پرشین خودرو: طی 2 دهه گذشته تعداد خودروها در کشور چین 90 برابر شده و بازار روبهرشد آن نیازهای تازهای دارد. ببینیم چه مؤسسات تحقیقاتی و خودروسازانی آینده بازار خودروی چین و جهان را رقم خواهند زد.
به گزارش «پرشین خودرو»، در جهانی که بازار خودرو آن توسط چینیها تسخیر میشود، نامها و برندهای تازهای ظاهر خواهند شد که بهزودی با آنها آشنا میشویم.
یکی از این نامها که احتمالا به زودی در بسیاری از کشورهای دنیا شنیده خواهد شد TADRI (سرنام مؤسسه تحقیقات و طراحی خودرو تانگجی) است که در سال 2009/1388 توسط دولت چین تأسیس شده و تلاش میکند با گردآوری بهترین طراحان و مهندسان داخلی و خارجی، صنعت خودروی این کشور را برای رقابت در بازارهای جهانی آماده کند.
جالب است بدانید این مؤسسه را ام.آی.تی چین در صنعت خودروسازی میدانند.
TADRI مجموعهای از موفقترین شرکتهای مهندسی است که در شهر خودروی شانگهای مجتمع شدهاند. از سوی دیگر در نزدیکی دانشگاه تانگجی قرار دارد که بهترین دانشجویان چینی در آن به تحصیل خود ادامه میدهند.
در نتیجه کارکنان و مهندسان TADRI بهترینِ بهترینها هستند که دارند در کنار کارشناسان خارجی برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن تلاش میکنند.
در میان شرکتهایی که با این مجموعه همکاری تنگاتنگ دارند، میتوان از مرکز مهندسی خودروهای سبز، تونل باد مرکزی شانگهای، شرکت نیروی محرکه پیلهای سوختی و آموزشکده فناوری پرواز فضایی نام برد.
از سوی دیگر هر کشور فرهنگ و ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارد و چین با اینکه دومین کشور بزرگ دنیا، پرجمعیتترین و یکی از اثرگذارترین این کشورها طی دهههای گذشته بوده، کاملا برای مردم کشورهای دیگر ناشناخته باقیمانده است.
این کشور از قرن بیستم تلاش برای ورود به بازارهای جهانی را آغاز کرده و با اصلاحات اقتصادی در سال 1978/1357حرکت پرشتابی را برای رشد اقتصادی پیشگرفته است.
این کشور در حالحاضر دومین اقتصاد بزرگ دنیا را در اختیار دارد و تبدیل آن به بزرگترین قدرت اقتصادی جهان طی دهه آینده، چندان دور از انتظار نیست.
چین در حال حاضر بزرگترین صادرکننده و واردکننده جهان است و نسل کنونی آن نسبت به دو نسل پیش از خود که سرانه درآمد بسیارپایینی داشته، بهمراتب ثروتمندتر است.
عشق در نگاه اول
با افزایش درآمد و ثروت جمعیت چین اتفاقی تکرار شده که حدود یکقرن پیش در اروپا و آمریکا رخ داده و مردم را به سمت خرید خودرو سوق داده است.
انتخاب خودرو به عنوان اولین نیاز جامعه مرفه باعث شده در سال 2010/1389 تعداد خودروها در این کشور حدود 90 برابر بیشتر از دهه 1990/1370 باشد. البته اینبار نماد ثروت، رونق و آزادی فردی در جامعه بسیار بهرهورتر از خودروهای بزرگ تولید غرب است که اغلب با موتور درونسوز و حجم زیاد کار میکردهاند.
از سال 2010/1389 تاکنون بازار خودروی چین به بزرگترین بازار دنیا تبدیل شده و دارد به سرعت گستردهتر میشود. نهتنها در پارکینگ خودروسازان چینی خودروهای متعددی موجود است؛ بلکه افزایش سرانه درآمد جامعه باعثشده راه برای ورود خودروهای خارجی نیز هموار شود.
خودروها نشانه ثروت و موفقیت مالکان خود هستند و همین موضوع باعث شده بازار خودروهای خارجی که متوسط هستند نسبت به خودروهای تولید داخل داغتر باشد.
