پرشین خودرو: هفتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی و صنایع و معادن چهار روز دیگر برگزار می شود.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، مهمترین چیزی كه انتخابات این دوره را از دورههای قبل متمایز كرده، حضور پر رنگ خودروسازان و قطعهسازان است.
نه این كه در دورههای قبل از این دو صنف نمایندهای در اتاق حضور نداشته باشند، ولی به طور حتم حضور تنها دو نماینده از این قشر نمیتوانسته كافی باشد.
در این دوره گویا فعالان این دو بخش تصمیم گرفتهاند با انسجام و قدرت بیشتری در انتخابات حضور یابند تا بتوانند نقش ملموسی در تصمیمگیریهای اقتصادی و مالی اتاق داشته باشند.
به همین منظور خودروسازان و قطعهسازان 11 نماینده برای این دوره معرفی كردهاند. یكی از افراد برجسته در این صنعت كه دارای سوابق كاری قابل توجه به ویژه در حوزه مالی است، جمشید ایمانی، قائم مقام مالی و اقتصادی گروه سایپا و سابق ایران خودروست كه به اذعان قریب به اكثر كارشناسان، یكی از اركان موفقیت و بالندگی این دو خودروساز در شرایط سخت اقتصادی آنها بوده و در حال حاضر از شانس بالایی برای احراز آراء در انتخابات پیش رو برخوردار است.
وی در رابطه با اهداف نامزدیاش در انتخابات این دوره اتاق بازرگانی وصنایع و معادن گفت: هدف ما از حضور در اتاق فقط به دلیل منافع صنفی خودروسازان نیست. زیرا همه صنایع داخلی از مزایای صنعت خودرو بهره میبرند. شاهد این ادعا اختصاص سهم عمدهای از تولیدات صنایع بالادستی به صنعت خودروست و افتتاح كارخانههایی خاص كه جوابگوی صنعت خودرو باشد؛ مانند كارخانه ورق خودرو در استان چهارمحال و بختیاری كه اخیرا افتتاح شده است و وظیفه تامین ورق خودروها را برعهده دارد. به طور حتم دركنار این كارخانه واحدهای مختلف صنعتی و بازرگانی ایجاد شدهاند تا به این فرآیند كمك كرده و زنجیره تامین را تكمیل كنند.
وی با بیان این كه صنعت خودرو میتواند موجب ارتقای صنایع پایین دستی و بالادستی شود، افزود: خودرو فقط یك صنعت نیست، بلكه شامل امور بازرگانی، خدماتی، مالی، طراحی و مهندسی هم میشود. به عنوان مثال سرمایه شركت خودروسازی سایپا زمانی هزار میلیارد تومان بود، ولی سرمایه بسیاری از بانكها در آن موقع به مراتب كمتر از سرمایه این شركت بود و گردش نقدینگی آن امكان پاسخگویی از سوی برخی بانكها را نداشت و یكی از دلایل افزایش سرمایه بانكها همین موضوع بود.
ایمانی در توضیح اظهاراتش بیان كرد: یا این كه به عنوان مثال صنعت خودرو باعث شده كه صنایع مرتبط با انرژی از جمله نفت و گاز و حتی پتروشیمیها علاوه بر دستاوردهای جاری، متناسب با نیازهای صنعت خودرو هم پیشرفت كنند؛ زیرا برای كاهش آلایندگی خودروها باید موتورهای دارای استانداردهای آلایندگی بالاتر از قبیل یورو 3 و یورو 4 روی خودروهای جدید نصب شود كه برای این كار نیاز است سوخت مناسب این موتورها نیز فراهم شود. به همین منظور پالایشگاهها اقدام به اصلاح و بهسازی فرایند تامین سوخت برای خودروها كردهاند و به اصطلاح به جنب و جوش افتادهاند؛ بنابراین مشاهده میشود كه زمینه پیشرفت صنایع مرتبط با سوخت در این خصوص فراهم شده است.
قائم مقام مالی و اقتصادی سایپا در همین راستا به صنعت لیزینگ اشاره كرد و گفت: لیزینگ در همه صنایع وجود دارد، ولی این صنعت خودروسازی بوده كه موجب رونق این صنعت در ایران شده و شرایط رشد آن را به عنوان یك صنعت مالی مهیا كرده است.
وی درباره دلیل حضور پر رنگ خودروسازان و قطعهسازان در انتخابات پیش روی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن گفت: همه صنایع موظفند سه هزارم سود خالص سالانه خود را برای پیشبرد امور به اتاق بدهند كه فقط سهم گروه ایران خودرو و گروه سایپا در این رابطه حداقل سالانه در حدود چهار هزار میلیارد تومان میشود كه رقم قابل توجهی است، ولی این در حالی است كه فعالان و دستاندركاران این صنعت با این وجود تاكنون نقش بارزی در تصمیمگیریها و سیاستهای اتاق نداشتهاند.
ایمانی در پایان گفت: به همین دلایل معتقدیم در صورت حضور هر چه بیشتر و قویتر فعالان صنعت خودرو در اتاق زمینه رشد و بالندگی بیش از پیش این صنعت به طور خاص و سایر صنایع فراهم خواهد شد.
کد خبر 2295
نظر شما