پرشین خودرو: دولتی که خود مصوبههای رنگ و وارنگ به خودروسازان ارسال کرده و به آنها اجازه افزایش قیمت تولیدات خود به قیمتی نزدیک به بازار داده بود حالا به منتقد شماره یک وضعیت فعلی بازار خودرو تبدیل شده و از خودروسازان به خاطر افزایش قیمت محصولات خود گلایه میکند.
به گزارش «پرشین خودرو»، دیگر واضح و مشخص است که مقصر اصلی به هم ریختن بازار خودرو دولتی است که اکنون به منتقد بازار تبدیل شدهاست زیرا دولت با دو عملکرد بازار را به هم ریخت.
اولین دلیل مشکلیاست که دولت برای قطعهسازان به وجود آورد. پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها دولت باید سهم 30 درصدی از درآمدهای این قانون را به حساب تولیدکنندگان و صنعتگران از جمله خودروسازان و قطعهسازان میریخت. این مهم اما نادیده گرفته شد و خودروسازان با مشکلات مالی شدیدی رو به رو شدند.
نوسانات ارزی هم که بار دیگر دولت در آن مقصر بود شرایط را برای خودروسازان و قطعهسازان دشوار کرد.
شاید در این میان انتقاداتی هم به خودروسازان وارد باشد اما مهم این است که در شرایط قیمتی فعلی نقش دولت بارزتر از هر فعال دیگری در بازار خودروست.
با این وجود رییس جمهور در مصاحبه تلویزیونی خود گفتهاست: من با هیچ قیمتی با هیچ کسی تفاهمی نکردم. او همچنین اشاره کرد: خودروسازان آمدند در دولت گفتند که ما منابع لازم داریم. در دولت بحث مفصلی شد که ما به تامین منابع خودروسازان کمک کنیم.
احمدینژاد در ادامه خطاب به خودروسازان اذعان داشت: البته خودروسازان نیز باید رعایت کنند. آنها هم مثل بقیه هستند و نباید سعی کنند از فضا درست استفاده نکنند. خوشبختانه خودروسازان ما خیلی پولدار هم هستند.
از سوی دیگر دیروز هم وزیرصعنت با تأکید براینکه رئیس جمهور از وضعیت موجود قیمتها در بازار خودرو راضی نیست، گفت: به سازمان حمایت دستور دادم نظارت خود را بر قیمتهای خودروسازان تشدید و در صورت نیاز تجدیدنظر شود.
وی با بیان اینکه اگر قیمت خودروسازان بالاتر از قیمت بازار آزاد باشد سازمان حمایت موظف به برخورد با خودروسازان است، افزود: رئیس جمهور رضایت نسبی از افزایش قیمت خودرو در بازار ندارند به همین خاطر دستور دادم در نرخهای خودروسازن نظارت بیشتر و در صورت نیاز تجدید نظر شود.
به گزارش شفاف، با وجود بیان چنین سخنانی اما گویا مسئولین فراموش کردهاند که این خود بودند که با مصوبههای خود راه را برای افزایش قیمت خودروسازان، به آن شکلی که آنها میخواهند باز گذاشتند. همچنین زمانی هم که نیاز به ورود سازمان حمایت به بازار بود و میشد جلوی نوسان قیمتها را سریعتر گرفت، دولت تصمیم گرفت وارد بازار نشود و سکوت اختیار کند.
مشخص نیست که آیا اینبار حرف دولت به واقعیت نزدیک خواهد بود یا خیر و آیا تصمیمی قاطع برای برخورد با خودروسازان گرفته شده است یا نه؟ به هر روی اما دولت تا نپذیرد که این شرایط در پی تصمیمات خود رخ داده و بر محق بودن خود تاکید داشته باشد، نمیتوان انتظاری از بازار خودرو داشت که قیمتها در آن کاهش پیدا کند.
کد خبر 20287
نظر شما