پرشین خودرو: تویوتا، دایملر و شركت بیاموی به دنبال راهی سادهتر برای تولید الكتریسیته خودروهای الكتریكی به تكنولوژی باتری لپتاپ روی آرودند.
به گزارش «پرشین خودرو»، این خودروسازان بسته باتریهای لیتیوم-یون را كه توسط شركت تسلاموتورز تولید شده با هدف كاستن از هزینههای تولید باتریهای رایج خودروهای الكتریكی مورد آزمایش و تست قرار دادهاند. این باتریهای ارزانتر، مورد توجه شركتهای جنرالموتورز، نیسان و میتسوبیشی قرار گرفتهاند.
مكانیزم این باتری ها به گونهای است كه 6831 سلول استوانهای شكل در آنها میتواند برق مورد نیاز خودرو رودستر تسلا را در یك بار شارژ تا 295 كیلومتر تامین كند. تكنولوژی ساخت این بستهها ابتدا برای شركت پاناسونیك بود.
صنعت خودرو از این طریق میتواند به صنعت تولید باتریهای لیتیوم-یون كمك كند تا با بهرهگیری از تولید صنعت خودروهای الكتریكی هزینههای تولید خود را كاهش داده و تكنولوژیهای پیشرفته را وارد این صنعت كنند.
برخی تحلیلگران بینالمللی صنعت خودرو بر این عقیده هستند كه شكوفایی خودروهای الكتریكی به رقابت در این عرصه منجر میشود و این موضوع باعث قیمتهای رقابتی در این خودروها میشود.
قیمت خودروهای الكتریكی به دلیل همین هزنیهبر بودن تولید باتری سه یا چهار برابر خودروهای معمولی است در واقع خودروهای معمولی تنها برای تولید نیاز به طراحی و اندكی توسعه موتورهای قدیمی دارد اما در هر خودرو الكتریكی همه چیز باید از ابتدا هزینه شود و كار به گستردگی خودوهای دیزلی یا بنزینی نیست.
بر اساس آمار موسسه جیدیپاور، فروش خودروهای الكتریكی، هیبرید و پلاگاین به 954 هزار دستگاه میرسد كه این موضوع هم اكنون حدود 2.2 درصد از كل فروش خودرو را شامل میشود.
در راستای افزایش فروش این خودروها و كمك به ایجاد سریع زیرساختهای مورد نیاز آنها دولتها با پرداخت یارانه از این صنعت پاك و نوظهور حمایت میكنندبر اساس پیشبینیها در صورتی كه حمایت دولتها ادامه داشته باشد تا سال 2020 سهم بازار این دسته به 9 درصد میرسد.
در صنعت تولید باتریهای الكتریكی اما پاناسونیك پیشگام است این شركت كه یكی از سهامداران عمده شركت سانیو است و تامینكننده باتریهای لیتیوم-یون برای تسلاموتور است ماه گذشته در اثر افزایش هزینهها مجبور شد 30 میلیون دلار از سهام خود در كارخانه خود در آمریكا را به فروش رساند.
این شركت این مبلغ را صرف افزایش تولید در كارخانه خود در ژاپن كرده و قصد دارد تولید خود را به 1.4 میلیارد واحد و 9 درصد افزایش دهد البته ركود و رقابت شدید در بازار تلویزیونهای پاناسونیك این شركت را به سرمایهگذاری در این عرصه سوق داده است.
اما بازار برای این شركت در این عرصه كمكم رونق خود راباز خواهد یافت چرا كه دایملر در خودرو اسمارت، مرسدس در خودروهای كلاس آ و تویوتا در خودرو الكتریكی راو4 در سال 2012 از باتری های پاناسونیك جدید بهره میبرند.
تكنولوژی باتریهای لپتاپ كه هزینهای در حدود 200 دلار برای هر كیلوواتساعت دارد جایگزین باتریهای قدیمی كه 700 تا 800 دلار در این مقیاس هزینه داشتند، شده است.
این مساله باعث شده كارخانههای سازنده باتریهای كوچك به سرعت ظرفیت تولید خود را كامل كرده و با تمام توان كار كنند چرا كه می دانند آینده صنعت خودرو در دستان آنهاست.
شركت جنرالموتورز برای ساخت ولت، الجی كره را برای همكاری برگزید و نیسان نیز NEC (بزرگترین تولیدكننده رایانه در ژاپن) را در ساخت لیف مشاركت داد. در این بین اما تویوتا با تسلا برای ساخت راو4 شروع كرده است.
آكیوتویودا در این باره گفته بود: وقتی مشتری میگوید این خودرویی است كه میخواهم باید با تمام توان پاسخی برای آن مشتری داشته باشیم و برای این اقدام از تمام امكانات استفاده خواهیم كرد. البته تسلا نیز از این همكاری استفاده كرد به گونهای كه اخیرا 226 میلیون دلار به سرمایه خود از این طریق افزوده است.
همین اقدامات برای شركتی همانند تسلا اثر خود را در سهام این شركت بر جای نهاده است. 80 درصد افزایش قیمت سهام ناشی از تولید باتریهای كوچك است. اما نباید از یاد برد كه این باتریها سابقهای نه چندان جالب در فراخوان ها دارند. گرمای زیاد این باتریها در اثر كاركردن منجر به آتشسوزی می شود. شركت نوكیا بزرگترین سازنده گوشی در جهان در سال 2007 مجبور شد باتریهای پاناسونیك 46 میلیون گوشی موبایل را تعویض كند.
شركت سونی در سال 2006 مجبور شد 9.6 میلیون باتری لیتیوم-یون را به دلیل وجود نقص ایجاد اتصالی فراخوان دهد.
باید دید آینده این تكنولوژی به كجا می رسد؟
کد خبر 1378
نظر شما