پرشین خودرو: صنعت خودرو در كشورمان روزهای ضعیف و كم رونقی را می گذراند، این صنعت تنها به یك باور عمومی احتیاج دارد تا قادر به مقاومت در برابر تحریم ها و رقابت در سطح جهانی باشد.
به گزارش «پرشین خودرو»، با توجه به بررسی های صورت گرفته حول صنعت خودرو و صنایع وابسته آن در میابیم كه در 9 ماهه امسال خودروسازان با توجه به بحران شدید نقدینگی همچنین كاهش تولید دچار ضرر و زیان بسیار هنگفتی شده اند كه اگر سود چندین ساله آنها را تجمیع كنیم نمی توانیم زیان این دروه را جبران كنیم.
بررسی های كارشناسی نشان می دهد علت اصلی این ضرر ناشی از افزایش شدید قیمت مواد اولیه است.
در دوره ی مذكور قیمت مواد اولیه افزایش قابل تاملی را تجربه كرده است كه در مهمترین اقلام آن می توان به كالاهای زیر اشاره كرد:
آلومینیوم از 3000 تومان به 9000 تومان، مس از 8500 به 28500 تومان، انواع ورق ها از 700 تومان به 1700 تومان و فولادهای آلیاژی از 900 تومان به 2100 تومان ،مواد پلیمری از 2000 تومان به 6500 تومان و ... و همچنین افزایش شدید قیمت ارز و عدم پشتیبانی بانك مركزی از تولیدات داخل منجر به افزایش بسیار زیاد قیمت تمام شده محصول نهایی شده است.
به گزارش بازار خبر، در پی این تاثیرات به نظر می رسد، در حال حاضر خودروسازان دو راه را در پیش رو دارند:
1- افزایش قیمت قطعات برای قطعه سازان در نتیجه ادامه تولید
2- عدم افزایش قیمت قطعات و در نتیجه عدم توقف تولید
خودروسازان به امید آنكه قیمت محصول نهایی همانند قیمت مواد اولیه افزایش پیدا خواهد كرد و همچنین مقابله با تحریم های بین المللی روش اول را انتخاب كردند تا به چرخه صنعت قطعه سازی كمك كرده و بازار خودرو دچار تلاطم نگردد، اما این در حالی است كه مواد اولیه در بورس كالا عرضه می گردد و محصول نهایی شامل قیمت گذاری سازمان حمایت است.
پیش بینی ها از بازار خودرو در سال آینده به شدت تاریك و مبهم است، زیرا تاكنون هیچ باری از دوش این صنعت برداشته نشده است و از سوی دیگر مراودات بانكی نیز تحت الشعاع شرایط بد اقتصادی اقتصادی قرار گرفته است، امری كه به تبع آن شركت های زیادی به مرز ورشكستگی كشانده می شوند و دایره 4 میلیون نفری خودروسازان و افراد وابسته به آنها را درگیر خود می كند.
از یاد نبریم در صورت عدم حمایت جدی در ماه های باقیمانده تولید خودرو در كشورمان كاملا متوقف خواهد شد و یكی از صنایعی كه از ملاك های حركت به سمت توسعه رشد اقتصادی است را از دست داده ایم.
کد خبر 18839
نظر شما