کد خبر 22976
۲۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۸
فروش بنزین هم قسطی می‌شود؟

پرشین خودرو: جایگاه‌داران سوخت سراسر کشور با ارسال نامه‌ای انتقادی به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نسبت به اجرای طرح پرداخت کارمزد ویژه سوخت که به نوعی فروش با کارمزد قسطی بنزین بوده انتقاد کرده و تاکید می‌کنند: در صورت اجرای این طرح بخش خصوصی حاضر جایگاه‌های سوخت را به دولت بفروشد.

به گزارش «پرشین خودرو»، پایین بودن کیفیت ارائه خدمات در جایگاه‌های بنزین و گازوئیلی یکی از مهمترین چالش های پیش روی عرضه سوخت در کشور است به طوری‌که در شرایط فعلی نحوه عرضه سوخت در جایگاه‌ها به عنوان ویترین صنعت نفت به هیچ عنوان حتی با کشورهای همسایه همچون ترکیه هم قابل مقایسه نیست.
بر این اساس به منظور بالا رفتن ارائه خدمات جانبی عرضه سوخت، ابتدا طرح درجه‌بندی و سپس پرداخت کارمزد ویژه در دستور کار شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی قرار گرفته است.
در حال حاضر کلیات طرح پرداخت کارمزد ویژه در قالب لایحه بودجه سال 92 در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است و برای تائید نهایی به شورای نگهبان ارسال شده است.
با اجرای این طرح برای تمامی جایگاه‌های سوخت یک کارمزد پایه معادل 10 تومان به ازای فروش هر لیتر فرآورده نفتی تعریف شده است که جایگاه‌داران این کارمزد را می‌توانند به صورت نقدی از محل فروش سوخت برداشت کنند و سپس بین یک تا حداکثر 9 تومان به ازای هر لیتر فرآورده می تواند نسبت به نوع ارائه خدمات جانبی در جایگاه‌ها از شرکت ملی پخش فرآورده نفتی کارمزد ویژه دریافت کنند.
مصطفی کشکولی با اعلام اینکه هم اکنون حدود سه هزار جایگاه بنزین و گازوئیل در کشور در مدار بهره برداری قرار دارد، گفته است: با اجرای این طرح جدید پرداخت کارمزد پایه به جایگاه‌داران سوخت به صورت نقدی و در زمان فروش فرآورده نفتی پرداخت می شود همچنین مابقی کارمزد با توجه به درجه جایگاه و سطح ارائه خدمات جانبی پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با تاکید بر اینکه با اجرای این طرح علاوه بر افزایش سطح ارائه خدمات جانبی به مردم منجر به کاهش مشکلات مالی جایگاه‌داران سوخت خواهد شد، تصریح کرده است: از این رو متناسب با خدمات رسانی و کیفیت سرویس دهی در جایگاه‌ها، کارمزد بنزین 19 تومان به ازای هر لیتر به سطوح پایین تر تعیین شده است.

واکنش جایگاه‌داران به پرداخت کارمزد ویژه بنزین
ناصر رئیسی‌فرد در گفتگو با مهر در واکنش به طرح جدید وزارت نفت به منظور پرداخت کارمزد ویژه بنزین به جایگاه‌داران با یادآوری اینکه این طرح تاکنون اجرایی نشده و برای تصویب و ابلاغ به شورای نگهبان ارسال شده است، گفت: جایگاه‌داران سراسر کشور خواستار تعلیق در اجرای طرح پرداخت کارمزد ویژه سوخت هستند.
رئیس انجمن کارفرمایی جایگاه داران سوخت با تاکید بر اینکه پیشنهاد جایگاه داران سوخت در چند سال گذشته اجرای نظام حق العمل کاری به جای کارمزد بوده است، تصریح کرد: با اجرای نظام فعلی کارمزدی مشکلات جایگاه داران سوخت نه تنها حل نمی شود بلکه احتمال افزایش مشکلات اقتصادی مبادی عرضه افزایش می یابد.
انتقاد از طرح فروش بنزین با کارمزد قسطی
این مقام مسئول با بیان اینکه با اجرای نظام حق‌العمل کاری درصدی از قیمت فروش فرآورده نفتی به عنوان کارمزد به جایگاه داران پرداخت خواهد شد، بیان کرد: با اجرای این طرح جدید تحت عنوان "کامزد ویژه" عملا کارمزد فروش سوخت به صورت قسطی در اختیار جایگاه داران سراسر کشور قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح جدید عملا امکان جذب سرمایه گذاران در ساخت جایگاه‌های سوخت از بین می رود، تبیین کرد: در سال‌های گذشته تاکنون شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی همواره برای حفظ درجه بندی و افزایش خدمات در جایگاه‌ها از اهرم مالی استفاده کرده است که این سیاست هم تاکنون جواب نداده است.
رئیسی فرد با بیان اینکه باید مجموعه دولت امکان ارائه خدمات 24 ساعته و شبانه روزی را در جایگاه های سوخت فراهم کنند، یادآور شد: قطعا اجرای طرح جدید پرداخت کارمزد منجر به خروج سرمایه گذاران بخش خصوصی، کاهش راندمان و ارائه خدمات و در نهایت تعطیلی جایگاه های عرضه سوخت خواهد شد.
رئیس انجمن کارفرمایی جایگاه‌داران سوخت خواستار خرید جایگاه‌های سوخت توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی شد و خاطرنشان کرد: با این شرایط بحران کمبود جایگاه به زودی در کلانشهرهای کشور مشکلات ارائه خدمات شهری را چند برابر خواهد کرد.
وی در پایان با اشاره به انتقادد جایگاه داران سراسر کشور نسبت به اجرای این طرح جدید پرداخت کارمزد، گفت: تمامی این انتقادها به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گزارش شده است.
بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط مدیریت بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تا پایان فروردین ماه سالجاری 497 جایگاه ممتاز و 660 باب جایگاه درجه یک بنزین و گازوئیل در کشور فعال است که تعداد جایگلاه های ممتاز 262 باب و تعداد جایگاه های درجه یک 37 باب نسبت به فروردین ماه سال گذشته افزایش یافته است.
مهمترین شاخص‌هایی که برای درجه بندی جایگاه‌ها مورد ارزیابی قرار می گیرد شامل استفاده کامل و بدون نقص از سامانه هوشمند سوخت، تابلوهای هشدار دهنده، سیستم حفاظتی، سیستم نمایش سطح سنج، دما سنج، سیستم ایمنی، بهداشت و محیط زیست است ضمن انکه در مجموع 31 شاخص برای ارزیابی جایگاه ملاک درجه بندی این مجاری عرضه سوخت است.
در شرایط فعلی حداکثر میزان کارمزد عرضه بنزین سوپر در جایگاه های ممتاز 19.5 تومان به ازای هر لیتر و حداقل نرخ کارمزد در جایگاه های خارج طرح درجه بندی 10 تومان به ازای هر لیتر بنزین سوپر است.

کد خبر 22976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha