پرشین خودرو: دبیر انجمن قطعهسازان از تدوین نهایی آییننامه صادرات قطعات خودرو خبر داد و گفت: این آییننامه در جلسه هفته آینده شورای سیاستگذاری خودرو جهت تصویب، مطرح خواهد شد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، محمدرضا نجفی منش، با بیان این مطلب اظهار داشت: با اجرای این آییننامه، اقدامات مناسبی برای افزایش صادرات قطعه خودرو از كشور صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در همه كشورها قیمت محصولات صادراتی و مصرفی در داخل متفاوت است به طوری كه هزینههای سربار در قیمت تولیدات داخل سرشكن میشود ولی برای صادرات، قیمت مواد اولیه و دستمزد مد نظر است كه در ایران نیز باید این رویه اجرایی شود.
نجفی منش افزود: حمل كالاهای صادراتی با قیمت پایین یا رایگان از جمله اقدامات لازم برای توسعه صادرات قطعات تولید داخل است كه در آییننامه صادرات قطعات خودرو مورد توجه واقع شده است.
وی با تأكید بر لزوم اختصاص مشوقهای صادراتی به صنعت خودروسازی و قطعهسازی، گفت: برای این صنایع باید بین 15 تا 30 درصد جایزه صادراتی در نظر گرفته شود كه بودجه آن نیز از محل واردات قابل تأمین است.
تأمین به موقع، یكی از اهداف آیین نامه صادرات قطعات
نجفیمنش با بیان اینكه هم اكنون قطعهسازان ایرانی در وضعیت مناسبی از نظر كیفیت قطعات تولیدی قرار دارند، اظهار داشت: تولید قطعات تندر 90 و پژو 206 نشاندهنده رشد كیفی قطعات داخلی است.
وی تأمین به موقع و رقابت با تولیدكنندگان خارجی در این زمینه را از جمله مهمترین اهداف آییننامه صادرات قطعات عنوان كرد و گفت: تأمین به موقع قطعه باعث ارتقاء كیفیت قطعات نیز خواهد شد.
دبیر انجمن قطعهسازان، تكمیل زنجیره تأمین را از دیگر اهداف آییننامه صادرات دانست و افزود: در حال حاضر برای تأمین برخی قطعات خودرو به واردات وابسته هستیم در حالی كه امكان تولید این مواد اولیه در داخل فراهم است و میتوان با سرمایهگذاری مناسب، جهت تولید آن و جلوگیری از واردات اقدام كرد.
وی ادامه داد: صادرات قطعات تولیدی با مواد اولیه داخلی نسبت به قطعات تولید شده با مواد اولیه وارداتی مقرون به صرفهتر است و علاوه بر این، اشتغالزایی نیز به همراه خواهد داشت.
تولید كنیستر در داخل یكی از راههای تكمیل حلقههای مفقوده قطعه سازی
نجفیمنش در مورد تولید كنیستر در كشور نیز گفت: اخیرا یك كارخانه تولیدكننده كنیستر با ظرفیت تولید 1.5 میلیون عدد در سال آغاز به كار كرده و هم اكنون در حال تولید این محصول است.
وی ادامه داد: كنیستر یكی از قطعاتی است كه می توان با تولید آن در داخل، جهت تكمیل حلقههای مفقوده قطعه سازی اقدام كرد.
وی در پایان با اشاره به تصمیم گیری قطعه سازان برای مشاركت با تعاونی كاركنان سایپا و خرید 40 درصد از سهام قابل واگذاری شركت سایپا، گفت: به این ترتیب سرنوشت قطعه سازان و خودروسازان یكی میشود و این بخش ها برنامه ریزی درازمدت مدتی خواهند داشت.
کد خبر 1413
نظر شما