در این کشور بیش از 100 خودروساز وجود دارد که کمتر از یکسوم بازار خودرو را به خود اختصاص دادهاند. در میان فهرست 20 برند که بالاترین فروش را در چین دارند، تنها 6 خودروساز چینی دیده میشود.
همزمان دارد نیاز به خرید وسایلنقلیه شخصی به سرعت سالانه میلیونها چینی را به خرید دوچرخههای الکتریکی سوق میدهد. این کشور بیش از 2000 شرکت سازنده دوچرخه الکتریکی دارد و بیش از 80درصد بازار این وسایلنقلیه در جهان را در اختیار گرفته است.
این در حالی است که در اکثر کشورهای آسیایی در حال توسعه از موتورسیکلت استفاده میشود؛ اما چین با بیش از 120 شهر بالای یکمیلیون نفر، برای کسانی که قدرت خرید خودرو را ندارند؛ دوچرخههای الکتریکی را برای حملونقل شخصی انتخاب کرده است. تعداد این شهرها در آمریکا 9 تا و در قاره اروپا 31 شهر با جمعیتی بالای 1میلیون نفر است.
این دوچرخههای الکتریکی در دسترسترین وسایلنقلیه شخصی هستند. آنها ارزانقیمت هستند و برای راندن آنها نیازی به گواهینامه نیست. از سوی دیگر به تعداد خانهها برای آنها ایستگاه شارژ وجود دارد.
این وسایلنقلیه را در همه شهرهای چین و حتی مناطق روستایی میتوان مشاهده کرد. از آنها برای حملونقل وسایل در فاصلههای کوتاه نیز استفاده میشود، نیروی پلیس آنها را به کار میگیرد و در مناطق روستایی نقش تاکسی را بازی میکنند.
چینیها سال گذشته 8میلیون از این دوچرخههای الکتریکی را خریداری کردهاند و پیشبینی میشود تا سال 2018/1397 تقاضا برای خرید موتورسیکلتهای الکتریکی به بیش از 18.6میلیون دستگاه در سال برسد.
ایجاد تعادل در سیستم حملونقل
تحقیقات TADRI نشان میداد چین به وسیلهنقلیه تازهای احتیاج دارد که مابین خودروهای بزرگ آمریکایی و دوچرخههای الکتریکی کنونی که جایگزین دوچرخههای قدیمی در حملونقل شهری شدهاند، بشود. استفاده از خودروهای بزرگ حملونقل این کشور را با مشکلات متعددی مواجه کرده و انتظار میرود نسلهای آتی خودروهای چینی بهرهورتر و کوچکتر از پیش باشند.
بررسی تازههای این مؤسسه در نمایشگاه خودروی شانگهای نشان میدهد اولین محصولات TADRI باید خودروهای الکتریکی هوشمند باشند.
در حال حاضر خودروسازان تویوتا، نیسان و هوندا دارند با معرفی کانسپتهای یک یا دونفره برای تولید این وسایلنقلیه شخصی تلاش میکنند؛ اماTADRI که از حمایت مالی دولت چین برخوردار است به سادگی میتواند کارشناسان و فناوریهای تازه را در اختیار خودروسازان چینی قرار دهد.
دولت چین به خوبی میداند که این کشور نیازمند وسایلنقلیه کوچک، بهرهور، سبز و دوستدار محیطزیست است.
طی دو دهه آینده بیش از 250 شهر این کشور جمعیتی بالای 1میلیون نفر خواهند داشت و دولت چین که در حال حاضر دومین مصرفکننده نفت جهان پس از ایالات متحده است، میخواهد اطمینان داشته باشد که این جمعیت برای خودروهای خود به سوخت فسیلی بیشتری نیاز نخواهند داشت. با تمام این تلاشها مصرف نفت این کشور طی 1 یا 2 سال آینده بیش از مجموع تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهد بود.
تولید ناخالص ملی این کشور دارد سالانه 10درصد رشد میکند و در نتیجه نیاز چین به نفت رشدی 7.5درصدی در سال خواهد داشت که هفت برابر سریعتر از آمریکا است. این مؤسسه تلاش میکند از دانش و تخصص خود برای کاهش نیاز این بازار به ذخایر نفتی که متعلق به این کشور نیستند، استفاده کند.
