مجدالدین قلیزاده، در گفتوگو با خبرنگار پرشین خودرو، با بیان این مطلب و با انتقاد از اجرای طرحهای واردات کامیونهای کارکرده به کشور، افزود: امروز در کمال تاسف شاهدیم که برخی با استفاده از قوانین و خلاهایی که وجود دارد اقدام به واردات کامیون های کارکرده با نهایتا پنج نفر نیروی کار به داخل کشور میکنند و از این مسیر به تولید خودرو و اشتغال ایجاد شده در این بخش نیز صدمه میزنند.
وی گفت: ماشینهایی که تحت این قانون به کشور وارد شدند در حدود سه سال عمر و کارکردی در حدود ۶۰۰ هزار کیلومتر دارند که به دلیل استاندارد یورو۶ و نبود سوخت مناسب در ایران بلافاصله به یورو ۲ تغییر میکنند و این تازه آغاز مشکلات این کامیونها در جادههای کشور است.
وی مشکل بعدی را نبود متولی مشخص در حوزه خدمات پس از فروش عنوان و تصریح کرد: این خودروها به هیچ عنوان از خدمات پس از فروش مناسبی در کشور برخوردار نیستند و در بحث تامین قطعه نیز با مشکل مواجه هستند و این موضوع قطعا در نخستین ماههای تردد مالکان را درگیر مشکلات خواهد کرد.
سهامدار شایان دیزل در ادامه اظهار داشت: اما این مشکلات به همین جا ختم نمیشود و بزرگترین آسیب این طرح را در حوزه اشتغال ایجاد شده در صنعت خودروهای کار و تجاری شاهد هستیم چرا که یک شرکت واردکننده با نهایتا ۵ نفر نیروی کار اقدام به واردات خودرو میکند در حالی که خودروسازان با تولید خودرو مشغول ایجاد اشتغال هزاران نفری و ارزش افزوده هستند.
وی اجرای طرحهای این چنینی را خشکاندن ریشه تولید دانست و تصریح کرد: امروز در کشور این ظرفیت وجود دارد که مشکلات ناوگان فرسوده با توان داخلی تامین شود به شرطی که نهادهایی مثل سازمان راهداری و وزارت نفت در کنار شبکه بانکی وارد گود شوند.
وی گفت: متاسفانه اما امروز همه بیرون گود نشسته و در حال تماشای وضعیت موجود هستند، شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات با مشکل مواجه است و حمایتی نیز از نهادهای بالادستی شکل نمیگیرد و همین شرایط موجب شده تا طرحهای نوسازی ناوگان مسکت بماند.
عضو هیات مدیره شایان دیزل خاطرنشان کرد: باید تاکید کنیم که مشکل این حوزه تولید نیست بلکه کمبود نقدینگی است و به راحتی با پرداخت تسهیلات میتوان مشکل فرسودگی ناوگان را در میان مدت برطرف کرد./
نظر شما