادراتی خود را گسترش دهند و رکورد خوبی را در صادرات خودرویی کشور ثبت کنند.
با وجود محدودیتهای شدید بینالمللی و نبود ثبات در بسیاری از کشورهای همجوار، سایپا با راهاندازی و گسترش خطوط تولید در بازارهای هدف، صادرات قطعات منفصله و توسعه فروش و خدمات پس از فروش، روندی باثبات را در حوزه صادرات برگزیده که منجر به افزایش توان رقابت و علاقهمندی مشتریان در بازارهای هدف شده است.
گروه صنعتی ایرانخودرو نیز در این میان ساکت ننشسته و درحال گسترش بازارهای صادراتی محصولات خود است. گروه صنعتی ایرانخودرو در تلاش برای توسعه بازارهای هدف، صدور ۱۰هزار دستگاه خودرو از خانواده سمند به روسیه در سال ۲۰۱۲ را در دستورکار خود قرار داد. کارشناسان بخش صادرات این شرکت براساس برنامهریزیهای منسجم در نظر دارند محمولههای صادراتی سمند را به تدریج از مرداد امسال به صورت سی.کی.دی به سایت ایرانخودرو در بلاروس انتقال و پس از آن به روسیه صادر کنند.
یکی دیگر از بازارهای صادراتی ایرانخودرو امسال تونس است. با نهایی شدن طرحهای مطالعاتی گروه صنعتی ایرانخودرو برای ورود به بازار خودرو تونس آن کشور به عنوان یکی از کشورهای هدف صادراتی در حوزه آفریقا در سال۹۱ است. صادرات وانت باردو به برخی از کشورها از جمله عراق در سبد محصولات صادراتی ایرانخودرو، نشانگر بهرهبرداری این شرکت از ظرفیتهای تولیدی و صادراتی صنعت خودرو کشور با تمرکز بر بازارهای هدف و اولویتدار است.
کد خبر 13199
نظر شما