بد نیست برای آشنایی بیشتر با TADRI و ایدههای متخصصان آن با 3 کانسپت که در نمایشگاه خودروی شانگهای 2013 رونمایی شدهاند و این مؤسسه در طراحی آنها فعالانه همکاری کرده، بیشتر آشنا شویم.
فولکسواگن 4FUN
فولکسواگن که حدود 30 سال پیش به عنوان اولین خودروساز خارجی و طی مشارکتی 50درصدی با دولت چین به این کشور پا گذاشته، تلاش میکند از ایدههای خریداران بالقوه خودروهای خود نهایت استفاده را ببرد. کانسپت 4FUN یکی از نتایج به کارگیری ایدههای مردم چین است که در رقابتهای پروژه خودروی مردم این شرکت رتبه اول را کسب کرده است.
این خودرو بر خلاف خودروهای فعلی که اغلب مطابق فرهنگ و زندگی غربی طراحی شدهاند، مختص فرهنگ چینی و خانوادهای متشکل از 2 پدربزرگ و 2 مادربزرگ، پدر و مادر و یک فرزند است که هفت صندلی برای آن طراحی شده است.
این ایده یکی از ایدههایی است که از میان 210هزار پیشنهاد انتخاب شده و سپس فولکسواگن تلاش کرده با همراهی TADRI و دانشجویان چینی اجرای آن را آغاز کند.
این شرکت که در سال 2010/1389 نزدیک به 1.4میلیون خودرو و در سال 2012 حدود 2.8میلیون خودرو تنها در چین فروخته و سودی 10.86میلیاردی از این بازار داشته، دارد از قدرت ارتباطات مجازی و اینترنت برای آشنایی بیشتر با سلیقه مشتریان آینده خود استفاده میکند تا روزبهروز سهم بیشتری در بازارهای روبهرشد شرقی داشته باشد.
تاکنون خودروها مطابق نیاز جامعه آمریکا طراحی میشدهاند؛ اما متخصصان میگویند 50 سال آینده متعلق به کشورهای چین، برزیل، روسیه، هند و اغلب کشورهای آسیایی خواهد بود که هنوز به وسیلهنقلیه شخصی متعلق به خود دسترسی گسترده ندارند.
فولکسواگن این خودروی 7 نفره را با قابلیت شارژ بیسیم و پانلهای خورشیدی در سقف آن طراحی کرده است. طراحی متفاوت این خودرو نهتنها تشخیص آن از خودروهای دیگر را در خیابانها آسان میکند؛ بلکه با تغییر رنگ در نتیجه تغییر احساسات سرنشینان خودرو باعث میشود درک فضای درونی خودرو برای ناظر خارجی بهمراتب سادهتر شود. این خودرو خانواده به بسیاری از فناوریهای روز مجهز است، فضای داخلی آن آنلاین خواهد بود و امکان استفاده از واقعیت افزوده نیز وجود دارد.
رودستر Volare
این خودرو و سیستم پیل سوختی آن توسط دانشگاه تانگجی که یکی از موفقترین گروهها در ساخت پیلهای سوختی است، طراحی شده؛ اما اطلاعات بسیاراندکی در مورد آن منتشر شده است. حداکثر سرعت این خودرو که از پیل سوختی هیدروژنی استفاده میکند و نتیجه همکاری TADRI، فولکسواگن و SAIC با این دانشگاه است 150 کیلومتربرساعت خواهد بود.
خودروی الکتریکی هوشمند
این خودروی الکتریکی که IEV نام دارد و محصول گروه TADRI است، یکی از خودروهای آینده چینی خواهد بود. حداکثر سرعت آن نزدیک به 25 کیلومتربرساعت است و در نهایت میتواند مسافتی 40 کیلومتری را طی کند. برای پروژه ساخت IEV هزینه و وقت زیادی صرف شده تا آن را به جزء قابلتوجهی از حملونقل شخصی در سالهای آتی تبدیل کند.
کد خبر 21921
نظر شما