پرشین خودرو: روایت چهار خودروساز بزرگ اروپا از سهماهه نخست سالجاری میلادی نشان از بحرانی شوم و متداوم در این منطقه دارد و نشان میدهد که تبعاتش دامن بزرگترین بازیگران این عرصه را هم گرفته است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، تقاضا برای خرید خودروهای تازهساخت در ماه مارس امسال 10 درصد دیگر هم کاهش یافت و به کمترین حد خود از سال 1990 به این سو رسید. پیشبینی میشود طی سال 2013 تقاضا در حدود 3/9 درصد دیگر هم کاهش یابد.
در میان خودروسازان آلمانی، که تا اینجای کار از این بحران فراگیر برکنار مانده بودند، فولکس واگن اعلام کرده سودش در سه ماه نخست سالجاری 26 درصد کمتر از مدت مشابه در سال گذشته بوده و بیشتر این ضرر را ناشی از کاهش تقاضا در منطقه اروپا دانسته است، اگرچه مارتین وینترکورن، مدیر فولکس واگن چند روز پیش در بیانیهای اعلام کرد: ما همچنان اطمینان داریم که میتوانیم رشد و حرکتمان را در زمان باقیمانده از سال شتاب ببخشیم.
دایملر، تولیدکننده خودروهای مرسدس بنز، دو ماه پیش، پیشبینی کرده بود سودش در سالجاری دستکم به اندازه عایدیاش در سال گذشته باشد، اما پس از سقوط حیراتانگیز سودش در سه ماه نخست امسال حالا میگوید سود فعالیتهایش در سال 2013 کمتر از سال گذشته خواهد بود. سود دایملر در این مدت با افتی 60 درصدی به 564 میلیون یورو (733 میلیون و 300 هزار دلار) رسید.
پژو، بزرگترین خودروساز فرانسه و دومین خودروساز بزرگ اروپا که روزگاری از پیشتازان این صنعت در دنیا بود، اعلام کرد سودش در سه ماه نخست امسال 5/6 درصد دیگر هم کاهش یافته و از 13 میلیارد و 930 میلیون یورو در مدت مشابه سال 2012 به 13 میلیارد و 30 میلیون یورو رسیده است.
تحلیلگران بازار میگویند امسال، دستکم در بازار داخلی، فروش پژو نزدیک به 7 درصد کاهش خواهد یافت. مدیران پژو عقیده دارند برنامههای صرفهجویانه پژو- سیتروئن هرچه زودتر باید اجرا شود، از جمله حذف بیش از 11 هزار شغل و تعطیلی کارخانهاش در حومه پاریس.
کاهش شدید تقاضا برای خودروهای پژو- سیتروئن که تا پیش از شروع بحران کمرشکن اقتصادی در سال 2009 از محبوبترینها در اروپا بودند در کنار مقاومت دولت فرانسه و اتحادیههای کارگری در برابر اجرایی شدن برنامههای پژو- سیتروئن، این خودروساز به گلنشسته را تا مرز نابودی پیش برد.
پژو- سیتروئن سرانجام موفق شد مهر موافقت دادگاهی در فرانسه را پای برنامههایش بنشاند و حالا قصد دارد در کمترین زمان ممکن آنها را عملی کند.
پژو همچنین به همکاری تازهاش با جنرال موتورز هم امید بسیاری بسته، اما اولین نتایج مثبت این همکاری در سال 2015 عیان خواهد شد و پژو تا آن زمان با مشکلات عدیدهای روبرو خواهد بود.
ژان باپتیست دو شاتیلون، مدیر ارشد امور مالی پژو- سیتروئن میگوید: با وجود فضای دشوار اقتصادی، ما به برنامههایمان برای بهبود اوضاع پایبند خواهیم ماند.
او اضافه کرده پژو به زودی مذاکراتش با اتحادیههای کارگری را آغاز خواهد کرد تا بتواند با دستیابی به تفاهم تواناییاش برای رقابت در بازار را حفظ یا تقویت کند.
خودروساز فرانسوی در سال 2012 از طریق فروش داراییهایش 654 میلیون یورو درآمد داشت و امیدوار است در سالجاری هم بتواند از همین راه 200 میلیون یوروی دیگر هم عایدی کسب کند.
فیات دیگر خودروساز برجسته اروپایی است که از ضرر و زیانهای رکود اقتصادی اروپا در امان نمانده است، اما مزیت خودروساز ایتالیایی بر همتای فرانسویاش اقبال در فروش خودرو در نقاط دیگر دنیا و همچنین موفقیتهای کرایسلر در آمریکای شمالی است. علاوه بر این فیات با سرمایهگذاریهای تازه در ساخت کارخانهها، فناوریهای تازه و همچنین بهرهگیری از حق مالکیت امیدوار است بتواند در آینده میانمدت ورق را به سود خود برگرداند.
درحالیکه پژو تقریبا در مسیر مخالف گام برمیدارد و قصد دارد از هزینهها و اندازه فعالیتهایش بکاهد. فولکس واگن هم وضعیتی مشابه با فیات دارد و توانسته با فروش نسبتا بالا در چین و آمریکای شمالی، به خصوص به کمک سیر صعودی تقاضا برای آئودی – شاخه لوکس خودروساز آلمانی- ناکامیهای پایانناپذیر در اروپا را تا حد زیادی جبران کند.
دایملر هم ابراز امیدواری کرده با تلاشهایی تازه، از جمله معرفی چند خودروی هیجانانگیز جدید مانند مرسدس بنز کلاس S، سود فعالیتهایش در سه ماه دوم سال 2013 را افزایش دهد.
مساله نگرانکننده برای آلمانیها افت بازار داخلی آلمان با سرعتی نسبتاً بالاست، جایی که تا همین اواخر از نقاط عطف بازار اروپا بود. پیشبینی میشود فروش خودرو در این کشور طی سال جاری 13 درصد کاهش یابد.
اوضاع آشفتهای که هیچ چشماندازی از بهبود در کوتاه یا میان مدت ندارد، تنها گریبانگیر غولهای صنعت خودروی اروپا نشده است. فورد در آخرین گزارش فعالیتهایش در اروپا اعلام کرده در سه ماه نخست امسال 462 میلیون دلار ضرر کرده و انتظار دارد مجموع این رقم تا پایان امسال به 2 میلیارد دلار بالغ شود.
جگوار لندروور، ولوو، رنو و اوپل از جمله خودروسازانی هستند که فعالیتهایشان در اروپا طی ماههای اخیر حاصلی جز ضرر نداشته است.
کد خبر 22418
نظر شما