پرشین خودرو: نماینده اقتصادی محمدغرضی، کاندیدای ریاست جمهوری دوره یازدهم با حضور در برنامه تلویزیونی پایش به بیان کردن مواضع اقتصادی این نامزد ریاست جمهوری پرداخت.
به گزارش «پرشین خودرو»، بابک حاجیان با اشاره به لزوم برخی از اصلاحات ساختاری در کشور به عنوان برنامههای در اولویت دولت آینده غرضی گفت: برخی از ساختارهای سازمانی کشور تأثیر مستقیمی در حوزه اقتصاد دارند که نیازمند تغییر در این ساختارها هستیم نظیر احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، احیای شوراهای عالی تخصصی برای ورود به حوزههای اقتصادی، خارج شدن دولت از بخش خصوصی، حضور نمایندگان بخش خصوصی در مراجع تصمیمگیری، اعتمادسازی در بخش خصوصی.
وی همچنین خارج شدن از اقتصاد تک محصولی برای حل مسائل ارزی، صنعت گردشگری، صنایع دستی، صدور خدمات فنی مهندسی، استفاده از قابلیتهای علمی، بحث صادرات کالای غیرنفتی و تکمیل شده در کنار تجارت بینالملل را از دیگر برنامههای اقتصادی دولت غرضی برشمرد.
مشروح این گفتوگودر ادامه آمده است:
سالهاست که سازمان استاندارد محیط زیست از خودروسازان میخواهد که استانداردهای ملی و زیست محیطی خود را افزایش دهند، اما خودروسازان سالهاست که بر مهلت بیشتر پافشاری میکنند و میگویند که باید بخشی از تولید را تعطیل و یا کاهش تولید دهیم که به ورشکستگی صنعت خودرو و یا افزایش قیمت خواهد انجامید؟ آقای غرضی با این شرایط چه خواهند کرد؟ طرف کدام بخش را خواهند گرفت؟
دولت همانند پدر است و طرف کسی را نخواهد گرفت. امروزه در دنیا به محیط زیست به عنوان یک فرآیند ملی و صنعت خودرو به عنوان یک فرآیند بخشی نگریسته میشود.
دولت باید بتواند با ورود به این مساله تعادل برقرار کند به گونهای که با طراحی سیاستهای حمایتی و تشویقی برای خودرو گذاشته و بودجههایی را در غالب بودجههای سنواتی برای آن پیشبینی کند و هیچ یک را فدای دیگری نکند.
نیاز به محیط زیست در کشور به خصوص در تهران به عنوان یک اصل حیاتی است و رویکرد ایجاد تعادل بین محیط زیست و صنایع آلاینده در دولت اقای غرضی جایگاه ویژهای خواهد داشت.
در حالی که خودروسازان خواهان افزایش ارزهای دولتی برای افزایش تیراژ خودرو هستند در صورتی که مهندس غرضی سکان دولت بعدی را در اختیار داشته باشند، آیا با این درخواست موافقت خواهند کرد؟
مشکلات خودروسازان برای همه از مردم عادی تا مدیران بالادستی واضح و روشن است.
اما درا ین جا این سوال مطرح است که اگر قرار باشد تمامی صنایع به ارز کمتر از نرخ بازار اکتفا کنند، دولت باید چه رویکردی داشته باشد؟
به گزارش ایسنا، بسیاری از صنایع به خصوص خودروسازی در کشور ما دانشبنیان نیستند و در حالی که میتوانند با استفاده از نگاههای دانشی و تفکرات بنیادی و فنآوری نو بهای تمام شده پایینتری را برای صنعت خودرو داشته باشیم.
در مقطعی «سمند» در خارج از کشور برای مصرف کننده ارزانتر از داخل کشور تمام میشد، از اینرو باید به حوزه خودرو تمامی صنایع ورود پیدا کرده و سیاستهای تکمیلی را برای صنایع اجرا کرد.
از سوی دیگر صنعت خود اکنون به کالای لوکس تبدیل شده است بنابراین نیاز به فرهنگ سازی در این زمینه نیز وجود دارد.
همچنین میتوان با تقویت بخش حملونقل عمومی از نیاز به استفاده از خودرو کاست.
بنابراین باید به جایی برسید که صنعت خودرو دیگر نیازی به ارزهای ارزان نداشته باشد که در این مرحله مدیریت برفروش از اهمیت بالایی برخوردار است.
اما می توان گفت که ارز یک کالا نیست و تابع ارزش کالاهای دیگر است پس با توجه به سیاست تک نرخی ارز به خودروسازان نمیتوان ارز ارزان داد.
کد خبر 22868
نظر شما