پرشین خودرو: چند وقتی است سازمان استاندارد خودروسازان را ملزم به اجرای استاندارد یورو ۴ در خودروهای تولیدی خود کرده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، این دستورالعمل اگرچه به ظاهر منطقی و لازم الاجراست، اما این امر مستلزم آمادگی بیشتر زیرساختهای موجود در کشور برای هماهنگی با خودروهای مطابق با استاندارد یورو ۴ است.
هیات دولت طی مصوبه در تاریخ 16 اسفند سال 90 برنامه کاهش آلودگی هوا در هشت شهر بزرگ کشور را تصویب کرد که بر اساس آن مقرر شد خودروسازان از ابتدای سال 92 تمام خودروهای خود را بر مبنای استاندارد یورو 4 تولید کنند.
در بخش دیگری از این مصوبه وزارت نفت موظف شده سوخت خودروهای سبک و سنگین را از سال 91 منطبق با استاندارد جهانی یورو 4 عرضه کند.
خودروسازان طی هفته گذشته جلساتی با سازمان محیط زیست و وزارت صنایع داشتهاند و طی آن اعلام کردهاند در صورت بهینهسازی خودروهای تولیدی با استاندارد یورو ۴، مشکل سوخت برای این خودروها وجود دارد که باعث آسیب دیدن موتور خودرو میگردد و عملا تاثیری در استاندارد آلایندگی نخواهد داشت. چراکه در حال حاضر سوخت در کشور با استاندارد یورو ۲ عرضه میشود و تا زمانیکه استاندارد سوخت یورو ۲ باشد عملا امکان تولید خودروهایی با استاندارد یورو ۴ وجود ندارد.
به گزارش دانا، رییس انجمن خودروسازان ضمن اعلام این مطلب افزوده است که استفاده از بنزین یورو ۲ در خودرویی با استاندارد یورو ۴ باعث آسیب رسیدن به موتور شده و همچنین میزان آلایندهها نیز کاهش نمییابد.
در همین زمینه علیزاده کارشناس در زمینه موتورهای خودرو نیز ضمن تایید این مطلب میگوید: اجزای داخلی موتور مانند سیستم انژکتور، سیستم سوخت رسانی، پیستون، لوله اگزوز، کاتالیزور و سایر بخشها در استاندارد آلایندگی موتور تاثیرگذار هستند و در صورت ارتقای سطح خودروها از یورو ۲ به یورو ۴، مانعی پیش روی خودروسازان از لحاظ فناوری وجود ندارد اما کیفیت سوخت در میان حایز اهمیت است.
وی همچنین میگوید: در صورت تولید سوخت با استاندارد یورو ۴، باید تمام سوخت تولیدی بر مبنای این استاندارد باشد، چراکه نمیتوان مخلوطی از سوختهای یورو ۲ و یورو ۴ را در جایگاهها به خودروها عرضه کردو نکته دیگر ضرورت زمانبندی صحیح و دقیق این برنامه است که طی آن وزارت نفت باید زمان دقیق ارایه سوخت با استاندارد یورو ۴ را تعیین کرده تا خودروسازان مطابق با آن زمان، خودروهای مظابق با استاندارد یورو ۴ تولید کنند.
در حال حاضر با آلودگی بسیار زیاد در شهرهای بزرگ و صنعتی، اجرای استانداردهای زیست محیطی ضروری بوده و باید با برنامه ریزی و زمانبندی دقیق و منطقی بر اساس تواناییهای کشور به این اهداف دست یافت و در این زمینه واقع بینانه عمل کرد.
اجرای استانداردهای زیست محیطی نیازمند همکاری و تعامل بیشتر دستگاههای ذیربط میباشد، چراکه در اجرای این استانداردها چندین مجموعه بهصورت زنجیرهای و یکپارچه باهم مرتبط هستند و ضعف در هریک از آنها مانع از تحقق دیگر اهداف خواهد شد.
کد خبر 19808
نظر شما