پرشین خودرو: در پی کاهش نرخ سود شرکتهای لیزینگ از 26 به 17 درصد از سوی دولت در اواخر سال 85، فعالیت بسیاری از این شرکتها محدود و برخی نیز ورشکسته شدند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، این در حالی است که عمده فعالیت شركتهای مذکور بیشتر در بخش خودرو تعریف میشد.
در آن سال كاهش نرخ سود تسهیلات شركتهای لیزینگ از سوی دولت، اعتراض مدیران شركتهای مذكور را به دنبال داشت، زیرا از نظر آنها امكان تهیه منابع مالی با نرخ سود تعیین شده از سوی دولت وجود نداشت.
در دوران رونق لیزینگها، مشتریان با بستن قراردادهایی با شركتهای یاد شده اقساط كالای خریداری شده را در فاصله سه تا پنج سال با نرخ سودی به طور متوسط 25 درصد بازپرداخت میكردند.
حال شرایط کنونی بار دیگر بر عملکرد شرکتهای لیزینگی باقیمانده از سال 85 تاثیرگذار بوده است؛ چرا که به اعتقاد برخی از کارشناسان همزمان با افزایش قیمت خودروهای داخلی، بار دیگر نقش لیزینگها در بازار خودرو پررنگ تر شده است.
یک کارشناس خودرو در این زمینه میگوید: با توجه به اینکه قیمت برخی از خودروهای داخلی بر اساس حاشیه بازار تعیین میشود و از سوی دیگر به دلیل کاهش تولید و افزایش تقاضا، قیمتها با افزایش باورنکردنی همراه بوده؛ بنابراین قدرت خرید مصرفکنندگان نیز کاهش یافته است.
وی ادامه میدهد: با وجود شرایط یاد شده، نقش لیزینگها که خودروهای اقساطی را در اختیار مردم قرار میدهند میتواند پررنگتر از گذشته باشد.
این کارشناس خودرو تاکید میکند که لیزینگها باید خرید کالای تولیدکننده را تسهیل و تسریع کند؛ بنابراین بازار لیزینگ خودرو تا چندی دیگر داغ خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به اینکه در شرایط کنونی سرمایهگذاری با ریسک بالایی همراه است، عنوان میکند که پیشبینی میشود که بازار خودرو به لحاظ ریسکپذیری پایین و تقاضای بالا ایمنترین بازار برای سرمایههای سرگردان باشد.
کد خبر 18214
نظر شما