پرشین خودرو: آیا خودروسازان چینی می توانند به بازارهای مهم خودرو جهان دست یابند و جایگاهی در بین خودروسازان مطرح حال حاضر این صنعت در جهان برای خود دست و پا کنند؟
به گزارش «پرشین خودرو»، اهمیت سوال فوق در این است که شاید نگاهی به مسیر حرکت صنعت خودرو چین که اندکی البته از ما جلو تر است شاید به درد صنعت خودرو داخلی بیاید.
خودروسازان چینی در حال حاضر تولیدات خود را به همه بازارهای جهانی خصوصا بازارهای نوظهور صادر می کنند. شرکت هایی نظیر گریت وال و چری این وضع را دارند.
شرکت خودروسازی گریت وال که شاید نامی نه چندان آشنا برای ما باشد هم اکنون تولیدات خود را به استرالیا وایتالیا صادر می کند و به زودی نیز قرار است اولین محموله خودروهای این شرکت به سوئد در اروپا فرستاده شود.
اما آیا این نشانه ها می تواند دلالت بر این موضوع باشد که خودروهای چینی در آینده نزدیک بتوانند در حجم گسترده به اروپا و آمریکا صادر شوند؟ برای پاسخ به این پرسش باید به نکاتی چند توجه کرد:
در نمایشگاه خودرو پکن که آوریل سال گذشته برگزار شده بود، مدیر صادرات گریت وال در یک مصاحبه گفته بود با صادرات چند محموله خودرو به بازار اروپا به دنبال تست کردن آمادگی خود جهت حضور در بازارهای بزرگ نظیر آمریکا هستیم اما اعتراف کرد که این زمان برای حضور قاطع این شرکت در بازارهای بزرگ خودرو جهان هنوز مهیا نیست.
گریت وال که بزرگترین خودروساز چین برای حضور در بازارهای جهانی است چنین نظری دارد. با این حال باید اوضاع دیگر خودروسازان این کشور را نیز در نظر گرفت.
خودروساز دیگری از سرزمین اژدها که بتوان از آن برای این هدف چینی ها نام برد شرکت BYD است اما این شرکت نیز از زمانبندی را که برای صادرات محصولات خود به آمریکا در نظر گرفته بود عقب نشینی کرده.
اما چرا حضور در بازارهای خودرو بزرگ این روزها به یکی از آرزوهای خودروسازان تازه به دروان رسیده تبدیل شده است؟ چه ویژگی های متمایزی در این بازارها وجود دارد که در دیگر بازارهای پر منفذ دیده نمی شود؟
پاسخ دادن به این پرسش چندان برای ما ایرانیان دشوار نمی تواند باشد. آنچه در بازارهای بزرگ حرف اول و آخر را می زند کیفیت محصول است؛ چیزی که خودروسازان چینی به آن به عنوان نقطه ضعف خود نگاه می کنند.
این نقطه ضعف را می توان از تلاش های خودروسازان بزرگترین بازار خودرو جهان در یافت. هفته گذشته شرکت جیلی که یکی از خودروسازان مطرح چین به شمار می آید اعلام کرد که خودرو Emgrand EC7 این شرکت توانسته چهار ستاره از استانداردهای روز چین را به نام C-NCAP دریافت کند این در حالی است که به گفته یانگ جیانگ کارشناس خودرو در چین و سردبیر یکی از نشریات خودرویی مدل های اروپایی و آمریکایی به راحتی هر 5 ستاره این استاندارد را پاس می کنند در حالیکه مدل جیلی تنها پنجمین خودرویی است که به چهار ستاره دست می یابد.
اینگونه موارد نشان دهنده کیفیت پایین تولیدات کشور چین است. آنها در صنعت خودرو نیز دارای مشکلات فراوانی برای افزایش کیفیت هستند. این موضوع نشان می دهد صنعت خودرو چین هنوز راه فراوانی برای رفتن به سمت پیشرفت دارد و کماکان نباید از این صنعت که بزرگترین بازار را نیز در اختیار دارد انتظار داشت پابه پای بزرگان در بازارهای «پیشرفته» نظیر اروپا و آمریکا حضور داشته باشد.
در پایان گفتنی است نمونه چینی توسعه صنعت خودرو که بیان شد به خوبی بیانگر نقاط ضعف و قوت این صنعت در ایران ما نیز می باشد چرا که در بازار داخلی کشور نیز هم اکنون کیفیت خودروهای داخلی در مقایسه با نمونه های خارجی در سطح بسیار پایین تری قرار دارد. شاهد این ادعا نیز آمار سازمان بازرسی کیفیت است که از کیفیت خودروهای داخلی منتشر می شود.
کد خبر 2179
نظر شما