پرشین خودرو: با شروع بهمن ماه پیش فروش انواع محصولات خودروسازی آغاز شده است؛ در این بین سوالی که مطرح می شود این است که خودروسازانی که تا کنون متضرر بودند و توانایی تامین قطعات خود را نداشته اند، چگونه اکنون چگونه پاسخگوی بازار خواهند بود؟
به گزارش «پرشین خودرو»، بیشتر از یک سال از آشفتگی بازار ارز و تاثیرات آن بر اقتصاد می گذرد اما در این میان بازار خودرو از جمله بازارهایی بود که به شدت از نوسانات ارزی آسیب دید؛ از یکسو به اذعان تولیدکنندگان خودرو هزینه های تولید متاثر از افزایش نرخ ارز و محدودیت تامین قطعات از سوی دیگر موجب شد تا آنها خط تولید محصولات خود را متوقف یا با تیراژ محدود ارایه دهند.
بازار خودرو گذشته از گزارش هایی که تولیدکنندگان خودرو مبنی بر ضرر و زیان هایی خود ارایه می دهند با توجه به توقف خط تولید و کاهش تیراژ نیز دچار التهاب شد، چنان که خودروهای سبکی چون پراید که تولید آنها نزدیک به دو دهه می رسد و با رشد قیمت نزدیک به 20 میلیون تومانی رو به رو شد.
به گزارش پانا، احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان در خصوص افزایش قیمت خودرو اظهار می کند: در 6 ماه ابتدای سال دو خودرو ساز بزرگ ایران بیش از یک هزار میلیارد تومان ضرر کرده اند و در مقابل این زیان، دلالان به همین میزان سود کسب کرده اند و علت این رانت نحوه قیمت گذاری خودرو است.
پس از رایزنی ها و بررسی های فراوان و تشکیل کمیته ویژه برای قیمتگذاری خودرو مقرر شد تا قیمت خودرو بر اساس ارز مبادله ای تعیین شود.
دبیر انجمن خودروسازان درباره تخصیص ارز مبادله ای به خودروسازان نیز بیان می کند: با توجه به آنکه در حال حاضر بخش اعظم قطعهسازان و خودروسازان از ارز آزاد برای خرید مواد اولیه خارجی استفاده میکنند، این اقدام نیز تاثیر مثبتی در کاهش هزینههای تولید خودرو در کشور می گذارد.
شروع بهمن ماه و آغاز پیش فروش خودروها از سوی تولیدکنندگان متضرر
با شروع بهمن ماه و ایام دهه فجر اکثر شرکت های خودروسازی اقدام به پیش فروش و فروش فوق العاده محصولات خود می کنند که در این میان دو شرکت بزرگ یعنی سایپا و ایران خودرو با استقبال بیشتری رو به رو می شوند.
تولیدکنندگان خودرو محصولات خود را به صورت قطعی و یا پیش فروش برای 6 ماه بعد عرضه می کنند؛ اما نکته قابل توجه در اینجاست که خودروسازانی که تا کنون خط تولید برخی از محصولات چون رانا و 206 متوقف کرده بودند و از مدت ها پیش بابت پیش فروش های سابق به مردم بدهکار هستند و تامین قطعات با محدودیت ارز رو به رو است چگونه به فروش فوق العاده دست می زنند؟
عبدالله بابایی معاون بازاریابی ایران خودرو که درباره فروش 206 که به طور کامل در ایران تولید شده است صحبت می کرد در خصوص پیش فروش این خودرو می گوید: ما از پیش تعداد زیادی خودرو به مردم بدهکار هستیم و امکان پیش فروش تا مدت ها وجود ندارد.
دپو خودرو و عرضه یکباره آن
دپو کردن خودور و ارایه نکردن آن با قیمت کمتر از آنچه برای خود تولیدکننده تمام شده از جمله راهکارهایی بود که کارخانه های بزرگ خودروسازی در این میان انجام دادند که البته این موضوع به التهاب بیشتر بازار انجامید چنانکه پراید از 17.5 میلیون تومان به 20 میلیون تومان افزایش قیمت داشت.
حال پس از ابلاغ مصوبه جدید قیمت گذاری خودرو تنها با فاصله چند هفته عرضه خودرو از سوی خودروسازان به سرعت آغاز شده اما نکته اساسی اینجاست که این تولیدکنندگان بدهکار چگونه محصولات قطعی خود را ارایه می کنند؟
تفاوت قیمت خودرو در کارخانه و بازار
از سوی دیگر قیمت های اعلام شده از سوی خودروسازان دردی از بازار خودرو دوا نگرده و همچنان شاهد اختلاف قیمت کارخانه و بازار هستیم.
اکنون قیمت پژو 206 وی 8 در کارخانه 36 میلیون تومان و در بازار 43 میلیون تومان و قیمت رانا در کارخانه 32 میلیون و 500 هزار تومان و در بازار 35 میلیون تومان است.
به هر حال آنچه مشخص است خودروسازان تا حدودی به خواسته خود نزدیک شده و محصولات خودرو را با زیان کمتر ارایه می کنند ودلالان نیز اکنون با توجه به کمبود عرضه خودرو سود خود را به جیب می زنند تنها مصرف کننده است که در این میان باید برای رسیدن به کالای مورد نیاز خود زیان خودروسازان را جبران و جیب دلالان را پر کند.
کد خبر 19896
نظر شما