پرشین خودرو: دبیر انجمن خودروسازان میگوید تجربه از گذشته به ما میگوید قیمتگذاری دستوری خودرو بینتیجه است و باید قیمتها به حاشیه بازار سپرده شود.
به گزارش «پرشین خودرو»، احمد نعمت بخش به شبکه ایران گفت: وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در برنامههای خود قول دادهاند که قیمت گذاری کالای صنعتی را بر دارد اما در خصوص خودرو مطلب خاصی بیان نکرده است.
وی افزود: نعمتزاده باتجربه است و می داند که قیمت گذاری صنایع را به جایی نمیرساند، نه شورای رقابت موفق است و نه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان.
وی با بیان اینکه برداشتن قیمت گذاری به معنی کاهش قیمتها یا برگشتن قیمتها به روال سابق نیست، گفت: از سال ۸۴ تا امسال قیمت سکه از ۱۲۲ هزار تومان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده که رشدی ۱۰ برابری داشته، قیمت آپارتمان از ۵۷۵ هزار تومان به ازای هر متر به بالای ۶ میلیون تومان رسیده و دلار هم نزدیک ۴ برابر شده است و این در حالی است که قیمت خودرو نزدیک به ۲.۲ برابر شده است.
نعمت بخش تاکید کرد: از سال گذشته تاکنون ایران خودرو و سایپا ۴۰۰۰ میلیارد تومان ضرر دادهاند که دولت باید جبران کند اما تاکنون در این باره اقدامی نکرده است.
وی افزود: تنها در ۴ ماه ابتدایی امسال از مجموع ۵۲ هزار دستگاهی که سایپا فروخته بالغ بر ۱۳۰ میلیارد تومان ضرر کرده است و این در حالی است که ماده ۹۰ قانون اصل ۴۴ میگوید دولت باید ضرر و زیان هر نوع قیمت گذاری خود را بدهد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه تضمینی وجود دارد که دولت جدید همانند دولت پیشین شرط و شروطی برای آزادسازی قیمتها نگذارد؟ گفت: تجربه گذشته به خوبی نشان میدهد که اینکار شکست میخورد. بهترین راهکار در حال حاضر تعیین قیمت خودرو در حاشیه بازار است.
وی با اشاره به تجربه بازار خودرو در سالهای ۷۳ تا ۸۴ گفت: در دورهای از این سالها نعمتزاده وزیر صنعت بودهاند و میدانند که اگر قیمت خودرو را حاشیه بازار تعیین کند بهتر می توان بازار را مدیریت کرد.
وی تصریح کرد: پولهای سرگردان در اینصورت به سمت تولید می رود و از بازار رخت بر میبندد.
وی با اشاره به ضعفهای قیمتگذاری گفت: مردم با تثبیت قیمتها باورشان شده که قیمت خودرو تا همیشه باید ثابت بماند درصورتی که هیچکدام از کالاها قیمت ثابتی ندارند و این تغییر قیمت ناشی از شرایط اقتصادی کشور است.
دبیر انجمن خودروسازان افزود: بلایی که قیمت گذاری و پاسکاری قیمت خودرو بین دستگاههای مختلف بر سر بازار خودرو آورده که خودروسازان با بیش از یک سوم تولید نمیتوانند فعالیت کنند.
نعمت بخش تصریح کرد: خودروسازان علاقهای به گران کردن خودرو ندارند اما وقتی قیمت مواد اولیه بالا رفته چکار باید کرد؟
وی افزود: قیمتگذاری از سوی خودروسازان علاوه بر مزایایی که گفته شد این حسن را دارد که فساد و رانت از خودرو رخت بر میبندد.
وی در پاسخ به این سوال که چقدر خوشبین هستید قیمتها به دست خودروسازان سپرده شود گفت: اینکار زمان می برد. یکی از مشکلات ما کمبود نقدینگی است، همیشه گفتهایم که بانک ها به اندازه صنعت خودرو رشد نکرده اند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۷ هزار میلیارد تومان فروش داشتیم و باید براساس طبیعت بانکها، ۸۰ درصد این میزان تسهیلات می گرفتیم اما ندادند در صورتیکه اگر تسهیلات به دست خودروساز برسد شرکت های لیزینگ راه میافتد و مردم فشار گران خودرو را کمتر حس میکنند.
وی با بیان اینکه مساله دیگر خودروسازان نوع ارز تخصیصی است گفت: هنوز نمیدانیم به ما ارز مرجع می دهند یا آزاد؟.
نعمت بخش همچنین گفت: تحریم ها یکی دیگر از مشکلات اصلی خودروسازان است که باعث شده قطعهسازان نتوانند ۲۰ قلم کالا را درداخل تولید کنند و برای تامین آنها نیازمند واردات هستیم.
وی ایربگ، پولوس و بلبرینگ را از جمله این کالاها دانست و گفت: همین چند وقت پیش یک کشتی حامل قطعه از کرهجنوبی به مقصد کشور در چین در اثر تحریم ها برگردانده شد. بعضی وقتها برای تامین یک قطعه مجبوریم آن را از ۵ کشور عبور دهیم که این مساله قیمت ها را تا ۴۰ درصد گران کرده است.
کد خبر 24530
نظر شما