پرشین خودرو: رییس اتحادیه صنف باطری فروشان و باطری سازان گفت: بیش از دو ماه است که رکود بر بازار باطری حاکم شده و مجوز ترخیص باطری های وارداتی موجود در گمرک نیز بنا به دلایل غیر موجهی صادر نمی شود.
محمود اکبرزاده در گفت و گو با خبرنگار «پرشین خودرو»، ضمن بیان این مطلب افزود: هم اکنون تولید کارخانه های داخلی بسیار محدود است و اجازه واردات باطری نیز صادر نمی شود که این امر موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت ها در بازار شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: تحریم ها در زمینه باربری و انتقال کالاهای خریداری شده به کشور مشکلاتی را ایجاد کرده است اما موانع اصلی حاصل تحریم های داخلی است.
وی با اشاره به افزایش گمرکی واردات باطری به 40 درصد، عنوان کرد: تولیدکنندگان داخلی با اعتراض به واردات باطری اظهار داشتند توانایی تولید باطری مورد نیاز کشور را دارند و حال در شرایطی که حق واردات از فعالان این صنعت سلب شده تولیدکنندگان نیز توانایی تولید نیاز بازار را ندارند.
رییس اتحادیه صنف باطری فروشان و باطری سازان یکی از دلایل گرانی باطری را کاهش عرضه دانست و بیان کرد: کاهش عرضه و ثابت ماندن میزان تقاضا موجب افزایش قیمت ها در بازار شده ایت به عنوان مثال شرکت صبا باطری با وجود اینکه از دو ماه پیش تمامی پول مورد نیاز خود برای فروش باتری به متقاضیان را دریافت کرده به بهانه کاهش تولید از تحویل باطری ها خودداری می کند.
اکبرزاده همچنین اظهار داشت: توقیف باطری های وارداتی در گمرک از دو ماه پیش تا کنون موجب از بین رفتن تدریجی باطری ها خواهد شد لذا این ضرورت وجود دارد که این کالاها ترخیص شوند تا سرمایه های داخلی و ارز خارج شده از کشور از بین نرود.
این مقام مسئول با بیان اینکه دولت جدید باید با بهره گیری از نیروهای متخصص مشکلات صنعت باطری سازی را مرتفع کند، تصریح کرد: این ضرورت وجود دارد که جلسه بین وزارت بازرگانی و اتحادیه باطری برگزار شده و میزان تولید و مصرف باطری تعیین شود تا مسئولین بتوانند میزان عرضه و تقاضا را تنظیم کنند.
وی متذکر شد: تولیدکنندگان داخلی توانایی تولید باطری مناسب برای خودروهای وارداتی را ندارند لذا بایستی واردات آزاد شود تا امکان تأمین نیاز مردم در هر نوع باطری وجود داشته باشد.
اکبرزاده در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از باطری های وارداتی موجب کاهش تقاضا و اشباع بازار شده بود زیرا عمر مفید این باطری ها حدود دو تا سه سال است اما باطری های ایرانی نهایتاً تا یک سال قابل استفاده هستند.
کد خبر 24795
نظر شما