پرشین خودرو: همزمان با سال حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی، نخستین خط تولید اتوبوسهای دوکابین در سطح خاورمیانه توسط گروه صنعتی اسنا خودرو در هفته دولت امسال در تبریز راهاندازی میشود.
به گزارش «پرشین خودرو»، جلیل هاشمی، رئیس هیئت مدیره اسنا خودرو صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: برنامه تولید اتوبوسهای دوکابین BRT از سال 89 در تبریز آغاز شده و تا پایان سال 90، با اتمام عملیات عمرانی این مجموعه در شهرک سرمایهگذاری خارجی، تجهیزات خط تولید این اتوبوسها نصب و راهاندازی شد.
وی با بیان اینکه تمام سرمایهگذاری انجام شده توسط خود اسنا خودرو و بدون استفاده از تسهیلات دولتی صورت گرفته است، افزود: از ابتدای سال 91 نیز تولید آزمایشی اتوبوسهای دوکابین در این مجموعه به عنوان نخستین مجموعه از نوع خود در خاورمیانه آغاز شده و با نتایج مثبت به دست آمده، خط تولید یاد شده به طور رسمی در هفته دولت امسال با حضور مقامات داخلی و شرکای خارجی افتتاح میشود.
هاشمی با بیان اینکه تاکنون پنج دستگاه اتوبوس دوکابین به صورت آزمایشی در کارخانه اسنا خودرو تبریز تولید شده است، گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای این خط، استفاده از توانمندیهای داخلی در تولید اتوبوسهای یاد شده است به طوری که تاکنون 50 درصد قطعات اتوبوسهای BRT یا تولید داخل شده یا واحدهای مشابه داخلی شناسایی و در آینده از توانمندیهای آنان استفاده خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره اسنا خودرو با اشاره به برنامههای این مجموعه برای توسعه این خط تولید گفت: برنامه نهایی این مجموعه برای تولید سالانه 500 دستگاه اتوبوس دوکابین با اشتغالزایی حدود 500 نفر هدفگذاری شده است.
وی با اشاره به نیاز سالانه حداقل دو هزار دستگاه اتوبوس دوکابین در هشت کلانشهر کشور، در خصوص مزیت خطوط BRT یادآور شد: امروزه سامانههای BRT به دلیل ویژگیهایی مانند زودبازدهی، هزینههای پایین و مدت زمان کمتر از پروژههایی مانند مترو، منوریل و ... مورد استقبال اغلب کشورهای جهان قرار گرفته و با توجه به شرایط فوق، یکی از مهمترین راهکارهای توسعه حمل و نقل عمومی به شمار میآید.
هاشمی همچنین در خصوص مزیت استفاده از اتوبوسهای دوکابین در خطوط BRT نیز اظهار کرد: این اتوبوسها در واقع دو اتوبوس با یک راننده بوده و از این حیث هزینههای کمتری دارد ضمن اینکه با توجه به نیاز کشور به صرفهجویی در مصرف سوخت، به میزان 50 درصد از اتوبوسهای مشابه و تک کابین، سوخت کمتری مصرف می کنند.
رئیس هیئت مدیره اسنا خودرو گفت: اتوبوسهای تولیدی اسنا خودرو دوست محیط زیست محسوب میشود چرا که دارای نشان استاندارد یورو چهار بوده و در صورت تغییر وضعیت سوختهای داخلی، این استاندارد قابل ارتقا به یورو پنج است.
وی در عین حال مهمترین مزیت تولید اتوبوسهای یاد شده را قیمت تمام شده پایین و استفاده از جدیدترین فناوریهای روز جهان خواند و افزود: قطعات اصلی اتوبوسهای تولیدی اسنا خودرو از جمله موتور، گیربکس، اکسل، کولر و سیستم آکاردئونی آن تولید شرکتهای آلمانی مانند شرکت MAN بوده اما با نصف قیمت اتوبوسهای مشابه خارجی در داخل عرضه خواهد شد.
هاشمی با اشاره به تجربیات شرکت اسنا خودرو در خصوص اتوبوسهای دوکابین و خطوط BRT ادامه داد: این مجموعه تاکنون تعداد 400 دستگاه اتوبوس دوکابین را به شهرداری تهران تحویل داده و تا پایان سال نیز تعداد 500 دستگاه دیگر تحویل خواهد داد ضمن اینکه تاکنون 40 دستگاه از اتوبوسهای یاد شده به شهرداری اصفهان و 25 دستگاه نیز به شهرداری تبریز تحویل داده است.
رئیس هیئت مدیره اسنا خودرو خاطرنشان کرد: با توجه به تجربیات به دست آمده، این شرکت اقدام به راهاندازی خط تولید اتوبوسهای دوکابین در کشور کرده و در آیندهای نزدیک به قطب تولید این نوع اتوبوسها در منطقه تبدیل میشود.
کد خبر 13678
نظر شما