پرشین خودرو: نابسامانی در بازار خودرو تنها محدود به تولید خودرو نبوده و زنجیره تامین و بازار خدمات پس از فروش را نیز تحت تاثیر قرارداده است؛ بد نیست بدانید سیطره چین بر بازار خدمات پس از فروش در کشورمان هم استثنایی است.
به گزارش «پرشین خودرو»، اوضاع نابسامان خودروسازی در کشور و عدم ارتباط با کشورهای مطرح و صاحب تکنولوژی موجب شده است تا خودروسازان به سمت بازار بی کیفیت چین بروند، و از محصولات درجه 2 و3 آنها استفاده کنند این در حالی است که اعضای انجمن قطعه سازان در این شرایط هم به ظرفیت و توان بالای تولید سازندگان ایرانی اشاره می کنند، اما از طرف دیگر به دلیل ناچاری از ورود چین به بازار خودروی کشورمان و بازار قطعات پس از فروش هم ابراز نگرانی نمی کنند و این را هم یک راه در شرایط ناچاری مطرح می کنند.
هر چند به عقیده کارشناسان همکاری با چینیها نوعی عقب گرد است و مضرات فراوانی دارد؛ اما آیا واقعا نفعی در همکاری با چینیها نهفته نیست؟
به واقع که چینیها هنر فراوانی در ارزان تولید کردن دارند که این برای ما هم فرصت است و هم تهدید، به هر حال ممکن است بتوانیم در آینده فرآیندهای تولید سریع و ارزان را از چینیها یاد بگیریم.
اما ساسان قربانی، دبیر انجمن قطعهسازان با توجه به اینکه تمام راهها برروی خودروسازان بسته است حضور چینیها را به نوعی آخرین راه درست ارزیابی میکند و میگوید: زمانی که ما برای این همکاری اجبار داریم باید دقت کنیم که با چه شرکتهایی قرارداد میبندیم زیرا شرکتهای چینی همگی در کیفیت تولید رتبه بندی دارند، باید سعی کنیم به سراغ با کیفیتترین آنها برویم.
او در ادامه میگوید: ما نباید در قراردادها بازنده باشیم و نباید به واردات قطعات چینی و مونتاژ آنها در کشور تن بدهیم.
قربانی با تاکید بر اینکه واردات صد درصدی قطعات یک خودرو از چین به معنی تقدیم کردن بازار کشور به چینیها است، میگوید: برای کار کردن با چینیها باید از ابتدای کار پروژه حضور رنو در ایران را الگو قرار بدهیم، چینیها هم اگر واقعا به قرارداد برد-برد اعتقاد دارند باید قبول کنند که 60 تا 70 درصد قطعات خودروهای مشترک در ایران تولید شود.
از سوی دیگر محمدرضا نجفی منش عضو هیأت مدیره انجمن قطعه سازان خودرو در این خصوص گفت: ما توان تولید 80 درصد قطعات مورد نیاز کشور را داریم، پس با حمایت بیشتر باید مقابل تسلط چین به بازار داخلی بایستیم.
وی افزود: ما موافق خودروها و قطعات وارداتی چینی نیستیم چون کشور ما از پتانسیل بالایی در ساخت خودرو برخوردار است اما به دلیل رقابتی بودن شرایط بازار کشورهای دیگر هم وارد این عرصه می شوند به عقیده من وقتی ما توان و ظرفیت ساخت خودرو را داریم لزومی ندارد خودرو از چین وارد کنیم مگر اینکه یک سری قطعات را که نمی توانیم از کشور دیگر تأمین کنیم را از چین بیاوریم اما منطقی این است که هر چه در داخل کشور تولید می شود از همین جا تأمین کنیم.
نجفی منش تصریح کرد: ما توان ساخت 80 درصد قطعات خودرو را داریم و 20 درصد وابسته به واردات هستیم که این 20 درصد را هم باید یا تکنولوژی ساخت آن را بیاموزیم یا از کشورهای مربوطه وارد کنیم.
به گزارش بازار خبر، عضو هیأت مدیره انجمن قطعه سازان ضمن اشاره به شرایط بد سازندگان قطعات خودرو گفت: شرایط فعلی قطعه سازان تعریفی ندارد چون مجبورند با سود بسیار کم کار کنند و امیدواریم که تولید خودرو افزایش پیدا کند تا قطعه سازان بتوانند از ظرفیت ها و توان های خود استفاده کنند.
وی در پایان از دولت خواست موانعی را که در این چند سال اخیر بر سر راه این صنعت گذاشته شده برداشته شود افزود: به طور مثال بخشنامه ی معاون اول رئیس جمهور در مورد عدم استفاده واحدها با بدهی معوق از تسهیلات و همچنین عدم ورود دولت به قیمت گذاری خودرو از این دست مسائل است که با حل آنها می توان شرایط را برای خودروسازی کشور تسهیل کرد.
کد خبر 25410
نظر شما